Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19

Нараства нивото на антисемитизъм и екстремизъм, заяви председателят на EJC
Обновена: 14 окт 2021 12:08 | 14 окт 2021 10:43, Петя Славова
179
Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Теориите на конспирацията, обвиняващи евреите за автори на пандемията от коронавирус или на използването на последствията в тяхна полза, се разпространяват все по-широко през последната година, заяви Вячеслав Моше Кантор, председател на Европейския еврейски конгрес (EJC), предава БГНЕС.

"През последната година теориите на конспирацията станаха широко разпространени, същността на която се свежда до факта, че евреите, еврейският народ или държавата Израел изостават или печелят от пандемията, като провеждат мащабна кампания за ваксинация", каза той каза по време на пленарна сесия на Международния форум в Малмьо, посветена на запазването на паметта за Холокоста и борбата с антисемитизма.

Той също така изрази дълбока загриженост за нарастващото ниво на антисемитизъм и екстремизъм по целия свят. Според ръководителя на Конгреса младите хора са особено податливи на антисемитска дезинформация.

Международният форум в Малмьо трябваше да се проведе през октомври 2020 г., 75 години след края на Втората световна война и освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау, но бе отложен заради COVID.

Форумът събра държавни и правителствени ръководители, изследователи, експерти и представители на гражданското общество от близо 50 държави. Форумът беше организиран от шведския премиер Стефан Льовен.

Сред участниците бяха кралят на Швеция Карл XVI Густав и кралицата на Швеция Силвия, президентът на Израел Ицхак Херцог, президентът на Румъния Клаус Йоханис, министър -председателят на Ирландия Мичол Мартин, както и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 120 Тази идея не е на нацистите, а на ционистите. И те си я осъществиха, както можете да забележите. Нещо не Ви разбирам за ресурса. Вярвате, че са били избити 6 млн. евреи в конц.лагерите ли? Това е силно преувеличено. Работели са и е имало починали най-вече от болестите. Но за нацистите е работел много по-голям ресурс. Още не сме научили колко е помогнал САЩ на нацистите. А руските продоволствени и горивни доставки доскоро бяха неизвестни. Плюс обучението на офицерите. Много тайни още н
112
9
 
1
 
! Отговори
Един евреин преди 2 години
Здравейте, аз съм от еврейски произход и Ви уведомявам, че химията в училище ми беше един от най слабите предмети. Ям много неща / кашер не спазвам/, но прилеп все още не съм ял. Мисля, че ей така щото няма кой сега да мразим евреите си е антисимитозъм от където и да го погледнеш. Какво си правят в Израел хабер си нямам, но омразата по расов признак си е характерна основно за хората с нисък интелект. Съгласен съм, за младежите отдалечената на 76 г. война /холокост/ им се струва измислица.
111
2
 
15
 
! Отговори
До 120 преди 2 години
Въшките са били преносител на коремния тиф и Циклон-Б е използван за тяхното унищожаване. Гледал съм интервюта с концлагеристи от Аушвиц, които разказват, че са имали басейни, театър, спортни площадки, дори футболен отбор. Условията преди войната са били на много високо ниво. Войната, разбира се, влошава състоянието на лагерите и това довежда до епидемията от коремен тиф, отнел живота на много хора. И дотам. Холивудската и съветски версии нямат нищо общо с историческата истина.
110
1
 
9
 
! Отговори
До 120 преди 2 години
...както намериш за добре? Германците са прагматици и подобни техни действия ми се виждат необясними. Един еврейски журналист(Дейвид Коул) пък навремето доказа, че газовите камери са построени от червената армия. А германски химик(Юрген Граф) доказа, и затова лежа в затвора, че тези камери са били практически неприложими и никакво изгаряне на хора не се е състояло в тях. А Циклон-Б тогава е използван за обезпаразитяване, и не само в Германия. Целта е да била да се спре епидемията от коремен тиф,
109
2
 
6
 
! Отговори
До 120 преди 2 години
Нацистите се отказват да създават еврейска държава в Палестина, заради несъгласието на арабите, и затова пренасочват локацията към Мадагаскар. А и можеш ли да ми обясниш каква е логиката да ангажираш такъв огромен ресурс за избиването на единствената ги работна ръка, когато воюваш срещу почти целия свят и 90+% от мъжката ти сила е ангажирана на фронта? Не е ли шо-удачно да използваш евреите да ти произвеждат оръжия, машини, облекло и т.н, за да спечелиш войната, и след това да правиш с тях...
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 117 Не е точно измислица. По-скоро е тоягата, за която говори Давид Бен Гурион, с която са искали да ги подберат към Палестина, за да създадат Израел, защото обикновените евреи не са искали да ходят там, а ционистите никога не са имали намерение да ходят да живеят там. Според първите еврейски закони на Хитлер, те са били приканени да напуснат страната, като никоя друга държава не им е давала входни визи, освен Великобритания за Палестина.
107
2
 
3
 
! Отговори
...:дядо Еби:... преди 2 години
В тубата не може да гледате вече конспиративни теории. А някои бяха много интересни и забавни, дори да знаеш че са пълна глупост. Например има едни клипчета за Холивуд и МК ултра гличове хахаха, спуквал съм се от смях с тия. Ама алгоритъма ги е свалил надолу. Ако искате да гледате такъв контент в момента, трябва да напишете темата в търсачката КлекниКлекниПате и цъкате опция видео. Там ще ви излезе, в търсачката на Тубата - не. Приятно гледане!
106
1
 
22
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Две прасета си лежали в ***, и едното казало: - Толкова хубаво се грижат за нас, хранят ни, чистят ни, ваксинират ни, изобщо живеем си добре! Другото отвърнало: - Струва ми се, че стопаните ни угояват и ще ни заколят. Първото се възпротивило: - Това е теория на конспирацията!
105
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Холокост е измислица.
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А коя е научната теория :) Защо СЗО чак година след началото на пландемията се захвана да разследва и нищо не разследва? Кой беше готов с предположението прилеп-панголин-човек още в самото начало и защо ни го вбиха, като научно доказано, след като изобщо не е било? Защо на няколко пъти политиците от САЩ и Китай се заиграха по темата и я зарязаха без окончателно доказателство? Мирише си на развалено отвсякъде, ама плюете по търсещите истината.
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига вече с измисления грип! Вече и децата не ви вярват
102
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алън Грант 111 Очевидно сте познавач. Бихте ли ни обяснили защо те делят хората на две категории и кои са те. Знаете ли от коя година Руската империя получава бонуса евреи?
101
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърдейки постоянно и бездоказателно за китайския вирус, не навлизаме в сферата на конспиративните теории, но щом повдигнем въпроса за връзката между евреите и вируса, теориите моментално стават конспиративни.
100
0
 
10
 
! Отговори
HP преди 2 години
ти мАкедон евреин виждал ли си ? при положение, че всичко създадено е мАкедонско, значи вирОса си остава мАкедонски.
99
14
 
0
 
! Отговори
Алън Грант преди 2 години
Не е нещо ново да обвиняват евреите са епидемии и катастрофи. Още през античността евреите се обвиняват за чумните епидемии. През Средновековието католическата църква ги обвинява за Черната смърт, в Руската империя си чистят ръцете с тях заради финансови кризи. Виждаме повтаряне на историята, но никой не се учи от нея.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде изчезна питанката :) Още ли търси името :)
97
3
 
5
 
! Отговори
USA преди 2 години
До Анонимен 103 ДОРОГОИ ШУГАШФИЛ......АМЕРИ СИ УТЕПА ПОЛИЦАИТЕ И ПОЖАРНИКАРИТЕ У ДВЕТЕ КУЛИ ПРЕДИ А СЕ СРИНАТ.....У ТОЯ ДЕН НИТО ЕДИН ЕВРЕИ НЕ ОТИВА НА РАБОТА !...... ПОВЕЧЕ ОТ 5000 СИ ТЕПА АМЕРИКА ЗА ЕДИН ЧАС !.......КОГАТО ПАДАТ КУЛИТЕ У НИУ ИОРК НАИ ДОВОЛЕН Е ЕВРЕЯ......ПОСТРОЕНИ ПРЕЗ 1973 ДВЕТЕ КУЛИ НЕ СА БИЛИ ЗАСТРАХОВАНИ !.....ЗАТОВА ШЕ СИ ГЕРБАЖИЯ Е НАИ МАЛКОТО !......А ЗА ТВОИТА ПРОССТОТИЯ СЕ ГРИЖИ ЕВРЕЯ !
96
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че са евреите, я кажете кои са собствениците на Модерна и Пфайзер, както и на Джонсън и Джонсън !! Жалко за Господин Хитттлер, той щеше да направи Европа и Света едно много добро и справедливо място за живеене!!
95
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105 Китайците първи бяха ударени, и то в разгара на търговската им война със сащианците. Няма логика да са те. Първоначалните разработки за прехвърляне на вируса от прилепи на катерици са направени в САЩ. След това са прехвърлени в лабораторията в Ухан. Наистина е въпрос защо, когато епидемията в Китай започна, ние стояхме и им гледахме сеира, вместо да си затворим границите и да се подготвим. Всички политици са в играта, но китайските пазят народа си, а другите ни жертват.
94
5
 
15
 
! Отговори
USA преди 2 години
ВИРОСА Е ИЗМИСЛЕН ОТ ЕВРЕЯ ! ХОЛОКОСТА Е ИЗМИСЛЕНА ОТ БОГАТИТЕ ЕВРЕИ А УТЕПАТ У КОНЦЛАГЕРИ БЕДНИТЕ ЕВРЕИ ОТ ГЕТАТА !......У ПОЛША СА БИЛИ НАИ МНОГО !.......ЕВРЕЯ ПРОИЗВЕЖДА ХИТЛЕР КАТО ФЮРЕР И ГО ПРАШТА А ТЕПА ЕВРЕИ !.......ВЕРМАХТА Е СЪЗДАДЕН С ПАРИ НА ХЕНРИ ФОРД И БОГАТИ ЕВРЕИ !