11 пункта за ваксинация ще работят през уикенда в София

Част от тях са до метростанции, други са в молове
19
11 пункта за ваксинация ще работят през уикенда в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През предстоящите почивни дни, 27 и 28 ноември, Столичната община организира 11 имунизационни пункта, в които гражданите могат да се ваксинират срещу COVID-19, съобщиха от Столичната община.

Изнесените пунктове се намират в метростанциите при НДК с работно време от 9.00 до 14.00 ч. и при "Софийски университет Св. Кл. Охридски" и "Орлов мост" - от 12.00 до 17.00 часа. Пунктове ще има в търговските центрове "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол" и The Mall с работно време от 13.00 до 18.00 часа; в Културния дом в ж.к. "Дружба" от 9.00 до 16.00 ч.; в 12-ти ДКЦ в База номер 1 на поликлиниката - ж.к. "Люлин 9", ул. "Иван Бойчев" от 9.00 ч. до 14.00 ч.; в 24-ти ДКЦ в ж.к. "Свобода", ул. "Ген. Никола Жеков" 3 от 10.00 до 14.00 часа.

В събота ще работи и изнесеният кабинет в Нов български университет от 8.30 ч. до 12.30 часа.

От понеделник, 29 ноември, столичани ще могат да се ваксинират срещу коронавирус в общо девет имунизационни пункта. Седем от тях са в общинските ДКЦ-та с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24. Други два изнесени кабинета има в метростанция "НДК" - с работно време от 8.00 до 14.00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13.00 до 19.00 ч. - във вторник и четвъртък, и в метростанция "СУ "Св. Кл. Охридски" - с работно време от 13.00 до 19.00 ч. всеки работен ден.

От края на май до 24 ноември т.г. във всички организирани от Столична община зелени коридори през седмицата и почивните дни са били поставени 76 746 дози ваксина срещу COVID-19.

Медицинските екипи, които работят в изнесените кабинети, са от общинските ДКЦ-та и болници, ваксините се осигуряват от СРЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекциите "Здравеопазване" и "Аварийна помощ и превенция". Инициативата е на столичния кмет Йорданка Фандъкова, а целта е да се ускори процесът на ваксинация в столицата.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община, https://call.sofia.bg/, е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ваксинипункт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как проверяват по тези пунктове кой може и кой не може да се ваксинира?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо се оправи от кромида и сега пак ще почне, ваксини, ваксини, ваксини. Напролет може да се нареди за 5 игла като му намалеят антителата.
12
1
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Кунчев в кой от изброените се Ваксинира, да отидя в същият?!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, залудо работи, залудо не стой.
10
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Що ще си губят времето? Тези семейства нямат ли си?
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези центрове за ваксинаация не трябва ли да са в стерилизирана обстановка където няма прах пепел и пушек. Или в кръвта на ваксинираните може да влезнат и от тези полезни вещества. Тези още ли не са разбрали че народа мрази Краварските ваксини. Ако имаше Български или Руски вече 90 процента щяха да са се ваксинирали. Кога ли ще го разберат това. Сигурно като падне оня метеорит който наближава земята.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз отивам на село да претакам зелето и за ракиика че тук ми свърши
7
1
 
13
 
! Отговори
Елка преди 2 години
Пункт в метростанция??? Моля ви се това е несериозно. За каква хигиена и стерилност говорим тук? Там има дори мишки...
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо се гръмнах, че населението в Намибия е 60 % бели и то германци и това била най-богатата държава в Африка. Стига, бееее...бели германци и богата държава. Не може да бъде. *** това не ви е неква Сомалия. Виж ти. Цели селища от бели и руси.
5
1
 
16
 
! Отговори
зАз преди 2 години
Поставят Ваксини в Метрото и в Търговски центрове??? Това медицинска процедура ли е или стока за продажба???
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рррррр стадо, към кланицата, бързо!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в Индия и Африка не измряха от страшни болести, но у Европа, се гътнаха за 3месеца. Олооооу? Явно населението на Европа трябва да бъде приключено максимално бързо. Ненужни сме.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си купят много кръстословици, да имат за целия ден.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря за поканата, аз ще пътувам извън София тези дни.