На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия

Очаква се пациентите в интензивните да стигнат 6000 до Коледа
2 дек 2021 22:20, Анисия Иванова
247
На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия
Снимка: БГНЕС

Германия е готова да ограничи хората, които не са ваксинирани срещу Covid-19, и драстично да ограничи социалните им контакти, за да облекчи натиска върху все по-натоварените болници.

В едно от последните си действия като канцлер Ангела Меркел ще проведе разговори с 16-те регионални премиери на Германия по-късно в четвъртък, на които се очаква да се споразумеят за нови ограничения, включително допускане само на хора, които са ваксинирани или възстановени след боледуване, в ресторанти, театри и магазини от непърва необходимост. Според проект на споразумение, изготвен от офиса на Меркел, ще има и по-строги ограничения за контактите за неваксинирани хора, нощните клубове ще бъдат затворени на места с висок процент на заразяване и ще има строги ограничения за броя на зрителите на големи обществени събития.

"Важното е, че това на практика е блокиране за неваксинираните“, каза напускащият здравен министър Йенс Спан в четвъртък в интервю за телевизия ZDF. "Повече от 12 милиона възрастни, които не са ваксинирани, създават предизвикателството за здравната система.

Меркел и Олаф Шолц, настоящият вицеканцлер, който ще положи клетва като канцлер следващата седмица, ще ръководят дискусиите заедно в четвъртък и след това ще дадат пресконференция, за да обявят новите мерки.

Длъжностните лица бяха принудени да действат, за да се опитат да овладеят четвъртата вълна от вируса, която обхваща цялата страна, и да предпазят здравната система от колапс. Ръководителят на лобито за интензивно лечение DIVI предупреди в сряда, че броят на пациентите с Covid в интензивните отделения ще достигне 6000 до Коледа, надхвърляйки пика по време на втората вълна на пандемията миналата зима.

Проектът на правителството също така включва предложение ваксините срещу Covid да станат задължителни за хората, работещи на места като болници и домове за грижи. Властите се стремят да ускорят ваксинациите и искат да постигнат со 30 милиона ваксинации до Коледа, включително бустери. Длъжностните лица искат значително да разширят кръга от хора, които могат да прилагат ваксини, включително да използват квалифицирани работници в аптеките и заведенията за грижи. И Шолц, и Меркел се изказаха в полза на мандата за ваксина за всички възрастни, а Бундестагът ще гласува мерките преди края на годината.

Някои региони с висок процент на заразяване като Бавария и Саксония вече затегнаха ограниченията.

Целият анализ - на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С подход тип Гестапо няма да излезе нищо добро.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези дни имаше активиране на чиповете.Пробваха ни кой ще мине първия тест.;)
71
1
 
4
 
! Отговори
Некой треа каже преди 2 години
Няколко думи за покойника:Той беше награждаваната нацистка фекалия в Европа , която донесе нови три национални катастрофи на Република България, почти я разори и позволи от страната да бъдат източени милиарди, легализира със своите министри интелектуалният робски труд и превърна Министерството на образованието в прасенце касичка, което не грухтя като него само четири години и после пак почна да грухти."
70
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 години
Отиде ли си стария урунгел ?
69
2
 
23
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Едно не може да се отрече на германските народи ....не изневеряват на традицията така да се каже ....за огромно съжаление естествено срам ,мислех ги за една идейка по- умни и мъдри от краварите ама е на !
68
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те имат фашистки опит доста, както знаем!
67
2
 
4
 
! Отговори
Сентименти преди 2 години
"Монархията е отменена!" Васил Коларов"На втора степен" Ангелов
66
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Очаква се пациентите в интензивните да стигнат 6000 до Коледа" Нали са мнго ваксинирани, защо чупят рекордите си? После тези хора изискват всички да се ваксинират.
65
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора мисля да се самозамразя в големият ми фризер и ще наглася таймера за след 5 години, дано нещата да са на по добре до тогава.Довиждане.
64
4
 
25
 
! Отговори
Мнителен преди 2 години
Ако Кунчев излезе и апелира, бих се замислил дали да не се ваксинирам вече. Мина доста време, гледам около мен всички ваксани са добре. Чакам само зелена светлина от Ангел Кунчев и отивам при личната, за да питам дали може да се набода.
63
2
 
5
 
! Отговори
А и забравих: преди 2 години
Върни Храма на българските владетели и държавници на държавата и да мине под ЮНЕСКО - като паметник от световното културно наследство! НЕ ТИТЛИТЕ ИМ СА МОЙ!Върни 4 милиона дето Борисов даде на свещенниците против чл. 13. И да направим 4те общински училища по Изкуство.НЕ. КРЪВ ПОВРЪЩАМЕ ПАРИ НЕ ВРЪЩАМЕ!Ваша воля!
62
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само вижте по какъв фашистки начин налагат ваксини и си правете изводите колко са хубави.
61
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без бой ковида няма да мине. Това е крайната цел.
60
1
 
6
 
! Отговори
Виж к'ва реклам преди 2 години
"Страната уелнес център линчуваща Треторайхници" Нема по-добра реклама!
59
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел е изкукуригала, ама наистина тоя Шулц ме плаши повече.
58
1
 
1
 
! Отговори
Някой вика: преди 2 години
"Отмени линча на Симеон II Сакскобурготски , отмени го ще ги върна, ще ги върна!"Някой неща вече са извън моите ръце, имаше време дето можеше да приеме сделки и му казах, че всяка следваща ще е по-неизгодна за него! Отмени робския труд и може и да оживееш! НЕ!НАКАЗАНИЕ!Отмени тия термини!НЕ! НАКАЗАНИЕВърни парите в МОН и МК! НЕ. НАКАЗАНИЕ БЕЗ СТЕМ КАТО МИ ЗНАЕ УСТАТА!Не забравяйте да оставите бутилка водка под трупа, бутилката бензин да запалите нечистоплътния нацист и талка по въжето!
57
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буквално вратите на ада се отварят за да ни погълнат.
56
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред тиранията, която идва Сталин, Мао и Хитлер ще ви се сторя като ученици.
55
1
 
37
 
! Отговори
Хмх преди 2 години
Доколкото разбрах, у немско скоро продавачките на превръзки и памперси ще имат право да ваксинират, санитарките също. Явно скоро и касиерките в супера.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има някой учен сърдит на Всевишния, да си признае. Сигурно има грехове, затова е наказан и сега му е криво, та ръчка да Му върне за наказанието, ама по-добре да се покае и ги изплати в другия живот ще му е рахат. Иначе няма отърване, с или без технически шмекерлъци. Индийците така разправят, те ги разбират тия работи.