В Гърция: Плащаш си за фалшива ваксина, но вместо "вода" получаваш истинска доза

По този начин лекарите искат да избегнат неприятности
14 ное 2021 12:07, Нели Христова
197
В Гърция: Плащаш си за фалшива ваксина, но вместо "вода" получаваш истинска доза
Снимка: БГНЕС

Масово фалшиви ваксинации се извършват в десетки центрове за ваксинация в цяла Гърция, съобщиха медиите в неделя.

Таксата за подкуп за лекари и медицински сестри явно е 400 евро. Голкова струва удовлетворяването на желанията на тези, които не искат да се ваксинират срещу COVID-19, но искат да получат достъп до няколко дейности или просто да избягват бързите тестове два пъти седмично по професионални и други причини.

Но има и изненадващи случаи: лекарите прибират подкупа, но прилагат истинска ваксина, а не „вода“, за да избегнат неприятности, ако излезе истината за фалшиво ваксиниране, показва репортаж на Mega TV .

Според вестник „Товима“ около 100 до 200 центъра за ваксинация от общо 2000 и около 200-300 лекари и медицински сестри са участвали в подобни фалшиви ваксинации и/или в усилия за промяна на данните за ваксинацията. Изчислено е, че над 100 000 граждани са получили фалшиви сертификати за ваксинация чрез незаконни методи.

Под непрекъснати кръстосани проверки от инспекторите на здравните власти са центровете за ваксинация в Атина, Кардица в Западна Македония и няколко области в Пелопонес след цунами от доноси и информации за допускани в процеса на ваксинация нередности.

Съобщава се, че гръцката полиция е отхвърлила част от информацията на „Товима“, без да уточнява подробности.

Парадокс е, че измамниците антиваксери сами биват измамени от „съветсни“ лекари. Оказва се, че „уредилите“ се с уж фалшива ваксина всъщност имат обичайните странични ефекти на ваксината, и установяват при отиване при лекар, че им е приложена истинска доза.Това си има и положителна страна: те вече имат антитела срещу коронавируса.

Има и негативен аспект: те са преминали медицинско лечение без тяхното съгласие.

Могат ли да съдят лекарите? Да, ако признаят, че са ги подкупили с цел фалшив сертификат за ваксинация.

Друг страничен ефект от фалшивите ваксинации е колко реален е процентът на ваксинация в Гърция, действителните епидемиологични данни и имунната защитна стена, коментира Keep Talking Greece.

Разследването на всички тези въпроси е предизвикателство за гръцкото правителство, което желае икономиката да се върне към нормалното възможно най-скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...законът е казал, че това е престъпление". По принцип съм съгласен, но същият закон казва, че човек не може да бъде подлаган на медицински опити без негово съгласие. А въпросните хора не са съгласни, а биват принудени. Както казах, аз също не съм ок с това, което прави, но това е нейното разбиране за нещата. Аз например мога да си извадя сертификат напълно легално, защото преболедувах, но няма да го направя, защото да ми искат такова нещо е незаконно. Няма да играя тяхната игра.
130
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние си купихме зелени сертификати по 900 лева с жената, експресна услуга за 24ч и сега сме топ обикаляме си по моловете яко е
129
2
 
7
 
! Отговори
АНТИВАКСЪР преди 2 години
Лекар не лъже! Дал е клетва пред СОФОКЪЛ!
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А-а, НЕ! Такива работи има само в България! :)
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 137 " И защо да е съд?" Защото законът е казал, че това е престъпление.
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" съветсни" лекари ?!... колко сте неграмотни това журналистите, а и защо не си направите труда да проверите за технически грешки?Исках да изпратя това на английско говорящ човек, та пуснах това творение през онлайн преводач и в английската версия излиза "Soviet" doctors т.е. съветски лекари вместо съвестни в кавички. Ей не останаха читави журналисти
125
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксър избира Възраждане! Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака! Тръгни след МУХАТА, да те заведе при ГYMНOТO! Литнала мухата та кацнала на гyмнoто!
124
3
 
8
 
! Отговори
хп преди 2 години
Стига с тез ваксаджийски новини, бе! Днес е почивен ден!
123
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да е съд? Хората не искат да се ваксинират, но ги принуждават. Тя не иска да ваксинира, но е принудена, за да си запази работата. И като види човек, за когото е сигурна, че не иска, просто не му слага. Впрочем го прави рядко, защото като не познаваш човека, трудно можеш да си сигурен за мотивите му, пък и не винаги има възможност да го направи. За мен също не е ок това, което прави, макар и по други причини - лъжата не можеш да я победиш с лъжа, а само с истината, и то след много борба.
122
11
 
5
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
До АнонименАз съм напълно ваксиниран, Зайо! Дори ще се натискам и за четвърта доза! Въпроса е по какъв начин да ваксинираме тези като тебе? По лесният или по трудният начин?
121
4
 
9
 
! Отговори
@ преди 2 години
Това са глупости. Никой не ти бие нищо като си платиш. За чий ще те дупчат бре? Да има следа в следващите 3 дни от дупчица ли? Я по сериозно, наивници!
120
5
 
3
 
! Отговори
епа преди 2 години
епа за това не се ваксинирам, че насила, че ми набутат тая гад у мене. После е треа да копат меаря дека ме набол с туй
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 130 Това е престъпление. Въпросното медицинско лице е за съд.
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте да ваксинираме Марсел насилствено по негово настояване. Има ли желаещи?
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пф 3.6 милиона дози са 1.8 милиона имунизирани ако са с две дози, но някои са само с една доза, т.е. не се водят напълно имунизирани. Къде видя конспирация пак?
116
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък знам за обратните случаи, но в България. На една близка сестра й е медицинска сестра и слага ваксини, макар да е против тези експериментални ваксини. Но когато види човек, който е против или го е страх, но се ваксинира, защото се вижда принуден, му слага нещо друго (не съм сигурен какво точно, може би витамини) и така самият човек не нае, че не е ваксиниран.
115
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Пф 115/123 "Хората дойдоха тук да подишат свободен въздух." Хората дойдоха тук за това, за кеото винаги са идвали: евтин и непретенциозен алкохол и забавления, вкусна храна и хубаво време. Няма нищо общо с "дишането на свободен въздух". Хората не са *** като вас, та да мислят, че мерките са излишни, или пък да си риксуват здравето за малко иху аху.
114
0
 
2
 
! Отговори
Пф преди 2 години
На нищо не вярвам вече! Просто ме забавляват статиите!Сега проверих официалния сайт, 23,1% са ваксинираните и има 3,6 млн посравени дози ваксини. Така пише
113
11
 
6
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
Така трябва да се действа и срещу Гaню, другият начин е насилствената ваксинация.
112
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2,5 милиона българи сме зад граница. Предполагам , че повечето сме ваксинирани. Но българите в България не са. При вас го дават 24%. Извади фалшиво ваксинираните и... никой не знае точно колко са. При НАС фалшиво ваксинирани няма. Докторите взимат х 15-20 000 евро месечно . Никой няма да си рискува главата за 300-400 евро.