Отново ръст на заразените в Дания и Норвегия

Малко хора обаче имат нужда от болнична помощ
29 окт 2021 07:17, Елка Василева
131
Отново ръст на заразените в Дания и Норвегия
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Дания и Норвегия нарасна значително през последните седмици, предаде ДПА.

Датските здравни власти съобщиха вчера, че са регистрирали увеличение със 73 процента на случаите на заразяване с ковид през първите две седмици на този месец.

Още по темата

В Норвегия броят на хората, дали положителна проба за коронавирус, се е увеличил с 53 процента за една седмица. Въпреки това броят на хората, които имат нужда от болнична помощ, е малък както в Норвегия, така и в Дания.

Дания и Норвегия отмениха повечето от коронавирусните ограничения преди няколко седмици. Отменено бе задължението за носене на предпазна маска, както и изискването за представяне на коронавирусен паспорт при посещение на ресторанти и музеи. В Норвегия около 87 процента от пълнолетните вече са напълно ваксинирани срещу ковид, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Въпреки увеличаването на броя на заразените норвежкото правителство реши за момента да не въвежда ограничения на национално ниво.

В Дания от сряда бяха регистрирани 1847 нови случая на заразяване с коронавирус, а 212 души бяха приети в болница заради усложнения. Общо 75 процента от датчаните са напълно ваксинирани срещу коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
10
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
Къде е Кумчев? Защо сега не излезе пак да обясни как предпазват до 101% ваксините, както от заразяване, така и от теко преболедуване?Факт е че само с т. нар. ваксини няма да се оправим.Трябва малко старание от страна на всички -пазене и съблюдаване на някои неща.Ама заедно, не едните да се мислят за безсмъртни за има няма 6 месеца,че после идва следващото парче криптонит.
30
0
 
0
 
! Отговори
29 преди 2 години
Ххаха - наби минусчетята за 2 секунди.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39 - от 4 месеца не съм виждал маски в Дания. Няма мерки, а новозаразените са по ока в пъти пъти по-малко, при много повече тестове. Вариантите са два - ваксината работи или ваксината не раблти, но ни лъжат с тестовете.
28
1
 
0
 
! Отговори
36 преди 2 години
Двата нейхаресали - обисновете се!?
27
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бееееее, бееееееее Ко стана сега, другари и другарки - ваксината се оказа пълен шит, чиято цел е единствено печалба, не да ви предпазва телата-храмове. Беееее, бееее
26
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35 - Казвай, каквото си искаш. Просот коментарите, в типична за нисшата прослойка, искат да намерят спокойствие, като изкарат положението някъде другаде, мнного по-зле или еквивалент и на нашето.
25
13
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
В Англия също има ръст, но са предимно пакистанци, бангладешци, поляци, румънци и българи.
24
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърдото, че ваксините не работели, но при 3/4 от наслеението с пълна ваксинс, имат 6 пъти по-малко заразеби на всеки 100 000 средства и нянат мерки.
23
4
 
18
 
! Отговори
не преди 2 години
До Анонимен <Вижте цивилизованите страни като Дания, там всички мерки отпаднаха. И са кво стана? Нещо като в Израел, нещо като в Англия. "Бещи като в България, дето стедно по 13% от тестваниете са с позитивен резултат.. . О не, чакай, в Дания е под 1= срещу дно за месеца.> Не искам да ти пукам балона, ама вчера казаха, че ще връщат зеления сертификат в Дания.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте цивилизованите страни като Дания, там всички мерки отпаднаха. И са кво стана? Нещо като в Израел, нещо като в Англия. "Бещи като в България, дето стедно по 13% от тестваниете са с позитивен резултат.. . О не, чакай, в Дания е под 1= срещу дно за месеца.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Респураторно заболяване, с повиешен нръст на болните в сезона на рърт на респираторни забилявания.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяма лошо - основно се разбиляват хира от престъпно-малци ствения контингент, коити са на помощи.
19
4
 
2
 
! Отговори
не преди 2 години
До Анонимен 28 <И какви са тези "ваксини" тогава? На всеки няколко месеца бустерна доза? Аз това тяло, този организиъм на улицата ли съм го намерил? Я помисли малко.> Къде съм казал дали са добри или лоши ваксини или дали трябва да се ваксинираш? Просто ти казвам каква е мотдиката, не какво да правиш.
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България по 10-15% от тествануте са позитивни. В Дания са 1-2%. - В България имамалко вяксинирсни и мерки, в Дания имс мноог иаксинирани, но няма мерки. Тива са фактите. Нищо повече.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един познат направи проучване, в Столюпиново от 60000 са ваксинирани 2%. Всичко си работи, там маски не признават, и всичко е като преди 2019г. Живота и чалгата там продължават.
16
6
 
12
 
! Отговори
не преди 2 години
Някои тука пишат, че западна европа до седмици ще пламне отново и ваксините не работят, но истината е, че те работят, просто за много кратък период от време. Скоро писах, че Европа в момента е както Израел беше Май и Юни месец. Наслаждаваше се на малко случаи защото ефикасността неа ваксините има пик около 2 до 4 месеца. След това ефикаността спада, за това и на пожар сложиха бистъра в Израел. Сега и в Европа ще сложат бустъра и така бог знае до кога.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насила с две дози хубост не става.
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14Ок, нека сравним BG.BG - 5100 заразени на 49000 теста с мерки, - DK - 1800 заразени на 90000, без меркиКво излиза? 3 пъти по-малко, на 2 пъти повече, ресторанти и концерсти не са спирсли от 3 месеца вече.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път май ще съдят Файзер за подвеждаща реклама. Ама тоя път няма да е за 3 200 000 а за доста повече.
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МисиркиСамо дето и на двете държави здравната система е на светлинни години напред от нашата... И не говоря наизуст, имам информация от първа ръка - сина ми живее в Дания повече от 10 години. Храната им също не може да се сравнява с нашата, жизнения стандарт - също. Защото няма какво да се заблуждаваме, че бедни хора ще се хранят здравословно.