Акад. Петрунов: Зелените сертификати за антитела са грешка

„Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса”
13 ное 2021 09:15, Елка Василева
330
Акад. Петрунов: Зелените сертификати за антитела са грешка
Снимка: архив, БГНЕС

„Издаването на български зелени сертификати за антитела е грешка. Те не се разрешават и не се дават никъде по света. Има много причини за това”. Това заяви академик Богдан Петрунов пред Нова тв.

Още по темата

„Досега няма норма на тези антитела, която да покаже колко такива трябва да имаш, за да си предпазен. Това  е строго индивидуално. Всеки организъм реагира различно. Затова Европейският център по контрол на заболяванията категорично каза, че това не е правилно и не трябва да се дават такива сертификати. За мен това е грешка и ще доведе до отлив от имунизацията”, коментира той.

Петрунов беше категоричен, че няма причина, ако имаме високи нива на антитела, да решим да не се ваксинираме.

„Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса”, посочи той.

„В момента цяла Европа гори. Във всички страни около нас се увеличава броят на заразените и починалите. Мисля, че трябва да има мерки след изборите. Досега разбирам, че се удържаше по-спокойна атмосфера, но трябваше да има по-сериозни мерки още в края на август и септември”, добави академикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе антиваксите издишате, вожда ви в Русия не може да се справи, а вие отричате че има вирус...
198
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е най-големият филантроп на земята да има винаги пълни джобове, за да спасява човечеството от вируси с все повече и по-нови ваксини, които пълнят джобовете му, за да спасява човечеството от вируси с все повече и по-нови ваксини, които... Перпетуум мобиле за перпетуум уфси.
197
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига вече спрете да повтаряте това което сами може да прочетем . Така отблъсквате още повече хората. Че и да ви се плаща на всичко отгоре. Нещо свое кажете ама не смеете щото нищо намате и само двойни стандарти разпространявате. Защо се принизявате и излагате......
196
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По коментарите ще разберете за нивото на интелекта у нас на почти 50% от народонаселението, след като така с охота си оплюва хората които са прочели много книги. Уйде коню у реката... Нашият антиваксер се оказа човек с много ниско образование , и въбще класически ***, възпитан от глупостите на комунизма.
195
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига вече спрете да повтаряте това което сами може прочетем . Така отблъсквате още повече хората. Че и да ви се плаща на всичко отгоре. Нещо свое кажете ама не смеете щото нищо намате и само двойни стандарти разпространявате. Защо се принизявате и излагате......
194
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, това е абсолютен популизъм.
193
0
 
5
 
! Отговори
Фют преди 2 години
До 1Ами като спреш адекватното лечение и профилактика при 2мил. хронично болни пенсионери какво очакваш да стане?
192
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Ели "Вижте и сравнете данните в НСИ за смъртността в България. Никаква разлика няма! Даже през 2017г е била по-висока от 2020! Смъртност в България: 2017 - 109 971, 2020 - 124 735.
191
0
 
10
 
! Отговори
ваксанамар преди 2 години
Кога по време на епидемия и пандемия от грип са се слагали ваксини?
190
1
 
5
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Вижте и сравнете данните в НСИ за смъртността в България. Никаква разлика няма! Даже през 2017г е била по-висока от 2020!
189
1
 
9
 
! Отговори
Фют преди 2 години
С тази "наука" която признава само едната страна на един проблем ,не изследва и Не зачита друго мнение ,нямаше да имаме нито самолети, нито коли, нито електричество и щяхме още да се возим с коне и да смятаме ,че земята е плоска. Аман от такива феодални старци с деменция .
188
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създадоха вирус на СПИН който се разпространява по въздушно капков път кат намерят ваксина срещу спина ще има и стещу вируса и ори спин има много които си бивеят с него и са безсимптомни каза го Монтание откривателя на спина
187
0
 
2
 
! Отговори
Ади преди 2 години
Анонимен - Само за сведение:Клиничните изпитвания или клинични проучвания представляват различни тестове в медицинските изследвания и разработката на "Лекарства", които осигуряват данни за безопасностт. Предвид типа на продукта и нивото му на разработка, изследователите първоначално рекрутират доброволци за малки пилотни изследвания, а впоследствие извършват по-мащабни изследвания, сравнявайки продукта с други, вече одобрени. Все пак аз съм от сем. на лекари - е, не са академици като Пет ....
186
0
 
10
 
! Отговори
S преди 2 години
Зелените сертификати не само за антитела, а всички, са не само грешка, а престъпление!
185
10
 
5
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Повечето коментари под статията умаловажават званието Академик с различни аргументи. Ако някой се има за по умен в тази област да го докаже. И човека е възрастен защото академик на 40 год няма как да станеш. Определено българина вярва на Интернет, комшията, колежката от деловодството и т.н. , само не и на науката :))
184
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората над осемдесет години преди трийсет в стария строй често са били партийни членове и комунисти. Особено хората с постове и титли. По принцип е така. Прави впечатление че сега в новите условия много бързо се фашизираха...
183
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 210 Превземките показват само липсата на състоятелност. Разбира се, аз мога и по друг начин. Това не променя реалността, нито това, което ще напиша, базирано на него. "Моето момче" имаше за цел да ти покаже, че съдържанието е по-важно от формата. Радвам се, че си го разбрал, макар и по трудния начин.
182
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Това е строго индивидуално.Всеки организъм реагира различно. Досега няма норма на антитела, която да покаже колко такива трябва да имаш, за да си предпазен"- това може да се каже и за ваксините, нали
181
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дъртия лекар е изкукал
180
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До по долния . А поповете може да отдат на Марс. Нямало ковид там.