Д-р Колчаков: Българите със средновековно мислене, вярват на врачки, но не и на ваксини

Разликата между смъртността и заразяването е от ваксинацията, обяви Лъчезар Томов
10 ное 2021 12:35, Красимир Ангелов
538

Броят на активните случаи на коронавируса у нас продължават да растат, а смъртните случаи също бележат пик. Вършат ли работа  въведените мерки и изискването за "зелени сертификати".   

"Нямаме свободни места в реанимация, затова е въведена система всеки час да даваме информация на Центъра по Спешна медицинска помощ в София, за да може всяко свободно легло да бъде заето от чакащите. Преди 10 дни имахме 50 легла за Ковид-19 и 12 реанимационни, а сега - 180 Ковид легла и 12 реанимационни", алармира анестезиологът д-р Иван Колчаков в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Математикът д-р Лъчезар Томов отбеляза, че смъртността следва с една или две седмици всички ситуации, които виждаме с новите случаи. "Следващата седмица очаквам да няма нов рекорд. Този вирус е много заразен и мерките не са достатъчни", заяви Томов.

Според него ясно се вижда, че разликата между смъртността и заразяването идва от нивата на ваксинацията.

"Около 50% могат да се реинфектират след една година. Ниското ни ниво на ваксинация води до една доста дълга вълна през цялата зима. За нас е полезно да знаем колко са се ваксинирали", изтъкна Томов пред Bulgaria ON AIR.

Според д-р Колчаков, голяма част от българите имат средновековно мислене по отношение на медицината и науката. "Вярват на врачки, баячки. Днешните врачки и баячки са в интернет. За голямо съжаление те са и в средите, в които е недопустимо - в нашите среди. Има лекари, които са антиваксъри. Това са хора, които са некомпетентни или имат престъпно поведение заради комерсиални интереси", настоя анестезиологът.

Специалистът коментира и "зелените сертификати" за антитела.

"Фактът, че цивилизованият свят няма да ги признае, е показателен. При имунния отговор има две важни части. Едната е изработените антитела, които са войничетата, които директно неутрализират вируса. Но по-важен е клетъчният имунитет, който при много вирусни заболявания е за цял живот. Това са едни компетентни клетки, които съхраняват паметта  много продължително", обясни анестезиологът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да вярвам на ковид ваксините, като вярвам в науката. Впрочем във ваксините се кълнат същите, които цитират Ванга.
420
2
 
4
 
! Отговори
Мушмурок преди 2 години
Идете във фитнеса да ги видите как се боцкат със всевъзможни бoклyци поръчани от незнайни сайтове в Интернет а за една ваксина ореваха орталъка.
419
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Духай супата гад продажна
418
2
 
8
 
! Отговори
Колчакров преди 2 години
Кол в чакрата да ти набият....И ти си бил лекар...Подкупен...Кайнов син....достоен наследник на Юда Искариот... Или си потомък на Адмирал Колчак? Пфу!
417
4
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Преболедували в болница не се връщат заради ковит, а ваксинирани напълни ха болниците по света и най вече в държави с над 80 %ваксинирани. Ко прайм ся?
416
3
 
6
 
! Отговори
врачка преди 2 години
Ти не гледай колко са заразени, а колко са починали.
415
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като българите са със средновековно мислене и вярват на врачки, днес в България има 4800 нови случаи. В Германия са 50 230, в Австрия са повече от 11 000. Там вярват на ваксината. Ха ха ха.
414
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да обясни т.нар. Анестезиолог, как при положение че имат 88% ваксинирани, Дания е пак пред локдауни, пак тръбят за колко новозаразени, какви ли не пак либерастични изстъпления? Да обясни платеното докторче, как така, нали още при 70% ваксинирани, всичко се връщаше към нормалното? Много бързо тея нещастници смениха плочата и запяха друга песен, спусната отгоре. Айдесектир!
413
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм лекар с две специалности. Владея 4 езика освен български. Чета различни материали по отношение на вируса и ваксините. Имам личен опит и с двете. С пациенти с миокардит след Biontech ваксина и с Ковид, който наблюдавам освен при ваксинирани и неваксинирани пациенти, преболедувах заедно с цялото си семейство. Моето мнение е, че ваксините не оказват никакво влияние върху хода на заболяването. Не съм ваксиниран. Може би и аз вярвам на врачки, според този карикатури образ от снимката.
412
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си пълен т ъпанар и луд да призоваваш хората да си експериментират със здравето с тези продукти .
411
1
 
3
 
! Отговори
Доктор Фаучи преди 2 години
Има ли Хипоходрици , има ли хипоходрици , не ви чувам , това е концерт по желание
410
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антидиотите си пият ракията и си гледат кефа , слагай две маски и пускай телевизора да правиш компания на платените ***
409
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъв авторитет имате докторе , никои не ви е виновен и стига се призовайте хората към експерименти
408
4
 
11
 
! Отговори
Здравомислещ преди 2 години
Къде са врачките, къде са препаратите срещу ковид, нерде Ямбол, нерде Стамбол! До там са докарали нещата тия манипулатори, че всеки българин, който не е съгласен да го инжектират, или ограничават изконните му права на живот, трябва едва ли не да се оправдава. В навечерието на втората световна война, ние българите взехме разумна позиция и дадохме най-малко жертви, сега ситуацията е същата - ние вземаме правилно решение, а там където действат без да мислят, косата ще коси с милиони жертви.
407
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като гледах интервюто на онова еврейско GP (на когото звънят от Белия дом да ходи да лекува президента, както и президента на Бразилия и др. личности), след като чух какво казва за очакванията му, колко милиарда (!!) ще умрат от ваксините... Лекар, който е излекувал с екипите, които е създал 6000 инфектирани... Лекар, който залага авторитета си, финансовото състояние, честта си за да говори истината!!... След всичко, което чух, мисля че този български доктор всъщност е средновековен!!
406
5
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ваксините са безплатни, нали? Още Уинстън Чърчил е казал: Безплатно е само сиренето в капана за мишки!
405
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И, какво от това? Имаме право!
404
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ама за да практикувам трябва да изкарам 4 семестъра медицина все едно това ще ме направи по-добър лечител. А мога да помогна на хиляди хора." - Ти си опасен шарлатанин и психопат.
403
8
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Шапки долу пред този смел човек. Най-накрая някой да им го каже така, както си е. Неандерталци.
402
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и Кацаров се издъниха непростимо