Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?

Как ще се регулира присъственият учебен процес?
Обновена: 18 окт 2021 17:54 | 18 окт 2021 17:51, Веселина Йорданова
419
Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични мерки, след като всички заинтересовани страни, ведомства и организации дадат становища по доклада с предложенията. Това ще стане до дни.

Още по темата
"Заради ниските нива на ваксинацията в страната и увеличаването на заболяемостта, хоспитализациите и смъртните случаи се налага да се въведат нови мерки. Едната възможност е те да са ограничителни, свързани с преустановяване на дейности, ограничаване на капацитети.

Като алтернатива предлагаме да се въведе това, което в много европейски страни вече действа – използването на зелени сертификати, които да позволят да няма ограничаване на социалния и икономически живот". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов по време на среща с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, представители на Експертния съвет по епидемиология, както и със специалисти по епидемиология и инфекциозни болести.

Министър Денков представи предложенията на Министерството на образованието и науката относно начина, по който да се регулира присъственият учебен процес в училищната система. Той посочи, че е важно да бъде намерен балансът между здравето на децата и последствията от електронното обучение, съобщиха от МЗ.

В рамките на близо тричасова среща експертите обсъдиха предложените в доклада на главния държавен здравен инспектор противоепидемични мерки, както и алтернативата на по-строгите мерки - допускането на лица във всички образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и др. само при притежание на COVID сертификати на ЕС за ваксинация, преболедуване и изследване, или аналогични на тях документи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да има ограничения и зелен сертификат.Зеления сертификат е равносилен на локдаун. Все пак никой няма да иска да си прави тест за ковид само за това да отиде на кафе.
46
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще пратят да съблюдава мерките като и полицията не са ваксинирани хаха смешни сте ей и го знаете, а лекарите дето и без тва липсват като спрат да ходят на работа и учителите.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 60: Ще търпиш, щото си по- заразен от неваксинираните.
44
0
 
1
 
! Отговори
До запознат преди 2 години
Запознат си ама за нещо друго !Ходи си лягай бе !
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Избиха животни, дребен, и голям ***, заради УЖ някакви си вируси.. Сега искат, да уморят и нас хората. :( Ей това е цялата им схема.
42
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не позволявайте да ни разделят и владеят! Всички да кажем заедно НЕ, ваксинирани и неваксинирани. Това е фашизъм!
41
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно какво казва БПЦ - достопочтената Българска православна християнска църква? Допустимо ли е християните да си инжектират в кръвта клетки от абортирани човешки бебета които се съдържат в ковид ваксините, за да се спасят от вируса? Канибализма допустим ли според християнската православна църква за да се спаси човешки живот? (само дето тези препарати от нищо не спасяват)
40
21
 
4
 
! Отговори
До док преди 2 години
И кво,да затворят всичко ли ????Ами преболедувалите и ваксинираните ,за тях какво ?Да търпят ограниченията заради някви м***лоумни антиваксъри ли ?
39
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И полицията като мине на страната на хората, не знам къде ще се скриете!!
38
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да позволяваме да го налагат в нито един бранш, иначе няма спиране, ще стигне и до вас. Затова всички трябва да се държим заедно, дори мерките да не засяган (все още) нас!
37
1
 
36
 
! Отговори
Док преди 2 години
Взеха да въртят и сучат. Няма да посмеят да дразнят хората със сертификати, щото знаят много добре, че чашата прелива и най-лекото с което ще се разминат е всичките жълти павета изтръгнати и хвърлени по главите им. Ще стискаме още малко, то не остана много до естествения групов имунитет.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа, не така - Стойчо Кацаров каза че всичко е перфектно, а Радев каза, че Стойчо се справя много добре.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам 2 теста за антитела през 6 месеца. Това няма ли значение? Аз защо нямам правото на преболедувал?
34
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитат: "да няма ограничаване на социалния и икономически живот". Така е - няма да има ограничаване - икономическият живот просто ще изчезне. Социалния ние ще продължим да си го водим вкъщи и в природата!
33
0
 
33
 
! Отговори
Нито преди 2 години
едното, нито другото. А защо чак след няколко дни ще обявите мерките? Ще фалира всичко. Това ще е резултатът от погазването на правата на хората.
32
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можете да втълпите на чапатия и крив човек да се ваксинира с добрата.Разберете го! 2/3 от обществото ни е способно само да руши ! Вечно мрънкащо и вечно недоволно,все някой му е крив и виновен,все него лъжат и все него ощетяват.Затова дайте превилегии на ваксинираните,да видите как от завист и яд,мъстити антиваксъри ще се заредят на опашка пред пунктовете.Ясно е,че на българина му трябва нещо да злобее.Тва е !ЗА СЕРТИФИКАТИ !!!
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белорусия няма нито локдаун, нито задължителни мерки.
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин забрани да принуждават руснаците да се ваксинират и да ги уволняват за отказ от ваксинация. "Задачата на властта е да разяснява ползата от правилния избор, а не да принуждава хората да се ваксинират". Никой не може да бъде уволнен от работа заради отказ от ваксинация.
29
0
 
44
 
! Отговори
Щом искат преди 2 години
На война като на война !
28
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставяйте работата и злизайте на улиците да им покажем какво мислим. Ако мълчим, ще загубим и работата и свободата си!