Спад на заболеваемостта от COVID-19 у нас

Към момента тя е 699 на 100 000 души
17 ное 2021 13:10,
24
Спад на заболеваемостта от COVID-19 у нас
Снимка: Pixabay

Спад на заболеваемостта от COVID-19 у нас. На 14-дневна база тя е 699 на 100 000 души, сочат данните на Националния център по заразни и паразитни болести.

През вчерашния ден нивото е било 728 на 100 000 души.

9,8% са новите случаи в страна в периода от 8 до 14 ноември. Това прави 23 313 заразени.

Още по темата
Данните миналата седмица показват още, че само три от 28-те области не са в тъмночервен цвят, който показва най-високо ниво на разпространение. Това са областите Търговище и Смолян, които са в червено и област Кърджали, която е в жълто с 237 заразени на 100 000 души, предаде БНР.

Към 14 ноември средната смъртност е 32-ма души на 100 000 население. Процентно това са 5,8%. И тук данните показват спад, сравнено с началото на ноември, когато починалите са били 7,6%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
да бе преди 2 години
а
18
1
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Не е естествен подбор, а целенасочено биологично оръжие срещу неандерталски гени. Като поизмрат малко от местните неандерталци, ще заживеем по-добре.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намалява, защото затворихте учениците, както и голяма част от офисните мишки работят от 2-3 седмици вкъщи. Сега като ги напускате, пак ще се вдигнат бройките. Сезонен вирус,много хора в затворено помещение = сериозни последици, Все по-сериозни ще са с всяка вълна, текущата "ваксина" не е спасение.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Точно пък пср да ми даваш за критерий.Хахахах.Мога да ти цитирам поне пет случая на мои близки и познати при които смешният пср им дава отрицателен тест при наличие на всички симтоми и в съжителство с друг човек в семейството с положителен пср и същите симтоми.И обратното,на здрав човек-положителен пср.Безсимтомно болен-най-тъпата дума на годината.
15
2
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Спад ли му казвате, вчера 121 загинали?
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В сравнение с навасаните страни при нас брайката заразени макар че се проточи доста във времето от края на август до сега е даста равномерно разпределена и без много резки увелечиния, така че доста спокойно минахме през делтата, даже и болниците са по-малко претоварени от преди. Смъртността повтаря март-апрел вълната, но то при нас си е така, и с и без вакси нашите нищо не лекуват
13
3
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Ковид е еволюционен тест за пригодност - който оцелее е годен за живот. Естествен отбор. Някои се опитват да шмекеруват с някакви ваксини, но само отлагат неизбежното.
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всеки 100 починали от Ковид, 97 не са били ваксинирани. Всеки сам си преценя. Въпрос на личен избор.
11
4
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Всички конспирации "намаляват ги заради изборите!" Се оказаха ... конспирации. :D
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой сега е ноер едно по смъртност в света, че не мога да се сетя.аааа, да - ние сме ноер едно!
9
6
 
21
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Българите доказват, че и без мерки вълните затихват! Умират болните от други болести с положителен тест!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 ............ Жалко за хората , които не оцеляха . Но те не оцеляха заради политическа , здравна и лекарска некадърност.Нека да направят статистика , колко са починалите в болниците и колко в къщи под карантина лекувайки ги по телефона личните лекари.Карантината уби поне половината . Липса на достъп до болници , изследвания , ренген и т.н..Това ,че някаква офца се уплаши някъде из Европа и изблея "карантина " , уби милиони.
7
0
 
3
 
! Отговори
боц само за бели преди 2 години
До Абе ТИ случайно да не искаш да затриеш бъдещето на тая нация?
6
1
 
11
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Защо никой не ваксинира ли,ла,вите?Щъкат си навсякъде и сеят зарази.
5
0
 
15
 
! Отговори
Нео преди 2 години
До Анонимен 5Кунчо е Главен Санитарен Инспектор на Метавселената. Нещо като Агент Смит от Матрицата и са му дали патлак със стрелички да бори вирусоносителите.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко , че Кунчев не можа да види това.
3
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спад има единствено в направените ПСР тестове. Антигените и тези със слюнка, които ги правят по училищата са с огромен процент фалшиво отрицателни резултати.Има един единствен критерий дали дадена държава се справя с ковид епидемията си или се проваля и това е ежедневният брой починали. Тук Кацаров и банда от два месеца държи първото място в Европа !
2
8
 
13
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Голямо постижение.Никой не отчита,че си отиде един град хора.
1
5
 
23
 
! Отговори
irjd преди 2 години
кога ще пускате децата на училище ? Последните 2 години отглеждаме болни деца - болни умствено, а и физически от залежаване по диваните, като сложим и неграмотни - какво правим ?!?! Алооооу, управляващите - пускайте децата да живеят живота си !!!