Акад. Петрунов: Зелените сертификати за антитела са грешка

„Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса”
13 ное 2021 09:15, Елка Василева
330
Акад. Петрунов: Зелените сертификати за антитела са грешка
Снимка: архив, БГНЕС

„Издаването на български зелени сертификати за антитела е грешка. Те не се разрешават и не се дават никъде по света. Има много причини за това”. Това заяви академик Богдан Петрунов пред Нова тв.

Още по темата

„Досега няма норма на тези антитела, която да покаже колко такива трябва да имаш, за да си предпазен. Това  е строго индивидуално. Всеки организъм реагира различно. Затова Европейският център по контрол на заболяванията категорично каза, че това не е правилно и не трябва да се дават такива сертификати. За мен това е грешка и ще доведе до отлив от имунизацията”, коментира той.

Петрунов беше категоричен, че няма причина, ако имаме високи нива на антитела, да решим да не се ваксинираме.

„Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса”, посочи той.

„В момента цяла Европа гори. Във всички страни около нас се увеличава броят на заразените и починалите. Мисля, че трябва да има мерки след изборите. Досега разбирам, че се удържаше по-спокойна атмосфера, но трябваше да има по-сериозни мерки още в края на август и септември”, добави академикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен: Благодаря за пояснението и приемам корекцията. Да ме наричаш "моето момче" нито е възпитана форма за обръщиние към непознат, нито лингвистично издържано. Това обаче не опровергава по никакв начин твърдението ми.
178
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизма и комунизма са престъпления. Те нагло дискриминират хората. Зелените сертификати са грешка и дискриминация и който ги проповядва ще си носи отговорността от тук до края на света и отвъд това е фашизъм както и жълтата звезда. Това е ада
177
13
 
1
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
Много правилно, преболедувалите също трябва да бъдат ваксинирани!
176
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Акад. Паунов Те парите не миришат, но и Госпопод си знае - да не реве после АКАДЕМКА??
175
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек е на 85 години. Кантарджиев го оотсвириха на 65г. Явно има тенденция да се интервюират некомпетентни пенсионери.
174
1
 
8
 
! Отговори
До Коментар 197, преди 2 години
"Абе тез бабки и дядки не си гледат пенсиите ами денонощно тръгнали да дават мнението си!Как пък тях не ги лови тоя вирус бе!?"-Че то на една пенсия живее ли се? Да захлебят нещо още искат хората.
173
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 199 "все още не са им минали клиничните изследвания." Не позна. Клиничните им "изследвания" (изпитания се казва, моето момче) ОТДАВНА СА ПРОВЕДЕНИ. НЕ СИ НАЯСНО!
172
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените сертификати са грешка, точно както доказано са грешка и жълтите звезди. Целият тогавашен свят е смятал звездите за нещо нормално и всички са се надпреварвали да ограничават в началото, а после и да унищожават, носителите им...Днешната истерия не е нормална, не помага на хората по никакъв начин.И фашизмът не е само здравен...Колко хора трябва да умрат и да бъдат осакатени, за разберем, че вървим по грешен път?
171
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Академикът не е свикнал да му се противоречи. Бивши ДС величие, което трябва да свикне с живота на пенсионер.
170
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешка са самите зелени сертификати. Никаква работа не вършат, освен да вредят на хората и икономиката. То понеже у нас и двете са много добре, та решихме да ги досмажем.
169
0
 
17
 
! Отговори
Акад. Паунов преди 2 години
Парите не миришат, знае той колегата Петрунов. Учен е все пак и академик.
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До академик алерголог: Какъв нов тип - все още не са им минали клиничните изследвания. Помните ли навремето, когато трябваше да ваксинират нашите деца - те трябаше да са абсолтюно здрави - да нямат хрема дори. Сега бодат хората по молове и паркове - мерят кръвно и боц - ама кави заболявания, вкл. автоимунни е имал човека - няма значение - датйе да отчитаме направени имунизации. Ама, че после някои хора ще влязат в болница заради усложнения заради имунизацията - претоварване на систиемата
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
???
166
1
 
15
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Е хубаво де, тези, които са изобретили антиковид ваксините не са ли измервали количеството на антителата? Изобщо учените с какви неща се занимават, а не са изследвали един от основните показатели, според който се определя, дали един човек е защитен, средно защитен, или без защита?
165
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора бдете готвят ни нещо. Тези изисквания не са току така. Мислете със своята собствена глава.Не си закачайте сами жълата звезда. Фашизма трябваше да бъде заклеймен до сега за да не се повтаря като фарс. Хора бдете и мислете ...
164
0
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Абе тез бабки и дядки не си гледат пенсиите ами денонощно тръгнали да дават мнението си!Как пък тях не ги лови тоя вирус бе!?
163
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам ей такива гнусни фашисто-комунисти да обяват всички неваксинирани за новите евреи. Да ни лепнат по един номер на непослушание на ръката и да ни затворят в лагери за инакомислещи. Фашизъм и комунизъм в едно! Ще се борим срещу вас фашистки ***. Ако ще умирам, поне да е борейки се за правото да бъдем свободни, да дадем шанс на децата си да имат живот, да могат да мислят и да се изразяват свободно. Долу фашизма!
162
0
 
1
 
! Отговори
До дакота преди 2 години
Естествено, че имат много повече
161
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предпазните колани ои е твоятнпример? Еми за него няма колебания, че в 90+ процента спасява живот. Кога са изобретени? От Волво преди мнооооого години. Тук говорим за нещо по-различно.----===--Ваксините са изобретени преди предпазните колани, льольо. Плюс това точно тези ваксини срещу Ковид вече са използвани успешно на няколко милиарда души. Не се плаши толкова за своят нежна душица, бъди отговорен гражданин и се ваксинирай.
160
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление българските академици с техните изказвания олицетворяат невежеството в науката.