Отново ръст на заразените в Дания и Норвегия

Малко хора обаче имат нужда от болнична помощ
29 окт 2021 07:17, Елка Василева
131
Отново ръст на заразените в Дания и Норвегия
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Дания и Норвегия нарасна значително през последните седмици, предаде ДПА.

Датските здравни власти съобщиха вчера, че са регистрирали увеличение със 73 процента на случаите на заразяване с ковид през първите две седмици на този месец.

Още по темата

В Норвегия броят на хората, дали положителна проба за коронавирус, се е увеличил с 53 процента за една седмица. Въпреки това броят на хората, които имат нужда от болнична помощ, е малък както в Норвегия, така и в Дания.

Дания и Норвегия отмениха повечето от коронавирусните ограничения преди няколко седмици. Отменено бе задължението за носене на предпазна маска, както и изискването за представяне на коронавирусен паспорт при посещение на ресторанти и музеи. В Норвегия около 87 процента от пълнолетните вече са напълно ваксинирани срещу ковид, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Въпреки увеличаването на броя на заразените норвежкото правителство реши за момента да не въвежда ограничения на национално ниво.

В Дания от сряда бяха регистрирани 1847 нови случая на заразяване с коронавирус, а 212 души бяха приети в болница заради усложнения. Общо 75 процента от датчаните са напълно ваксинирани срещу коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 12-ти нервната му не издържа. Страха че набоден и следва хоспитализация го измъчва психически. Вече не иска и не вярва на действителността. Безмисления хилеж е първия неуспорим признак.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да бъде, те ваксинирани на 80%. О чакай чакай, са не е сега Н-ти вариант и да трябва пак ваксина?
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте цивилизованите страни като Дания, там всички мерки отпаднаха. И са кво стана? Нещо като в Израел, нещо като в Англия. Аре ваксъри хвърляйте се на амбразурата. Пускайте опорките. Са само тъпите се заразяват в Англия и Дания. Умните там си слагат Бустер XXL.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто имат по-добра здравна система и по-малко болно население. И преди ковид 19 сме по-зле от тях и сега, ако се използва ковид за оправдание, че в БГ умират много хора е лицемерно и неверно, защото не е това истинската причина да сме първенци посмъртност от години. Не знам ваксините до колко препазват, защото са тестови, а самия производител също не наясно и за това се подписвате. Никой не води статистика колко хора са починали след ваксина, не от ковид а от други заболявания.
7
7
 
40
 
! Отговори
хак им е преди 2 години
М-даа! не можеш да излъжеш дявола! както и да го въртиш и сучещ...излъгания си ти! ей ви на! Пресен пример. Пред очите ви! Защо бе ? Защо се заразяват?!! Ааааа...ама никой не бил казал че ваксиниран не може да се зарази!!!!.... Можело,ама нямало да влезе в болница,или ако влезе ...ще излезе,но не в черен чувал!!! Абе ей ! На кого ги разправяте тия?! Тъ-пи-те...дресирани от прогнилата им либерална демокрация скандинавци сами си го наденаха. Сега..хем с отровата в кръвта...хем ..пак мерки!!! Пф
6
13
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Лично вчера видях десетина. Единия го трахеотомирах. Умрели нямаше.
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4: Тежко болните у нас ти лично ли ги брои, или една жена ти каза?
4
28
 
11
 
! Отговори
Мисирки преди 2 години
В момента в. Норвегия има 14, а в Дания 24 тежко болни. У нас над 600...
3
2
 
19
 
! Отговори
fact преди 2 години
ДЪРЖЪТ ТЕМАТА В НОВИНИТЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ СИЧКО!?Добър ден, биг харма.
2
3
 
12
 
! Отговори
Вируса преди 2 години
Аз съм непобедим~ до второ нареждане
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добър ден, како сийке :) и що така?