Двама лекари отговарят на въпроси за ваксините по телефона

Целта е гражданите да получават научно обоснована информация
24 ное 2021 07:49, Ния Христова
99
Двама лекари отговарят на въпроси за ваксините по телефона
Снимка: БГНЕС
Всеки гражданин от днес може да получи информация за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19 на открита специална телефонна линия - 02/ 9301 445. 
 
Отговори на всички въпроси ще дават д-р Филип Тенчев и д-р Димитър Страшимиров, асистенти в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на МУ-София.
 
Гражданите ще могат да получават научно обоснована информация, свързана с противопоказанията за ваксинация, със съхранението на ваксините, с препоръките за приложение на ваксина при определени заболявания, както и при бременност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
12
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
Следните въпроси:1. Защо страни с над 70% ваксинирани имат по 80 000 случая на ден?2. Какво мислите за статията в British Medical Journal, в която са описани лошите практики на Ventavia (Pfizer) при тестване на фокус групи. Какво мислите за фокус група от 306 души за Фаза 1 изпитание на 3та доза?3. Какво мислите за отказа на Пфайзер да предоставят документи за ваксината на американската лекарска асоциация (2076 г.) - Ройтерс?4. Защо ЕС учредява фонд за пострадалите от ковид ваксини?
61
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 63 Това не е вярно! Напротив, интересува ме! Дори всички да бяха ваксинирани, пак щяха 150 човека да починат! Защото от години се говори за лошото ни здравеопазване. От години се говори за липса на персонал, дори неваксиниран. И да ми сравняваш болница "Пирогов" или "Александровска" със клиниката "Шарите" в Берлин е меко казано нагло! Повечето от починалите са възрастни хора, около 80 години с много хронични заболявания на които малко им трябва!Що за наглост, Боже мой!
60
1
 
4
 
! Отговори
Глъм преди 2 години
До 63 Списание Nature-fake news, Lancet -fake news,BMJ -British medical journal-fake news, Washington post,Reuters etc .Абе друго си е да вярваш на бтв,нова и останалите *** на които 12г не вярвайте заради Тиквата ама сега казват истината.Еми така става като завършиш Праву в Югозападния Университет и работиш юрист-консулт в някоя държавна администрация където тати ме уреди .
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
А дали и кога ще отговори някой на посочения телефон? 5 пъти звъня и никой не вдига.. Но пък слушам безплатно музика, освежаваща..
58
2
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Мен не ме вълнува кой влязъл и кой излязъл от парламента, щото всичката ни политика е парлама. Притеснителното е това, че се ограничават права с лъжлив предтекст. Това, че се налагат някакви безумия, пак с аргументи и факти, които са изопачени. Епидемия няма - доказват го резултатите от тестовете на децата. Да има проблем, но очевидно решенията на проблема не са в диктаторски похвати основани на някаква 'нова' медицина.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 60....всъщност политика балансира между далаверата си и рушвета който получава.
56
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин. Българинът не го интересува, че днес вместо 150 души да починали можеше да са само под 40 ако бяха ваксинирани. Българинът се интересува от здравословното състояние на Кунчев. И българинът твърди, че умее да разчита данни. Българинът е парче, което от четене на фейк информация в нета е загубило инстинкта си за самосъхранение. Айде много Ви здраве, че някой не толкова широки специалисти като вас трябва и да работим.
55
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 60 Всъщност, митът за Гьобелс който бил казал, че една лъжа повтаряна многократно се превръща в истина е най-вероятно мит. Нямам сведения наистина да го е казал. А той е един от малкото интелигентни нацисти който не случайно е бил професионален пропагандатор.В този ред на мисли, колкото и да нарочваш различни хора за "антиваксъри", това не ги прави такива. Мангъров използва задължителните ваксини и дори се ваксинира против грип. Нещо за което аз лично съм против.
54
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 45 Не, не е вярно това което твърдиш. Ти повтаряш официалната пропаганда за доброволно-задължителните ваксини, че били уж "доброволни". Моето дете е ваксинирано със всички задължителни ваксини според цитирания от тебе имунизационен календар - и ги искат за да го приемат в училище. Лично Мангъров го ваксинира - това прави ли ме "антиваксър"??? Изобщо нямам нищо против ваксините. Но след като (Кунчев) и ваксинирани се разболяват, тогава каква е целта на т.нар. "сертификати"???
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) "Ваксинацията не може и не трябва да е политически въпрос." Я пак? Защо тогава най-големия антиваксър Мангъров влезна в политиката и беше кандидат за депутат, защо Възраждане влезна в парламента. Напълно съм съгласен, че тези решения следва да се вземат на база експертни мнения, НО експертното мнение се разминава с това на масата. Щото масата не са медицински лица, а просто обработват данни от неясни източници. А политикът балансира между правилно решение и решение, скоето ще се хареса
52
1
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Всеки е напълно свободен да изразява каквото реши. А политиката и науката медицина не са съвместими. Всяко действие на 'отговорните' ни управници трябва да бъде подчинено на здрав разум и подплатено със сериозни данни относно последствията. Тези им действия трябва да са в полза на гражданите. Щом масово хората се съмняват в техните действия, значи има защо. Ваксинацията не може и не трябва да е политически въпрос.
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека отговаря. Иам завършен курс по програмиране, и е инженере и е фиолог и не знам си кво и медицина не му трябва, за да налага мнение как се бори епидемия, щото можел да чете данни. За мен такива широки специалисти са просто дървени философи с повърхностно познания по всичко дето са учили и въобще не бих влезнал в спор с такъв на каквато и да е тема, но е болно защото става въпрос за човешки животи, загубени всеки ден.
50
1
 
1
 
! Отговори
Глъм преди 2 години
До 54 Има официален отговор от МЗ и НСИ на питане на бивш депутат и юрист ,че тези ежедневни данни не са събирани от тях и те нямат такива данни нито за починали СЪС ,а не от корона ,нито от какво са починали ,нито за странични реакции от факсини ,нито за починали от факсини.Затова на Непълни ,Непроверени ,Неверифицирани данни Не вярвам,защото утре като ти построя един обект с материали по усет и по маркетинг инфо. на производителя ще стане като санираният блок в Англия където изгоряха стотици
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-). Напротив. 80 процента са антиваксъри и са на мнение, че са против ваксината. Никой политик не иска да изгуби гласове заради ваксърско говорене и налагане на мерки. Така, че мнението има голямо значение, отоговорните, които взимат решения се съобразяват с него. Сега като сте много умни, си отговорете има ли косвена връзка с това: три пъти имаме политическа избори, най-ниско ниво на ваксинация и най-високо ниво на смъртност? Кацаров искаше да бъде харесван и беше антиваксър, но оцапа.
48
1
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
А, и да допълня, че изразяването на мнение само по себе си не налага нищо. Всеки разполага с глава на раменете. Тези, които прекрачиха границата и налагат разни препарати чрез страх и принуда са хората, които обществото трябва да подложи на обективна преценка, а не да се делим на такива и онакива. Такива методи раждат - такива резултати.
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глъм. Ето ти данни малко от днес: 151 починали, 94 процента не са ваксинирани. как ги разчиташ?
46
1
 
2
 
! Отговори
Глъм преди 2 години
Питайте ги има ли досега в световната "напреднала" медицина препарат ,лекарство ,лечение и превенция на каквото и да е било вирусно заболяване или само облекчават ,а НЕ лекуват симптоми докато организма /имунната система/ се справят с вируса и така до следващият път.
45
1
 
6
 
! Отговори
Глъм преди 2 години
Не ми трябва медицина ,за да мога да разчитам данни. А ти като юрист какво ще кажеш по въпроса ,че на ФДА ще са и нужни 55г да предоставят данните за препаратите на Американският съд?? Наука с едностранчиви данни вярна ли е?? Ако в съда изслушат и вярват само на опонента ти , а на теб даже не ти дадат думата това честен процес ли е??
44
1
 
9
 
! Отговори
д-р Ох Боли, дм преди 2 години
Абе мене са ме учили на първо място да не вредя. Не бих убеждавал никого да се ваксинира с препарат, за който не съм убеден, че е безопасен. През 2025 бих бил по-спокоен, ако дотогава иРНК ваксините не дават някакви сериозни последствия. Засега не бих препоръчал никой под 65 г да го прави. Малко предпазливост и здрав разум никога не са излишни.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая снимка си е хорър. Това ли са сестрите, на които предлагат по 2500?