Децата в училище ще изгубят и втора година, алармира проф. Танев

Много родители ще са несъгласни с изискването за "зелен сертификат" при децата
19 окт 2021 22:25, Красимир Ангелов
41

Този следобед стана ясно, че здравните власти у нас ще въведат "зелен сертификат" от полунощ на 21 октомври. Очаквано решението предизвика разнопосочни мнения.

"Абсолютен колапс в образованието. Малцина ще могат да изпълнят изискването за "зелен сертификат", а повечето ще се прикрият вкъщи. Много родители ще са несъгласни. Децата ще изгубят и втора година, а това е ненаваксваемо", заяви бившият министър на образованието проф. Тодор Танев в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Той призова за по-силен контрол и действия от страна на Министерския съвет, тъй като не може "МОН и МЗ да поемат цялата отговорност".

Още по темата
"Става дума за най-стратегическия продукт – децата, които ще станат бъдещите българи. В момента какво правим? Една година изгубиха, ще изгубят и втора. Не можем да се върнем да оправяме нещата след 5-10 години", категоричен бе бившият просветен министър.

Много родители ще са несъгласни с изискването за "зелен сертификат" при децата над 12 години, предполага проф. Танев.

"В понеделник колко студенти ще дойдат? Работата съвсем не е на шега, малцина ще могат да изпълнят заповедта, а повечето ще се прикрият вкъщи. Това не намалява особено заплахата за преподавателите", посочи още проф. Танев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
35
 
16
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
О да и трета ще бъде загубена ако не се ваксинираме или не прекараме вируса на 80%. Това е ясно от самото начало. Интересно е защо избираме трудния път с повече проблеми, повече пари и по голяма смъртност при условие,че целия свят избира друго ! Под целия свят имам в предвид дори врагове като Русия,Китай,САЩ,ЕС,Индия и т.н. всички залагат на ваксини. Само тук бай Пенчо дъртото магаре си знае неговата песен :) Дори статистически шанса да е прав спрямо 3 милиарда ваксинирани е много малък !
12
25
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ЗА КОИ ДЕЦА ДЕТО НА 10г. ПОЧВАТ С ТРЕВА НА 18 ВЕЧЕ СА ДРОГЕРИИ. ДЕЦАТА В БГ ПРЕДВАРИТЕЛНО СА ОБРЕЧЕНИ.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майстора - МАИСТОРЕ СЛЕЗ НА ЗЕМЯТА
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу !!! Ко ши прайми сега ? И кво точно няма да научат като на мен нищо ,,научено,, в училище не ми е свършило работа в живота а документ без който нямам ръце го нямам въпреки стотиците хиляди левове за ,,образование ,, и 15 години повече от ченгеджийска щерка ?????????? Много добре усвояват тия и накрая НЯМА РЕЗУЛТАТ.
9
11
 
35
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Това не го бях разбрал, искат и децата да осакатяваме и убиваме със неработещите експериментални препарати ли? Тия напълно ли полудяха?
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едикой си Пий си виното и си яж киселата краставичка. И мисли наум, не си за тази тема.
7
3
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
До Помисли- МАЙНАТА МУ НА ИЗБОРИТЕ ТЕ СА ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО- ВИНОТО СТАНА ТРЯБВА ДА СЕПИЕ ДА НЕ СТАНЕ ЗЯН
6
1
 
4
 
! Отговори
Помисли преди 2 години
До ЕДИ КОЙСИИдват избори!
5
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви зелени сертификати от деца искате бе ненормалници. Дори не си го и помисляйте!!! Отменяйте ги тези неадекватни заповеди, докато е време!!
4
4
 
13
 
! Отговори
Децата преди 2 години
са потъревши от неадекватните мерки, предприети от политиците през последните година и половина срещу пандемията! И Вие сте от това котило! И ВИНАГИ сте готови да давате АКЪЛ! Естествено - срещу заплащане!
3
10
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Първо този не е професор, защото социологията не е наука, а разказвателен предмет. Второ е прасе на герп. Моля на такива да им бъде забранено да говорят и да бъдат интернирани.
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много разбирачи се навъдиха и тоя взе да се клати. Нищо не изпускат учениците, който си може си учи и онлайн.
1
2
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
И НИЕ СЕГА КАКВО ДА НАПРАВИМ ДА СИ УБИЕМ ДЕЦАТА ЛИ