В Гърция: Плащаш си за фалшива ваксина, но вместо "вода" получаваш истинска доза

По този начин лекарите искат да избегнат неприятности
14 ное 2021 12:07, Нели Христова
197
В Гърция: Плащаш си за фалшива ваксина, но вместо "вода" получаваш истинска доза
Снимка: БГНЕС

Масово фалшиви ваксинации се извършват в десетки центрове за ваксинация в цяла Гърция, съобщиха медиите в неделя.

Таксата за подкуп за лекари и медицински сестри явно е 400 евро. Голкова струва удовлетворяването на желанията на тези, които не искат да се ваксинират срещу COVID-19, но искат да получат достъп до няколко дейности или просто да избягват бързите тестове два пъти седмично по професионални и други причини.

Но има и изненадващи случаи: лекарите прибират подкупа, но прилагат истинска ваксина, а не „вода“, за да избегнат неприятности, ако излезе истината за фалшиво ваксиниране, показва репортаж на Mega TV .

Според вестник „Товима“ около 100 до 200 центъра за ваксинация от общо 2000 и около 200-300 лекари и медицински сестри са участвали в подобни фалшиви ваксинации и/или в усилия за промяна на данните за ваксинацията. Изчислено е, че над 100 000 граждани са получили фалшиви сертификати за ваксинация чрез незаконни методи.

Под непрекъснати кръстосани проверки от инспекторите на здравните власти са центровете за ваксинация в Атина, Кардица в Западна Македония и няколко области в Пелопонес след цунами от доноси и информации за допускани в процеса на ваксинация нередности.

Съобщава се, че гръцката полиция е отхвърлила част от информацията на „Товима“, без да уточнява подробности.

Парадокс е, че измамниците антиваксери сами биват измамени от „съветсни“ лекари. Оказва се, че „уредилите“ се с уж фалшива ваксина всъщност имат обичайните странични ефекти на ваксината, и установяват при отиване при лекар, че им е приложена истинска доза.Това си има и положителна страна: те вече имат антитела срещу коронавируса.

Има и негативен аспект: те са преминали медицинско лечение без тяхното съгласие.

Могат ли да съдят лекарите? Да, ако признаят, че са ги подкупили с цел фалшив сертификат за ваксинация.

Друг страничен ефект от фалшивите ваксинации е колко реален е процентът на ваксинация в Гърция, действителните епидемиологични данни и имунната защитна стена, коментира Keep Talking Greece.

Разследването на всички тези въпроси е предизвикателство за гръцкото правителство, което желае икономиката да се върне към нормалното възможно най-скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са отчаяни! Сега ще хукнат да проверяват дали имат антитела тези, фалшиво ваксинираните. Ха ха ха
90
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Койчо, приятелю, имам приятели и в медицинските среди и в тези с черните джипове."_____Еха, какъв си гангстер. Вземи си обърши сополите преди да се криеш зад полата на мама с измислени истории.
89
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100 "Добре, че лично си проверил оплакванията на гръцките пациенти, за да ни разкриеш какви са били те." Това са стандартните оплаквания от ваксинацията, и го знам защото го пише в листовките на ваксините а и защото сам имах част от тях когато се ваксинирах. Казах ти, ставате смешни с отчаянието си да се намирате на приказка. На всички ни е ясно, че лъжеш. Даже и на теб ти е ясно.
88
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо Койчо, приятелю, имам приятели и в медицинските среди и в тези с черните джипове. Гледай да не правиш грешката, за която те предупредих. Само това ще ти кажа. Хайде се га отивай да се правиш някаъде другаде на ербап. Тук с такива приказки само се излагаш.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Болката в областта на убождането, лека температура и тям подобни са описани още от самото начало.">>>>>Добре, че лично си проверил оплакванията на гръцките пациенти, за да ни разкриеш какви са били те.
86
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангиваксърът го е страх да не го заболи рамото или да вдигне 37,5 градуса вечерта. О, ужас , какви силни странични действия!!!
85
2
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Анонимен 60...скоро,много скоро ще се наложи да се сублуксираме с Вас, "свидетелите на църквата на ваксата на Последният ден". Просто играта Ви с нас много загрубява..., и май няма да ни оставите друга възможност да се избегне ескалация. При пряко сили 20% набодени, от които бог знае колко фалшиви и 80% ще ми е интАресно кЪв ще ти бъде шанса... :))Апропо, мамин сладък ти ваксър... умният знае кога да спре, шилето ваксърско май НЕ.
84
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичайните странични ефекти са болка на мястото на инжектиране 1-2 дни, евентуално температура на другия ден, главоболие. Все пак имунната система реагира! Така и трябва.
83
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94 "Колко невинно прозвуча това. Нали уж нямаше странични ефекти? А, да, тази лъжа я заметохте под килима преди месеци," Болката в областта на убождането, лека температура и тям подобни са описани още от самото начало. Никой не се е опитвал да "замете под килима" нищо подобно. Има го в инструкциите на ваксините от самото начало. Смешни сте с отчаяните си опорки.
82
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Оказва се, че уредилите се с уж фалшива ваксина всъщност имат обичайните странични ефекти на ваксината">>>>>>>>>Колко невинно прозвуча това. Нали уж нямаше странични ефекти? А, да, тази лъжа я заметохте под килима преди месеци, когато опарените станаха толкова много, че вече не можехте да ги криете.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Случаен минувач Абсолютно.Ваксината по принцип отива в мивката.
80
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите са убедени в ползата и безопасността на ваксините, изпълняват дълга си . Това, че тъпия антиваксър искал да плати , Еми платил си!
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха ... казва на шамандурата, че и слага вода с витамини, а я ваксинира, както си трябва. И прибира 400 евро! Браво!
78
3
 
9
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Тепърва ще гърмят ваксинираните.
77
11
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
на българина трябва да му се каже - не се ваксинирай! и ваксините да станат по 1000лв и глей как всички ще почнат да се ваксинират ... нали са тарикати
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря за предупреждението за тази измама, вече знаем какво да избягваме, макар че целта на статията ви май беше различна от това ахахахха
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като цялото човечество се ваксинира и му вземат генетичния материал после накъде отиваме? Ще ви кажа - към персонализирана медицина. Звучи добре, но ще я обвържат със социален кредит. Във всички страни. А това не е никак добре...
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76 "По-добре да изгоря с 300 лева отколкото да гушна букета" Проверявал ли си скоро статистиките на починалите, колко от тях са васкинирани и колко са неваксинирани? :)))))
73
3
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
За *** ли ни смятате? Който брой 400 евро изобщо няма да се боде. За какво му е?
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксър избира Възраждане! Мухата кацнала на гyмнoтo!