Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун

Зеленият сертификат е въведен навреме според епидемиолога
1 ное 2021 08:45, Елка Василева
228
Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Възможно е да се стигне до тотален локдаун. Всичко спира, когато болниците не могат да ни осигурят грижите, от които имаме нужда. Интервалът между 6000 и 8000 болнични легла, заети за неинтензивно болни, е приемлив. Повече от тази граница вероятно нашата система не може да приеме, защото няма толкова персонал. Не става дума за легла, а за персонал. Това каза епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред БНТ.

Още по темата

По думите ѝ зеленият сертификат е въведен навреме.

"Той няма смисъл в страните с висок обхват на ваксинация. Цели ограничаване на циркулацията на вируса, тъй като много малко хора са ваксинирани. Зеленият сертификат доведе до тестване на много хора, увеличи се интересът към ваксините", допълни проф. Мира Кожухарова.

Тя подчерта, че проблемът може да бъде разрешен единствено на база на ваксинация, защото това не е последната вълна.

"Имаме нужда от зелени сертификати, докато постигнем нормален ваксинален обхват. Въвеждането на сертификат за антитела означава да престанат да се тестват хората за вируса", каза още проф. Мира Кожухарова. Според нея това би бил грешен подход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
11
 
! Отговори
ЛУКАШЕНКО преди 2 години
Глупавата професорка що не каже нещо за Беларус. Там нямаше нито ваксини нито ковид пандемия. По нейната логика тази държава вече трябваше да е мъртва и обезлюдена. Е да, ама НЕ. Там си е още и всичко им е наред.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как е възможно, аз - който съм никой, да знам, че локдаун ще се въведе още тази седмица дори обмислят и КПП-та, но в медиите да говорят че е "възможен" . Толкова е предвидим всеки техен ход вече, че дори да не знаеш какво ще направят, просто вижте Австралия една година на зад...на там сме тръгнали
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен не си ти, този който ми осигурява храната. За земеделци няма ограничения.А неваксинирамите мазни калинки по заведенията като Алибегов да се свиват в мишите си дупки.
111
9
 
2
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Както сам господин Борисов каза вчера, ако той и ГЕРБ бе на власт, щяха да са ви заключили още преди 2 седмици. Само ГЕРБ!
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте! Това със сертификатите направи локдаун само за неваксинирани и пак не сработи, а се отприщи още по-жестоко.
109
0
 
14
 
! Отговори
Neo преди 2 години
Само заведения и МОЛове ви в главите на всички! Не осъзнавате,че цялата икономика отива по дяволите вече, че при тотален локдаун ще губим не само пари, а клиенти, доверие! Нито политиците нито народа не помислиха ни за живота, ни за бъдещето в тази пандемия!Всеки си хвана ууя под мишница и взе да реве, че на кръчма не можел да ходи, свободата му огрничавали!На ви сега свобода,затворени и без заплати!!!
108
0
 
2
 
! Отговори
Серго преди 2 години
Възможно е и да доиде края на света?
107
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е, че вече всички знаят как се взима (купува) диплома в БГ и как се дава научна степен. Затова никой не вярва на професори. Не че няма и от тях свестни и умни хора, но как да знаеш кой какъв е и от какви мотиви (парични стимули) говори това, което говори?
106
2
 
16
 
! Отговори
БАБА ЛЪЖКИНЯ преди 2 години
ЕТО КАКВО Е КАЗАЛА НА 1 ОКТОМВРИПроф. Мира Кожухарова: Към момента за локдаун изобщо не става думаСКЛЕРОЗА
105
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта си правеше сметката да избута до изборите някак си, но той и Кацата ще се наложи да затворят всичко още в края на тази седмица.
104
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересни времена предстоят, наистина ще се прочуем доста не само в Европа.
103
3
 
17
 
! Отговори
Neo преди 2 години
Некадърници, толерирани от глупав народ! Миналата седмица с часове обяснявам на клиенти от чужбина защо износите ни ще закъснеят,че има много болни от служителите,че много майки са си останли вкъщи да гледат децата,защото по нощите са им казали,че от другия ден са онлайн!Клиенти за които сме се борили с години си пренасочват поръчките в други държави и ми казват - "Пич,Ковид беше форсмажорно обстоятелство минлата година,какви ми ги говориш сега"
102
2
 
10
 
! Отговори
Очи и уши преди 2 години
"Въвеждането на сертификат за антитела означава да престанат да се тестват хората за вируса"- тези думи на тая казват всичко. Който има очи и уши ще разбере, другите- боцнете се и умрете и без това се подписвате, че никой не носи отговорност за вас. Вирусът е в тестовете.
101
2
 
5
 
! Отговори
Престъпмисъл преди 2 години
Че кои ще сте вие,бе Чочев??? 20 то процента овце от народа.
100
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нормална държава, когато професорите говорят, плебсът трябва да слуша внимателно, да си прави записки на по-сложните думи и да изпълнява стриктно дадената му процедура.
99
2
 
11
 
! Отговори
Апелес преди 2 години
Няма как с фамилии Кожухарова, Кацаров и т.н. да си много умен, камо ли да си професор. Това са потомствени занаятчии, но не и учени. Ама ти си потомствена шивачка, *** алоууу... Следователно - обущарю, не по-горе от обущата или кожухарю, гледай си иглите, ама не медицинските.
98
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е. Не го бавете, с българина трябва по-здравичко да се пипа, иначе няма оправия.
97
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както казах Стефан Цанев-тъжно е, че сме най-бедни в Европа , но е срамно, че сме най-глупавите. Аз бих допълнил, че двете са свързани.
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф, колко дни ще ни го повтаряте това, ами айде де, действайте, какво само плямпате?!
95
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При около 30 %ваксинирани и почти още толкова преболедували... да има хиляди по болниците и в домовете си под карантина, а да не говорим и за рекордите по смъртност... Според вас добре ли се "справя" кабинета на Чорапа?