Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?

Как ще се регулира присъственият учебен процес?
Обновена: 18 окт 2021 17:54 | 18 окт 2021 17:51, Веселина Йорданова
419
Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични мерки, след като всички заинтересовани страни, ведомства и организации дадат становища по доклада с предложенията. Това ще стане до дни.

Още по темата
"Заради ниските нива на ваксинацията в страната и увеличаването на заболяемостта, хоспитализациите и смъртните случаи се налага да се въведат нови мерки. Едната възможност е те да са ограничителни, свързани с преустановяване на дейности, ограничаване на капацитети.

Като алтернатива предлагаме да се въведе това, което в много европейски страни вече действа – използването на зелени сертификати, които да позволят да няма ограничаване на социалния и икономически живот". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов по време на среща с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, представители на Експертния съвет по епидемиология, както и със специалисти по епидемиология и инфекциозни болести.

Министър Денков представи предложенията на Министерството на образованието и науката относно начина, по който да се регулира присъственият учебен процес в училищната система. Той посочи, че е важно да бъде намерен балансът между здравето на децата и последствията от електронното обучение, съобщиха от МЗ.

В рамките на близо тричасова среща експертите обсъдиха предложените в доклада на главния държавен здравен инспектор противоепидемични мерки, както и алтернативата на по-строгите мерки - допускането на лица във всички образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и др. само при притежание на COVID сертификати на ЕС за ваксинация, преболедуване и изследване, или аналогични на тях документи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въвеждането на фашистки мерки + галопиращите цени на всичко може най накрая да отприщи народния гняв и да занулим всичко
26
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"използването на зелени сертификати, които да позволят да няма ограничаване на социалния и икономически живот"---------------Е как след като това което ще постигнат е да ограничат социалния и икономически живот?
25
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде въвеждайте сертификата - да ви избиваме още сега и да не си губим времето с избори
24
0
 
19
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Да прав си! Места за ваксани и за неваксани! Дни за едните , и дни за другите! Ама това ни пасва на шефчетата им! А ти са робите на Сатаната! Ай бегайте бе тюфлеци!
23
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се държите като овце не се сърдете, че ви вземат за овце. Ще ви заключват, доят, колят, както те си пожелаят.
22
9
 
15
 
! Отговори
Dr. Know преди 2 години
НИЩО НЕ ПРАВЯТ. Само си чешат езиците! Колегите ми умират (за последните 7 дни - двама!) Децата след преболедуване - кой ги следи? Никой! Защо не пишат какво се случва из училищата? Толкова ли е трудно на ротационен принцип и да се спазват елементарни мерки! Интересно ми колко хора трябва да погребат близки (не дай Боже дете) за да се озъзнаят. Но няма - това си е чист геноцид! Господ да ни е на помощ!
21
3
 
26
 
! Отговори
Аз само преди 2 години
Да питам...защо трябва да доказвам с ПСР наличието на антитела при положение ,че с кръв доказва се даказва това ѝ то по-добре? Да ни. Би да искате да ме саразите или да ми вземете де ен ка данните ? Или и двете ??? НЕ СЕ УСПИВАЙ БЪЛГАРИНО! Тези нещо съвсем ни гъбаркат! Решението е МАСОВ ОТКАЗ и са свършили курса!
20
0
 
19
 
! Отговори
хаххаха преди 2 години
Сега ли се сетихте за здравето на децата? А допреди месец и половина, когато чалгарийниците се пръскаха по шефовете, тогава не мислехте за здравето на никой, нали? Дано в един момент да осъзнаете колко сте смешни !
19
43
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Категорично трябва да се въведат сертификатите ! Тогава вече всеки ваксиниран ще бъде превилигирован за обществената си съвест.Антиваксърите да си берат плодовете на *** си теории.Еми за какво тогава се ваксинираме,след като ще затваряме всичко ?!За училищата не знам как трябва да се действа,но за всичко останало-сертификат или бърз тест на място .Стига вече ограничения.Хората в цивилизацията забравиха за пандемия бе.Тук още философстват и демагогстват разни комплексирани неграмотници !
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето ! И чака са цензуриралиМа ! Защо бе ? Имате ли смислен отговор или алгоритъма е така настроен от некадърниНещасници
17
13
 
15
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Няма да е зелен сертификат, защото ще доведе до протести, а все пак идват избори..
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацо, така се забатачихте да угаждате на тия и ония, че сте пътници вече! Аре, ще те светна кво трябва да направиш със зелените сертификати, че да угодиш на Европата: предвид малкия процент ваксинирани, за да не обречеш разни обществени места като театри и т.н. на фалит, можеш да направиш по два дни в седмицата да са само за ваксинирани. Така хем Европата ще си мисли, че правиш нещо, хем няма да фалираш хората!
15
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Италия са ваксинирани 80% от населението над 12 години, и пак въведоха задължителна ваксинация само за 20% неваксинирани ако искаш да работиш независимо в частна или държавна фирма. Полицията днес пръска с вода протестиращите, но всяки видео моментално се премахва от ютюб.
14
0
 
40
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Ха ха ха, нямало да има ограничения викат, всичко ще е много спокойно, няма да нарушаваме социалния и икономически живот... Алоу, Аланкоолу, при репресия на 80% на населението какво спокойствие и каква идилия Ви гони, хич не ми е ясно!
13
3
 
20
 
! Отговори
До 9 Антиваксър преди 2 години
Те цензурират "***" , цензурират" му, ху" и така до безброй ! Толкова пропаднала преса като в бегето никаде няма, даже няма и в Северна Корея
12
5
 
48
 
! Отговори
1244 преди 2 години
Изобщо и не си помисляйте за сертификати!!! Имате по - малко от 20% оФце!
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали имахте план???Нали той беше създаден имено с участието на най-добрите експерти и представители на браншовите организации???Този план беше гордоста ви през лятото, казвахте как саво ще го следвате и няма да губите време, което коства хиляди човешки живота.
10
0
 
42
 
! Отговори
Биг Фарма Фийдър преди 2 години
А преболедувалите?
9
2
 
39
 
! Отговори
Келеши преди 2 години
Няма да позволим шепа търтеи да разрушат държавата
8
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми от лакоми доктори за пари по ковид пътеки, писна ми от безмозъчни ваксарГендари, писна ми от фалшиви пандемии , фалшиви болни от ковид и фалшиви починали от ковид. На вас не ви ли писна вече. Добър вирусолог е мъртвия такъв