Отново ръст на заразените в Дания и Норвегия

Малко хора обаче имат нужда от болнична помощ
29 окт 2021 07:17, Елка Василева
131
Отново ръст на заразените в Дания и Норвегия
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Дания и Норвегия нарасна значително през последните седмици, предаде ДПА.

Датските здравни власти съобщиха вчера, че са регистрирали увеличение със 73 процента на случаите на заразяване с ковид през първите две седмици на този месец.

Още по темата

В Норвегия броят на хората, дали положителна проба за коронавирус, се е увеличил с 53 процента за една седмица. Въпреки това броят на хората, които имат нужда от болнична помощ, е малък както в Норвегия, така и в Дания.

Дания и Норвегия отмениха повечето от коронавирусните ограничения преди няколко седмици. Отменено бе задължението за носене на предпазна маска, както и изискването за представяне на коронавирусен паспорт при посещение на ресторанти и музеи. В Норвегия около 87 процента от пълнолетните вече са напълно ваксинирани срещу ковид, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Въпреки увеличаването на броя на заразените норвежкото правителство реши за момента да не въвежда ограничения на национално ниво.

В Дания от сряда бяха регистрирани 1847 нови случая на заразяване с коронавирус, а 212 души бяха приети в болница заради усложнения. Общо 75 процента от датчаните са напълно ваксинирани срещу коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 123 Адмирации за точния коментар! Да ни сравняват смъртността в България със смъртността в скандинавските държави е все едно да сравняват волска кapyца с автомобил Бугати или Ферари!И ни излизат с номера: "Вижте в Дания всички са ваксинирани и затова няма много умрели!"
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността в скандинавските държави е малка, защото медицината е на светлинни години от тук. Просто ги лекуват както трябва, а тука е - който оцелее, оцелее. За хора над 60 години тук изобщо не си дават зор, камо ли за над 70. И това не е само при болни от ковид, ами от всякакви други заболявания. Такава е психологията на българската медицина, за възрастните не се полагат особени усилия.
109
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Заболелите от ковид марсианци също се увеличават,искат да емигрират на Земята,та да ги набоцкат бустерно.
108
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Какви са фактите като брой средно на ден за седем последовелни дни. В Норвегия броя на новите случаи беше спаднал преди половин месец до 422 средно на ден, но започна ново увеличение и сега са 831 нови случая и 1 починал средно на ден. В Дания Делта варианта така и не успя да предизвика нова вълна, но може би сега ще успее. Сега имат 1466 новозаразени и 2-3 починали средно на ден. За сравнение в България сега са 4721 новозаразени и 126 починали средно на ден.
107
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До . Няма как да обориш ваксър. Дори и да се окаже, че дори ваксинираните не прекарват болестта по-леко, той ще ти каже "Да, ама виждате ли, че на Северния полюс няма нито един заболял. Значи ваксините работят!!"
106
8
 
24
 
! Отговори
. преди 2 години
Е, как бе, нали са ваксинирани!Първата мантра беше, че ваксините ще спрат вируса. Втората беше, че ваксинираните няма да болдуват. Третата беше, че няма да разпространяват. Сега им остана само последната - че го карат по-леко и не умират толкова. Да, ама в Норвегия, където здравеоапзването е добро. Тук умираме от лошо здравеопазване, не от друго.
105
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините против ковид водят ли до състаряване на организма. Може да си въобразявам, но срещнах няколко познати, които се похвалиха, че са ваксинирани от лятото и се чувстват добре, упрекнаха ме, че не съм го направила и аз / пуснах си кр. изследвания-всичко е в норма само антителата са" Агент 0.07". Но ми се сториха по-слаби, стари и бледи.
104
6
 
20
 
! Отговори
хня преди 2 години
Нали препаратите "действали"? Нали там народът бил " интелигентен" и послушен и затова "просперирали". Дори в Германия готвят ново затваряне и тормоз. Това няма да приключи, докато не им се опълчим. И със 110та инжекция, нищо няма да свърши. Целта са гмо-инжекциите и пълният контрол, а не здравето. Манипулират ни от самото начало.
103
7
 
6
 
! Отговори
До 115 преди 2 години
Явно си пъпчив недорасляк,който знае всичко! Невежият е винаги уверен в себе си своята ,,правота" Както казва великият Б.Шоу,,Не съм достатъчно млад ,за да знам всичко"!! А като си и анонимен,давай плямпай каквото ти падне!,Голяма работа е интернет и социалните мрежи ,всеки примитив или *** ,може да постне,,безапелационно и обективно" мнение!!!
102
8
 
10
 
! Отговори
Експертин преди 2 години
Колеги, що не се хванете да лекувате хора, Ами сте седнали да пишете по форумите? Нали сте такива велики специалисти. Време е да го докажете в болниците. А, да забравих. То вашето е фейсбук образование. Простете. Значи е време да млъкнете и да почнете да слушате истинските специалисти. За това сте на тоя хал.
101
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питам специалистите в тоя форум?Ваксинираните(и аз съм от тях)Са ли приносители на тоя вирус,ако е така защо мерките не важат и за тях(нас)и трябва да ни разделят отново?
100
1
 
17
 
! Отговори
просто питам преди 2 години
Значи кашлянето и кихането на "зеленосертифицираните" е безопасно за околните - ваксинирани и неваксинирани?! Странна логика...
99
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
целта на ваксиниацията е да не се претоварват болниците и системата, просто искат да разсеят потока от болни във времето. Отделен въпрос е,че тези ваксини примерно съкратяват живота на един 20-30 годишен с 10 години,примерно, обаче след 50 години никой няма да им търси сметка, това е. Измиване на ръце, бягане от отговорност, некадърност компенсирана с алчност.
98
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Въпреки това броят на хората, които имат нужда от болнична помощ, е малък както в Норвегия, така и в Дания". заразяват се въпреки ваксината, но го карат леко заради ваксината. Така изграждат вече и естествен имунитет, но далеч по-безболезнен по малко смъртоносен от мангъровския метод. Ако все пак държим да си запазим първото място по смъртност в света, трябва да се придържаме към мангъровата методика.
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До104 - Граматиката, какво общо има със затварянето? Аз все пак вярвам, че е добре, да се върне боя с показалка, ама ... либерастия, баценце.
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 111 - Напротив - по-полензи са от всякога. Трябва ясно да се види, а не да се поднасят факти и да насватав форумни войни, коитос е пренасят после в реалния свят и от там да има масова обърквация.
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 110 - В дания има само един починал за вчера и не е в граха 70 до 80 ...
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, последната седмица Дания има по около 1800 случая на ден и по 1-2 починали. Сравненията са излишни.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елк...е, па...ча, защо не казваш, че при толкова нови случаи има само 5 умрели?
92
23
 
7
 
! Отговори
Бен Ган преди 2 години
За антиваксърите:Пичуе, разбирам объркването ви и кратката радост от новината, но! Ако четяхте достоверна информация, щяхте да знаете някои неща. 1 Ваксините имат м-у 60 и 70% ефективност срещу новия щам. 2 не предпазват от заразяване толкова, колкото от фатални последствия. Един вид като сезонни ваксини. Ковит няма да изчезне напълно дори с ваксини. Ще остане циркулиращ като другите вируси. Е...дано сега малко по-ясно да ви стана че се радвате ненужно на ,, победата" ви