Учени: Ваксините не дават 100% гаранция, маските пазят от COVID-19

Проучване: Не ваксините, а маските предпазват на 100% от COVID-19
18 ное 2021 18:23, Ния Христова
123
Учени: Ваксините не дават 100% гаранция, маските пазят от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Носенето на маска е най-ефективната мярка, която предпазва обществото от заразяване с коронавирус. Тази мярка намалява заболеваемостта с 53%. Това показва най-новото международно проучване на ефективността на маските, предава БГНЕС.
 
Изследователи от различни страни, сред които Великобритания, Австралия и Китай, са провели шест проучвания, за да изследват как носенето на маска, социалното дистанциране и други мерки в областта на общественото здраве влияят върху глобалната заболеваемост от COVID-19.
 
"Общият обобщен анализ показва 53% намаление на честотата на COVID-19, въпреки че разликата между резултатите от отделните проучвания е значителна", се казва в доклада, публикуван днес в научното списание „British Medical Journal“.
 
Над 400 000 души са участвали в проучването. Повече от 2500 от тях са били заразени с коронавирус по време на изследването.
 
Учените твърдят, че въпреки своята безопасност и ефективност, повечето ваксини срещу коронавируса не осигуряват 100% защита.
 
Вестник "Гардиън" отбелязва, че това е първото международно проучване от този род.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
3
 
! Отговори
ХА ХА! преди 2 години
Носенето на кръст е най-ефективната мярка - ако питате други 'учени' . :):):)
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово измират от ваксините. Само ,че всичко се покрива.
83
7
 
22
 
! Отговори
хах преди 2 години
Какви маски, какви глупости.Всичко е лъжа с ковида. Защо още търпим да се гаврят с нас. Излезем ли всички по площадите и всичко приключва.
82
4
 
32
 
! Отговори
Лъжа след лъжа преди 2 години
Лъжа 1: "Препаратите за ковид са ваксини" - нито една ваксина досега не е била наричана "ваксина", докато е била в експетиментакен период и докато не е доказана нейната ефективност. Няма как отрова от която умират хора(например Кунчев и заместничката му) да се нарича "ваксина". Лъжа 2: "Маските предпазват" - моля изгледайте видеото "Другият в мен", където noдлoгaтa Кацаров обяснява точно обратното. Лъжа 3, Лъжа 4, Лъжа ...... - всъщност "истина" от медиите няма да чуете.
81
2
 
22
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
a с колко процента носенето на маска увеличава риска от бактериална пневмония ???
80
6
 
20
 
! Отговори
. преди 2 години
Луди ли са????? вирусите преминават през отворите на маската като ловджийски сачми през баскетболен кош!!!
79
2
 
21
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
Аз ти обяснявам,че за тези 13 ваксинирани жертви, защитата на ваксината е 0 % щом са умрели... Какво ми постваш данни за ваксините, които ги има в изобилие в нета и вече, дори децата ги знаят?
78
1
 
3
 
! Отговори
До81 преди 2 години
Проблемът е,че който Има може да Накичи и такива като теб които Нямат,затова от добрата маска засега няма по добра защита!
77
1
 
13
 
! Отговори
do 63 преди 2 години
до 63 - 240-милионният Утар Прадеш, който използува ивермектин, хидроксихлорокин, витамин Д и евтини антибиотици, практически елиминира Ковида - имат 5-10 позитивни случая на ден (не болни или починали). За съжаление и там подкарака ваксините и това ще доведе до увеличаване на заболяванията след някои и друг месец, когато ваксината им скапе имунната система...
76
0
 
18
 
! Отговори
до 78 преди 2 години
Така е, неграмотен съм. Важното е грамотните като теб които сега обясняват как се върти света, след месец пак да сменят плочата когато "учените" отново ще са пренаписали правилника за борене на вируса. Също така съм и плоскоземец, защото не се съгласявам с твърденията ви, че ваксинираните пазите околните. Да не обръщаме внимание на дребните подробности в статията, които намекват, че пак сте били в грешка и пак ще носите маските. Защото сте грамотни, а ние не.
75
1
 
3
 
! Отговори
До Гост преди 2 години
Това колко случая имат китайците и колко обявяват официално са съвсем различни неща .
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом процентите на ефективност на методите на конвенционалната наука не са особено високи, защо не се приемат или поне не се изследват активно и методите на алтернативната наука при сходни проценти на ефективност?
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който има ковид да си ги носи!
72
1
 
2
 
! Отговори
В Китай преди 2 години
Разпознават нарушителите вече по силуета. Няма спасение. Идва дигиталната полиция.
71
10
 
1
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
Постижението Е епохално. За неграмотника всичко, което не разбира, е безсмислен шум. Нормално.
70
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 2 години
В Китай заради мръсния въздух носенето на маска е традиция. Е вижте колко случая на ден отчитат в най- многолюдната страна в света! Следоватлено или мръкния въздух или маската помага:)))
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 години разразботка на нискоефективна ваксина с "n" на брой дози и носене на маска да за да предпазваш останалите ваксинирани от заболяване. И всичко това опаковано и напарфюмирано като епохално достижение на науката.
68
1
 
6
 
! Отговори
do 66 преди 2 години
Няма нито една ваксина, която да е заявила 100% защита. Най-високите числа в документите бяха около 96% симптоматична ефикасност срещу оригиналния вариант за месец-два, с начало 1-2 седмици след втора доза. Като вземеш под внимание вирусните варианти и отдалечаването от датата на последната доза, естествено е да се очаква прогресивно отслабване на защитата. Хубаво е също човек да знае какво точно означават тия числа, когато ги споменава и коментира. Това важи и за глупостите на "журналистката".
67
2
 
0
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
И какво ни интересува каква програма са въвели в Русия като преборят вирусо тогава ги давай за пример.
66
1
 
2
 
! Отговори
В Русия преди 2 години
Въведоха програма за следене кой как носи маската си. За носене под носа автоматично получаваш снимка и фиш за 5000 рубли.