Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките

Данните от цял свят показват, че ваксинираните прекарват Covid много леко
Обновена: 17 окт 2021 13:51 | 17 окт 2021 11:20, Красимир Ангелов
525
Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките
Снимка: БГНЕС

"Изискването за Covid сертификат е като филтър на входа, така че донякъде да се осигури протекция. В изискването на зелен сертификат има и нещо много важно - да се намали предаването на вируса, защото, ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, поне събиране между потенциални носители на вируса".

Още по темата
Това заяви в интервю пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.

"Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в понеделник - 18 октомври - б.р.) всичко, което води до събиране на хора и до спазване на мерките. Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките", посочи проф. Христова.

Тя отново посочи, че ваксинацията дава възможност за социални контакти и подчерта, че макар и да има вероятност да се заразяват отново, ваксинираните прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните:

"Нищо общо няма - ваксинираните ще го изкарат като лека хрема и на крак. Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за ползите от ваксините са безкрайно много", посочи проф. Христова .

"Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали“, посочи експертът.

А издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия Нинова е болна за втори път. Както и милиони други по света. Ще боледувате отново и отново, докато умрете .
51
1
 
24
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
И много болни деца от ковид има по училищата, но не всички ги обявяват, тестове не правят, а ги "замитат под килима". А заедно със сезонния грип, представете си картинката. Никой не мисли за здравето на деца и големи, само ваксини са им в главите, СРАМОТА бе!!!!! Явно МЗ държи децата насила присъствено, за да притиска родители и учители да се ваксинират, това е брутално и безотговорно!! Пускайте поне големите на ДО незабавно!!
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около 25% от ваксинираните са и преболедували. Прибавете към 15% ваксинирани и болни за днес още 5% преболедували и ваксинирани, които не могат да се разболеят повторно и стигате до нивото на ваксинация в БГ = 20%
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Мутрата и незаконния син на Правешкия мангауЛ, дето става само да прави лицеви и коремни, иде народния гняв. Enjoy :)
48
8
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
*** се хвърли в морето, невежа!
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На изборите ще ни бъркат ли в поялниците или задължително със сертификат?
46
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдаун или ваксина. Или и двете . Няма друг начин. Вирусът е гаден и смъртоносен.
45
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че нали и сертификатаджиите пренася както всички неваксинирани ? Какви ги дрънка тая?
44
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая нямала отговор защо България е в топ три по смъртност от тая гад!!!Ами защото имаме,много "качествени"медици които на всичкото отгоре са и "филантропи"
43
19
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Малцинствата под 2% ваксинирани. Това е нивото. Колкото си по беден и глу пав толкова повече вярваш на глупости за чипиране :) Всеки сам да си прецени нивото.
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука не е Австралия, ше ви излезе през носа куманизь-фашисти, хайде затваряйте
41
15
 
5
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
За съжаление Юмрукът управлява с мускули, а не с акъл. Него не го интересува какво казват лекарите и учените. Той разбира само от лицеви опори. За него важни са изборите, а не хората. Важното е нискообразованите да го подкрепят, затова ще им позволи да се заразяват колкото си искат.
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как се ваксинират болни хора бре професорке? Тази жена по енерция ли си говори или вече си е скъсала дипломата и не и пука какви ги бръщолеви? Трябваше да ваксинирате старите хора, дето умират през лятото. Но не в мола стрино, а като тръгнете по селата и паланките. Сега вече е късно. При това много късно.
39
9
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Какъв доктор си ако не вярваш в науката и медицината ?!?!? Шаман ?
38
17
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Старците задължително трябваше да имат ваксини ! Щяхме да спасим всеки 9 от 10 човека ! Уви обаче "великия д-р Мангъров" и разни други говориха глупости 1 година и хората им се вързаха. Е сега някой са под земята ! Ясно е всички ще го караме вируса , но защо трябва да отидеш 2 метра отдолу при условие,че имаш шанс 90% да се спасиш ако си над 65 години ?
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сената във Франция отхвърли предложението на социалдемократите за задължително Боц-Боц с огромно мнозинство от 262 срещу 64.
36
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците са препълнени, липсва персонар, болни от София се налага да ги прехвърлят в други градове, а госпожата точно в такъв момент, само за ваксини говори, отврат.
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В училищата проблема вече не е ковид, а сезонния грип. А сега го комбинирайте с ковид и вижте картинката. Изпуснахте питомното, сега ловете дивото. Тотални неграмотници.
34
4
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
САМО ТАЯ СЛУГА НА РАДЕВ НЕ РАЗБРА, ЧЕ 9% ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ СА УМРЕЛИ ОТ КОВИД И ТОВА Е НОВИНА ОТ ПРЕДИ ДНИ! НАГЛА ЛЪЖКИНЯ
33
1
 
32
 
! Отговори
дд преди 2 години
И тази е за затвора