Д-р Колчаков: Българите със средновековно мислене, вярват на врачки, но не и на ваксини

Разликата между смъртността и заразяването е от ваксинацията, обяви Лъчезар Томов
10 ное 2021 12:35, Красимир Ангелов
538

Броят на активните случаи на коронавируса у нас продължават да растат, а смъртните случаи също бележат пик. Вършат ли работа  въведените мерки и изискването за "зелени сертификати".   

"Нямаме свободни места в реанимация, затова е въведена система всеки час да даваме информация на Центъра по Спешна медицинска помощ в София, за да може всяко свободно легло да бъде заето от чакащите. Преди 10 дни имахме 50 легла за Ковид-19 и 12 реанимационни, а сега - 180 Ковид легла и 12 реанимационни", алармира анестезиологът д-р Иван Колчаков в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Математикът д-р Лъчезар Томов отбеляза, че смъртността следва с една или две седмици всички ситуации, които виждаме с новите случаи. "Следващата седмица очаквам да няма нов рекорд. Този вирус е много заразен и мерките не са достатъчни", заяви Томов.

Според него ясно се вижда, че разликата между смъртността и заразяването идва от нивата на ваксинацията.

"Около 50% могат да се реинфектират след една година. Ниското ни ниво на ваксинация води до една доста дълга вълна през цялата зима. За нас е полезно да знаем колко са се ваксинирали", изтъкна Томов пред Bulgaria ON AIR.

Според д-р Колчаков, голяма част от българите имат средновековно мислене по отношение на медицината и науката. "Вярват на врачки, баячки. Днешните врачки и баячки са в интернет. За голямо съжаление те са и в средите, в които е недопустимо - в нашите среди. Има лекари, които са антиваксъри. Това са хора, които са некомпетентни или имат престъпно поведение заради комерсиални интереси", настоя анестезиологът.

Специалистът коментира и "зелените сертификати" за антитела.

"Фактът, че цивилизованият свят няма да ги признае, е показателен. При имунния отговор има две важни части. Едната е изработените антитела, които са войничетата, които директно неутрализират вируса. Но по-важен е клетъчният имунитет, който при много вирусни заболявания е за цял живот. Това са едни компетентни клетки, които съхраняват паметта  много продължително", обясни анестезиологът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
0
 
3
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 364 - И ти май го караш на усет, защо генерализираш българите? Брат ми е архитект и фирмата му работи на австрийския пазар има над 20 сгради във Виена проектирани, а и построени и контролирани от строителни инженери българи в самата Виена. Проблема на българита е че се продава за пари. Тези от София ходят в чужбина за пари, тези от провинцията идват и живеят под наем в София за пари. Човек изманипулиран за важността на парите е по-болен и от умиращия от вирус.
320
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама при врачката минаваш с по 20 лв. Докато при теб, и без риза може да останеш. А резултата понякога е един и същ.
319
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 324 от славянин От написаното от теб става ясно, че ти в живота си никога не си се "бъхтил", защото това би било против естественото. Останалото показва, че докато нормалните хора са се опитвали да постигнат нещо в живота на цената на големи лишения и стрес, ти си маал през просото за да имаш "позитивно отношение към заобикалящата те среда". Другото от общите ти приказки показва, че живота ти е преминал на сравнително примитивно ниво, където плюскането и мързелуването са част от нормалното
318
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те и самите производители не им вярват, което става ясно ако някой си е направил труда да прочете листовката. Те също ли са със средновековно мислене, Колчаков?
317
7
 
6
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Не на отровните ваксини ! Да на Амфета, тревата, алкохола менте, бургерите, канцерогенните храни и всичко останало дето поемаме всеки ден !!! Не на Ваксините!!!
316
5
 
18
 
! Отговори
какво да кажа преди 2 години
Какво да кажа, днес 13 годишно момче, починало от раните си от катастрофа, го писали в статистиката Ковид?!!! Пропаднали продажници.Никога няма да ви стигнат парите, за които се продавате. Още нещо, понеже пишат - българите бедни били. Бедността не е порок! Порок е алчността, лъжата, лакомията...
315
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Врачките са доста по-добри, отколкото лекарите. Просто това е положението в момента. Кризата с ковидите го показа ясно. Така е, когато се дават пари само за заплати, но не и за други разходи. Болници в мизерия, лекари чиновници, оставили са хората сами да се оправят и непрекъснато повтарят ваксинирайте се, ваксинирайте. А не добавят. Защото ние не можем да ви лекуваме.
314
12
 
4
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Антиваксър на амфети и евино пиене...класика !!!
313
0
 
5
 
! Отговори
до 324 от славянин преди 2 години
''Противоестествен живот'' означава да плюскаш, пиеш и дишаш това, което не е предназначено от Природата за теб, да бъхтиш до изнемога, за да поддържаш висок ''жизнен'' (реално антижизнен) стандарт, да имаш негативно отношение към живота и заобикалящата те среда, да се затлачиш и разплуеш физически от мързел, да се тъпчеш постоянно с ''лечебна'' фармахимия!
312
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се че на врачката. Врачките "познават" всичките еднакво. Докато при вас всеки е с различно мнение и се чуди човек кое е истината от всичките измишльотини.
311
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно питам, някой знае ли какво се случва с Кунчев? Преди месец се покри и ни вопъл , ни стон ?!
310
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, къде избега даскалицата, дето кълнеше тука вирусо?
309
1
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 2 години
За Кунчев казаха неофициално, че бил умрял с три дози ваксина. Чакаме официална информация лли да го видим, че е жив и здрав.
308
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам на Кунчев.Ваксините те пазят от тежко боледуване и летален изход. Чакаме го да се покаже и да обясни колко леко го е изкарал.Ако може и сметката за лечение на леко преболедували тройно ваксиниран.
307
1
 
4
 
! Отговори
до 361 преди 2 години
коя е тая Собствена Ваксина, дето Тайван ползва, я я Назови, щото се казва Пфайзер!
306
5
 
6
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
На българина като му кажеш истината и рипа до небето :) Газ пикааете, което е красноречив факт, че този е прав на 100%
305
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите не посъветваха хората да ползват прости природни средства и някои хранителни добавки/ лекарства, което щеше много да промени положението. Не знам как се оправдават пред съвестта си, че някой друг е виновен.
304
1
 
4
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 339 - Какво точно плащаш ти? Не съм ползвал здравни услуги от 15 години, от 10 години работя за чужди корпорации и вкарвам чисти пари от чужбина. Какво точно плащаш ти на неваксиниран като мен, ако вляза в болница? Стига с това аборигенско мислене, че плащаш данъци живеем в свят с отворени икономики и има 50% шанс да работиш за българска фирма предлагаща чужда стоки на българския пазар и ако е така колкото и да се пънеш че плащаш данъци не си вкарал и стотинка в България.
303
1
 
6
 
! Отговори
до 362 преди 2 години
Истината не може да е обида по дефиниция.
302
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Часовникар "има високо развито чувство" Самия факт, че в 21 век при един съвсем конкретен проблем българите масово го карат на "чувство" е показателен, че е прав.