Норвегия съкращава интервала между втората ваксина и бустера

Страната планира да предложи трета доза на всички възрастни
7 дек 2021 20:30, Ния Христова
82
Норвегия съкращава интервала между втората ваксина и бустера
Снимка: БГНЕС
Норвегия съкращава интервала между втората и третата доза ваксина срещу коронавирус. Това решение беше публикувано от правителството на страната в понеделник вечерта, съобщи БГНЕС.
 
"Правителството променя интервала между втората и третата доза от шест месеца на пет месеца за всички на възраст над 45 години, възрастни със сериозни основни заболявания и работници в сферата на здравеопазването и социалните услуги", се казва в съобщението.
 
Преди това интервалът беше съкратен и за възрастовата група над 65 години. Норвегия също така планира да предложи поставяне на трета доза ваксина на всички възрастни в страната преди Великден (който ще се празнува в Норвегия на 17 април).
 
От 25 септември страната отмени повечето вътрешни ограничения. Един месец по-късно обаче властите решиха да не отменят ограничителните мерки и обявиха допълнителни мерки на национално равнище, които включват чести тестове на хората, живеещи под един покрив със заразените, и използване на Ковид-паспорти. 
 
От 27 ноември всички трябва да се регистрират на специален уебсайт, за да влязат в Норвегия. Всички са задължени да покажат на полицията необходимите документи, включително сертификата, когато бъдат помолени за това. От 3 декември всички новопристигнали трябва да преминат тест при влизане.
 
На 2 декември норвежкото правителство реши да наложи нови ограничения в столицата и няколко други региона на страната във връзка с разпространението на Oмикрон. Досега две дози от ваксината срещу коронавирус са били дадени на 70% от жителите над 12-годишна възраст. Въпреки това броят на инфекциите в страната продължава да нараства. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.