Двама лекари отговарят на въпроси за ваксините по телефона

Целта е гражданите да получават научно обоснована информация
24 ное 2021 07:49, Ния Христова
99
Двама лекари отговарят на въпроси за ваксините по телефона
Снимка: БГНЕС
Всеки гражданин от днес може да получи информация за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19 на открита специална телефонна линия - 02/ 9301 445. 
 
Отговори на всички въпроси ще дават д-р Филип Тенчев и д-р Димитър Страшимиров, асистенти в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на МУ-София.
 
Гражданите ще могат да получават научно обоснована информация, свързана с противопоказанията за ваксинация, със съхранението на ваксините, с препоръките за приложение на ваксина при определени заболявания, както и при бременност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Такаа, да чувал съм, но има една много съществена и важна подробност. Заболяванията, които налагат имунизация са действително значими и опасни. Нито една от ваксините в календара не е против грипоподобен вирус, също всички те са минали през години тестване преди да влязат в него.Това, което се случва днес нарушава всякакви правила и е по-скоро бизнес, от колкото да има някаква полза за човека.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глъм. Юрист съм. А медицина нещо?
40
1
 
3
 
! Отговори
Глъм преди 2 години
До 42 Едно филологическо магистър ,едно инжинерно бакалавър и два завършени курса по програмиране C++ и Java. А ти??
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога започват да отговарят пред правосъдието?
38
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) За имунизационен/васинационен календар да си чувал? Отдавна има епидемии, отдавна има и задължителни ваксини. Беше и все още е доброволна ваксината. Обаче антиваксърите прекалено взеха да си налагат мнението и това, че имат право на такова не означава, че е правилно и това е най-големия проблем. А става въпрос за човешки животи, не за друго.
37
1
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Аз пък си мисля, че това дали аз или лицето х ще се ваксинира или не е личен въпрос, който не може да определя свободното придвижване, посещение на магазини и всякакви други обекти. Никой не може и не трябва да налага чрез ограничения един доброволен уж акт. Който желае - да се ваксинира, който не - не. Епидемии винаги е имало и ще има. Това тук, днес не е! Резултатите от тестовете на децата ясно показват това.
36
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 15 На сайта на Европейската Агенция по Лекарствата (European Medicines Agency) си ги пише. В интервю по телевизията представителят на Агенцията за България, проф. Илко Гетов каза, че на сайта на Агенцията всеки ден обявяват нови и нови странични ефекти от ваксините. Откакто бяха одобрени са отбелязани над 50 нови странични ефекти. И така ще е може би поне още една година.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глъм. А кажи сега ти по какво си специалист, какво образование имаш? Че ми е любопитно. Във форум си, ще излъжеш, но така за спорта, че не ми се захваща още с работа.
34
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите се пънат по форумите, вместо да вдигнат телефона. :))))))
33
1
 
9
 
! Отговори
Глъм преди 2 години
А тия "лекари" на телефона от къде я имат информацията понеже до 2076г такава официална няма,а при положение че МЗ и НСИ нямат инфо за починали от кромид и препарати както и предизвикани тежки увреждания с какви данни и факти ще ми обяснят??? Ааа сетих се "екип от учени установи ,че ако изпия отвара от конски зъби с око от комар заварена в отвара от прилепски пикоч ще издържам по 2 часа в леглото".
32
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Минимум . Анонимните антиваксъри го остави. Най-опасни са хора като доц Мангъров, защото е специалист и авторитет. Питат го от 30 човека колко ваксинирани има в отделенитето му, с триста зора си призна, че е един, после се оказа, че и толкова няма. Говореше и че щом подписваш информирано съгласие, значи си в експеримент. Махнаха го съгласието. Сега питат какви са страничните ефекти 1-2-3 години след поставяне на ваксината. За сведение 1 и повече година от създаването на ваксината мина.
31
16
 
2
 
! Отговори
Минимум преди 2 години
Защо се позволява на хора без образование и без всякакви хуманистични нагласи да диктуват общественото мнение. Нека да проверят колко ваксини имат по ваксинационен календар и тогава да мрънкат от две игли.Браво на лекарите, които са решили да помагат с обяснения! вредни също трябва да им се заплащат
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ти се развали телевизора, водопроводчик ли викаш да го оправи? Защо за ваксини питаш съседката, а не лекаря си?
29
0
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
За тая работа трея са на мин. 650
28
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво е такъв телефон? Антиваксърите ни заливат с информация за това колко е опасна ваксината. Сега ще поставите хора с медицинско образование да обясняват обратното? На този телефон ще звънят единствено антиваксъри без медициснко образование/или понякога и някоя недоучена мед сестра или лаборантка/, които да обясняват на тези дето трябва да отговарят колко са опасни ваксините и да си скъсат дипломите. И бай Иван от с горно нанадолнище може да им звънне като е на две ракии да им тегли една.
27
1
 
5
 
! Отговори
От Драматичния театъ преди 2 години
Милостиви са ни лекарите, щом се захващат с подобни дела )))Поздравления
26
4
 
10
 
! Отговори
Жална им майка преди 2 години
Ей сега ще завалят въпросите за промените на мозъчните клетки от ваксината, смъртността след 6тия месец и масовите автоимунни.Колеги, стягайте се!
25
2
 
13
 
! Отговори
СС преди 2 години
Ало доктор Джекил ли е на телефона? Не доктор Менгеле е......
24
6
 
4
 
! Отговори
300 преди 2 години
Шо треат поне 20 лекари да обясняват как ваксината се слива с ДНК-то на човека и го превръща в спайдерменУспех пожелаваю на двамата доброволци!
23
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашенецът черпи информация от фейса . Откъде накъде лекари ще му говорят за Медина.