Трета вълна в Дания, връщат здравния пропуск

Той ще се изисква в барове, ресторанти, кина, театри
9 ное 2021 08:05, Елка Василева
109
Трета вълна в Дания, връщат здравния пропуск
Снимка: архив, БГНЕС

Датското правителство предложи връщане на дигиталния здравен пропуск, който да бъде представян от датчаните при посещение на барове и ресторанти на закрито в момент, когато страната навлиза в трета вълна на пандемията от COVID-19, предаде Ройтерс.

Дания бе една от малкото държави, които вдигнаха почти всички оставащи ограничения през септември, след като се размина с трета вълна на инфекциите през пролетта и лятото, благодарение на всеобхватните карантинни мерки, наложени от миналата Коледа насам.

Още по темата

Дневният брой на инфекциите обаче нарасна трайно до около 2300 през последните дни от едва над 200 в средата на септември.

"Няколко европейски държави сега са по средата на четвъртата си вълна от коронавируса. В Дания ние вървим към трета вълна", каза вчера по време на излъчвана по телевизията пресконференция здравният министър Магнус Хойнике.

Здравният пропуск, който обикновено се представя чрез приложение на мобилните телефони на датчаните, се използва, за да се докаже, че притежателят му е ваксиниран или е дал отрицателен тест за коронавирус.

Мярката, предложена от правителството, която трябва да получи одобрението на парламента, за да влезе в сила, предвижда също изискване здравният пропуск да бъде представян при събирания на закрито на над 200 души, като например при посещение на кина и театри.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
0
 
! Отговори
до88 преди 2 години
Много комунистическо мислене бе бате. Те така направиха с Чернобил - народа пукаше радиоактивна маруля, след аварията, тънещ в блажено неведение, а *** ядяха консерви. После погром - рак и бездетие са масово явление в България. В села със столетници хората умират преди 50. "Щастливи" по комунистически.
94
1
 
0
 
! Отговори
do89 преди 2 години
от Дания - след масовата ваксинация там, това вече за тях е вирус с по-малко смърнти случаи от грипа. Да има много заразени, но на никой не му пука. Хората си го карат в къщи, без усложнения. Всичко работи. Няма маски и затворени бизнеси. Няма място за сравнение с тукашните настроения и резултата от тях.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Броят на нехаресалите коментар 89 е тревожен.
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 93 - Не се карай.
91
1
 
3
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Е, стига дее. Тъкмо се обнадеждихме, че поне по-умните ни съевропейчета се върнаха към нормалното...
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90 "Ето ги данните за Дания: Предната вечер - 2-Ma починали от Ковид.Днес в болнижцата общо има 303 души с Ковид. 36 са в интензивното (с 4 по-малко от вчера), 21 са на респитаро (с двам по-малко от вчера). Има 2294 новозаразени (2.25% от всичките 101292 теста, които са зивършени вчера)" ---- И тези цифри са причината за налагане на нови ограничителни мерки??? МИСЛЕТЕ!!! МЕРКИТЕ И СЕРТИФИКАТИТЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С МЕДИЦИНАТА И ЦИФРИТЕ ГО ДОКАЗВАТ!
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Д-р Коронис Кауза - Така е, обаче нали знаеш, че с радиото и телевизора няма смисъл да се спори, затова няма смисъл да спориш и с ваксъри. Същото е. Като чета коментарите на ваксърите, все едно слушам радиото или телевизора ахаха Много е смешно. .. След година и половина аз познавам лично само един починал от Ковид и той беше с цироза в напреднал стадий. Ако има 25 000 починали дотук в Бг, значи средно всеки от нас трябва да познава поне 10 души (ако приемем, че познатите ни са 2400 средно)!
88
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин 79 - Всъщност си беше за 3 месеца и продължава да си е супер.
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 87 - За теб, отново 334 души починали в България, спрям 2-***, починали от Ковид в Дания. Ако това, не то казва нищо, то не мисля, че има смисъл да комуникираме.
86
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето ги данните за Дания: Предната вечер - 2-*** починали от Ковид.Днес в болнижцата общо има 303 души с Ковид. 36 са в интензивното (с 4 по-малко от вчера), 21 са на респитаро (с двам по-малко от вчера). Има 2294 новозаразени (2.25% от всичките 101292 теста, които са зивършени вчера). - Ще оставая на уважеамите читатели, да преценят, дали ваксините НЕ работят, като само ще кажа, че вчера в България загубихме 334 души от Ковид.
85
2
 
9
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Колкото повече ваксини, толкова повече вълни. Колкото по-малко медиен шум за Ковид, толкова по-малко Ковид. За справка Индия, Азия и Африка.
84
7
 
3
 
! Отговори
Jj преди 2 години
До 86: Добре, нямам против да си говорим на Вие :) Нека не използваме Нигерия като мярка за сравнение (предвид колко теста правят и колко може да се разчита на данни от там, а и както казахте Вие с 0 инфраструктура). Ясно е, че ваксините, с които разполагаме в момента не предпазват от разпространение или заболяване така както ни се иска, но е факт, че намаляват смъртността в пъти. А за мен това е достатъчно добра причина за тяхното ползуване ;)
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу, какво стана? Нали уж скандинавците били победили Ковида с масова ваксинация и видите ли заживели нормално? Малко като изхвърлянето на Костадин "Ботокс" Ангелов след първата игла: "Сега вече мога да отида и да прегърна баща си!". Е да ама не!
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 84 Jj. Опитвам се да Ви помогна! Защо на Вие, ами не искам да падам толкова ниско и нека Вие е разграничението! За какво служи една ваксина - да предпазва от заразяване, разболяване или пренасяне на вируса! Настоящите ваксини не изпълняват и трите изисквания! Те са фейк за ограбване на държавите и преместване на активи в по малко ръце/джобове! Нигерия с 210 милиона население, нулева инфраструктура и ваксинация имат 500 - 800 заразени на ден, защото ползуват лекарство а не ваксина!
81
12
 
1
 
! Отговори
Jj преди 2 години
Антиваксърски блейки, блейти си, но фактите показват - смъртността пада в ПЪТИ навсякъде с висока ваксинация. Хубаво, случаите не падат, добре, прави сте, ура, но проблемът на тази пандемия винаги е бил един: натоварване на здравната система. Ако ваксините оправят този проблем, значи са си свършили работата! Стойте си с фалшивите сертификати и си влизайте в локдауни през 3 месеца. Аман!
80
1
 
12
 
! Отговори
ами преди 2 години
На какъв език да им се говори на тези управници по света,че ваксинирането НЯМА НИКОГА ДА ЕЛИМИНИРА това бедствие,може да го задържи врменно,но винаги ще циркулира,докато не се срещнат хората пряко с вируса.
79
1
 
3
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Точно така си представях че 2-3 месеца ще изкарат без ковид маскарад. Добре че тук удобно си играем на избори и убийците на Бил Хейтс не знаят кой им е клиента ако не слушкаме
78
2
 
1
 
! Отговори
До Поручи Ржевски преди 2 години
И коя е тази партия която иска край на ковид истерията?
77
2
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
до 73 КуЕрЕс Локдауните не са заради неваксинираните, както са ти обяснили от телевизора, а заради политиците. Никой неваксиниран не иска локдаун, и никой заразен неваксиниран няма да обвини държавата че се е заразил. Така че гласувайте за партии, които искат край на ковид истерията.
76
3
 
20
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Помните ли нарковаксърите как цвилеха ''победоносно'', че благодарение на масовото бодене Дания ''окончателно преборила вируса'' и отменила всички мерки!? Аз помня и отговарях, че всяко чудо е за три дни! Всички масово набодени ''победителки'' на вируса една по една капят като гнили круши и ще продължат да капат докато окапе и последната!