Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун

Зеленият сертификат е въведен навреме според епидемиолога
1 ное 2021 08:45, Елка Василева
228
Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Възможно е да се стигне до тотален локдаун. Всичко спира, когато болниците не могат да ни осигурят грижите, от които имаме нужда. Интервалът между 6000 и 8000 болнични легла, заети за неинтензивно болни, е приемлив. Повече от тази граница вероятно нашата система не може да приеме, защото няма толкова персонал. Не става дума за легла, а за персонал. Това каза епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред БНТ.

Още по темата

По думите ѝ зеленият сертификат е въведен навреме.

"Той няма смисъл в страните с висок обхват на ваксинация. Цели ограничаване на циркулацията на вируса, тъй като много малко хора са ваксинирани. Зеленият сертификат доведе до тестване на много хора, увеличи се интересът към ваксините", допълни проф. Мира Кожухарова.

Тя подчерта, че проблемът може да бъде разрешен единствено на база на ваксинация, защото това не е последната вълна.

"Имаме нужда от зелени сертификати, докато постигнем нормален ваксинален обхват. Въвеждането на сертификат за антитела означава да престанат да се тестват хората за вируса", каза още проф. Мира Кожухарова. Според нея това би бил грешен подход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
2
 
! Отговори
до 140 !!! преди 2 години
Браво - това е истината НО в България няма кой да я разбира, понеже и по абортите сме май едни от първите в света .... Колко хора ще си видят децата ГОРЕ .. не е истина ... да не говорим, че сега и 15 годишните са в челните редици ....
153
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миро стой си дома, Пенка рече дъртаците да не излизат!
152
1
 
14
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
И тази "проф" нагнетява страх, напрежение и объркване в българското общество, Вместо да успокояват хората, да ги предразполагат с доверие към лекарите, те правят точно обратното. И за тях, най-лесна мярка е затварянето в вкъщи. Ами, затворете се първо вие.Дайте пример с вашето поведение. Не разполагайте с правата и нуждите на гражданите. ТОВА СА ПРАВА, ДЕМОКРАТИЧНИ ПРАВИЛА, ИЗВОЮВАНИ ОТ ХОРАТА ОТ ВЕКОВЕ НАЗАД.
151
1
 
16
 
! Отговори
Спирайте преди 2 години
Бизнеса, спрете да плащате здравни осигуровки. След като няма смисъл от тая здравна система, защо си изхвърляте парите в нея??
150
3
 
11
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
149
6
 
8
 
! Отговори
Айти преди 2 години
Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука не плащаме ток - има 5 мегавата ветрогенератор и 10 декара фотоволтаици. Не плащам за топлото,щото къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на магазин, защото има био оранжерии. 0% са ваксаните тук,няма маски,няма сертификати,няма ковид. Това е паралелна държава!
148
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това каза епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред БНТ . . . . . До авторката на статията оправете си българския, пълен член се пише ако подлогът е в мъжки род, иначе е -а! И още в този контекст епидемиологът как *** седнал(а) или прав? От къде ги взимате тези баби - ходите специално на гробища ли?
147
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе аз ли не съм в час или тия се опитват да ми обяснят и да ме убедят че държавата не може да се грижи за 10 000 които са болница. Как така не може????? 6 млн. народ и не можем да се грижим за 10 000 човека в болница?!?!?!???!?! Значи можем да хрантутим 700 000 администрация, обаче 10 000 болни не можем да гледаме и да се грижим за тях? Хора, това НЕ Е нормално.
146
0
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Тази наци-бабушкера си плаче за едно дърво зад врата. Става за шеф на концлагер.
145
1
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
И ко? Да му мислят тези дето са се наблъскали в гетата...
144
1
 
29
 
! Отговори
Съд и затвор преди 2 години
2 години и нещо не могат да закрепят здравната система и днес пак си говорим за затваряне, заради невъзможност на болниците да лекуват. ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР за виновните. Няма да плащам за чужди грешки. Аз не съм виновен за вируса. И никой гражданин не е! Държавата е виновна, заради неадекватните мерки и поведение.
143
0
 
22
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Точно тая, консултанта на Кацаров, с такава ехидна усмивка говореше, колко *** са локдауните, мерките, ваксините! Как нямало смисъл от тях, колко грешна била политиката на предишните управляващи, чак пяна и излизаше от устата. Специално за локдауна, толкова против се е изказвала пред различни ТВ медии! И сега какво? Поредната лъжа на Служебните, айдее пак се въртим като фурнаджийска лопата! Защо? От безхаберие? А дали има пак с кого да се оправдаят? Как да им вярваш като ги гледаш колко са зле?
142
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази "професорка" е директно за изолатора на Карлуково. Точно такива "сухи пръчки" трябва да гушват букета!
141
2
 
17
 
! Отговори
Аре бе преди 2 години
Аре бегайте от тука ве. Сертификати локдауни. Аз им плащам данъци, ония ще ме затварят и ограничават, понеже здравната система не може да лекува хората. Аз знам едно лекарство, дето ще ви помогне - спиране на данъците, всичко в сивия сектор, кражба на ДДС и тъй нататък. Как ви звучи моя лек? А?
140
1
 
26
 
! Отговори
Поляк преди 2 години
В полша няма никакви локдауни и сертификати
139
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, гледайте цялото интервю - били подготвени, затова сега тепърва правят поръчка за щадящи тестове за децата. Зеленият сертификат бил известен още от 2 септември и не знаела защо хората били изненадани, но не искала да ОБВИНЯВА никого - тук просто останах безмълвен. Тая преди да я назначат говореше против своите колеги, сега тя е на тяхно място и е същото. То бива, бива, бива самочувствие, но това се нарича нарцисизъм.
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе за кого ще гласувате на изборите?
137
2
 
30
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Призовавам професор Мира да си вземе торбата с грантовете на Бигфарма и да се измете незабавно от общественото пространство! Като човек в третата възраст да се постави сама под домашен арест за неопределен период от време, така както призовава нейната колежка- другата грантаджийка професор Пенка! Ние българите сме се сблъсквали с далеч по-страшни неща в своята хилядолетна история от този смешен китайски грип! Ще се оправим и без вас! Не ви щем нито меда, нито жилото!
136
3
 
20
 
! Отговори
Какви са тия преди 2 години
Хора на по 90 години, напикават се докато дават пресконференции. Вие не сте добре, тая я дърпа свети Петър вие сте я качили да говори глупости
135
1
 
1
 
! Отговори
Не бе Симооо преди 2 години
Не ми трябваше да си правя пиар на твой гръб, аз на такива столове като вашите се не гласим и си нямам министерство касичка, обаче много ми е писнало от от твойте глупостииии.Че твоите бъркане в касичката по мене и триста ученика бие и родители и 15 хиляди учители накрая след 45 години труд не взимат нищо, защото са си го изработили по десет, защото напук на чл. 23 некой е казал тия ще работят повече часове от другите, като нацистите в лагерите на смъртта. И немаш доказателства, че е нужно...