Все още няма Омикрон у нас, но нямало как да ни прескочи

Не се налагало въвеждането на допълнителни COVID мерки
119
Все още няма Омикрон у нас, но нямало как да ни прескочи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са потвърдени, но най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните варианти не ни прескочи, коментира служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров пред bTV.

Още по темата

Според него засега не се налага предприемането на допълнителни COVID мерки.

„Предприели сме всички необходими мерки своевременно. Защитени могат да се чувстват онези, които са ваксинирани и са изградили имунна защита“, увери той.

Кацаров допълни, че от десетина дни страната ни не е в червената COVID зона, в оранжева зона е и е на път да мине в жълтата.

„Общата смъртност в България по начало е много висока. Ние бяхме на първо място в света и преди пандемията. Анализът, който правим за високата COVID смъртност у нас, отчита няколко причини. Една, от които е, че сегашният
„Делта“ вариант протича по-тежко от предишните. Но основната е, че много малко хора се ваксинираха“, заяви служебният здравен министър.

Кацаров допълни, че 90% от починалите от COVID-19 у нас са над 60 г. и неваксинирани, а третата причина за високата смъртност е лошото състояние на здравната система.

„Ако лятото имaше по 30 000-40 000 поставени ваксини седмично. Сега имаме по 130 000-140 000 поставени. Сякаш хората осъзнаха смисъла на зеления сертификат“, каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Кацаров, а доволен ли си, че се разправи със шефа на правителствена болница? А осемте дела, които си загубил от него тежат ли ти още или вече малодушието ти се замени със селска гордост от бруталната саморазправа с доказал лекар и много по добър професионалист от теб?
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано си прав 40, защото току що казаха че Мъск е получил право да чипира хора! Не се смейте и подигравайте! Американската агенция по лекарствата му е дала право да слага чип на хората с цел лечение на неврологични заболявания. Преди този чип имаше проблем, тъй като трудно се свързваше с невронната система на човек. За това бяха създадени наноботите и наночастиците. Сега изведнъж се оказа че Мъск си е решил проблема и от 2022 започва да "лекува"! Водеща новина е!
46
7
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
По този случай, януари месец мисля да си сложа трета доза (по-нататък и четвърта). По се харесвам жив, не знам защо...
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше Лукашенко на власт щеше да вкара Кацаров в затвора.
44
1
 
16
 
! Отговори
през Април преди 2 години
Възраждане!
43
1
 
14
 
! Отговори
Смях преди 2 години
А ти Стойче ваксинира ли се вече? Или само за другите е задължително?
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37 Елеонора, целта на сертификата никога не е била да пази. Това е ограничителни мярка, която цели да дели хората за да бъдат подчинени. Този сертификат няма никаква здравна стойност. Ваксинираните се разболяват и заразяват точно колкото и неваксинираните, а омикрон доказано го хващат и ваксинираните. Не е ясно обаче дали го хващат изкаралите вируса. За това е тоя напън. А и е лек вариант, което го прави де факто природна ваксина. Фармамафията ще ни затвори всички, само за да се ваксаме с препар
41
0
 
5
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Оградата на Шкембе Войвода и оня от НФСБ го е спряла и сега се опитва да я прескочи.
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересен катарзис за Кацаров и екипа му. Миналото лято чакахме далеч по-смъртоносната делта без извънредни мерки и сертификат, защото предстояха избори и нямаше изгледи за правителство. Сега новите мерки са вече готови и чакат зелена светлина за прилагане, а няма никаква яснота опасен ли е изобщо омикроня.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каца ще има ли коледни партита в правителствените резиденции?
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Елеонора Ст.Защото зеления сертификат има за цел да накара хората да се ваксинират.Според мен до лятото на 2022 зеления сертификат ще падне понеже тогава ще намалеят значително и болните и няма да има заккаво да се хванат да го въведат.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да минава и заминава, не спазвайте мерките на мракобесието. Всички умрели са С ковид, а не ОТ.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойче, а да ти е хрумвало, е не щем да ни прескача? Да ти е идвало на ум че това е природна и най-ефикасната от всички ваксини? Ние няма да се бодем с бъркочи. Разберете го вече. Всяка глупост, която правите за да ни бутате към това ще се обърне срещу управляващите. Запомнете го. Оставете ни на мира! Нека идва омикрон, да го изкарваме всички и да приключва цирка. Тик нацизъм няма да марширува. Щом не успя първия път, значи няма да успее никога! Предай го на господарите си!
35
0
 
14
 
! Отговори
Елеонора Ст. преди 2 години
Добре де, като сме вече в оранжева зона защо не падат поне част от ограниченията? Някой някога смята ли изобщо да отмени зеления сертификат или той ще важи оттук занапред докато свят светува!? Защо не падне зеления сертификат поне за хотелите при положение че вече сме в зимния туристически сезон? Защо трябва да тормозим с тестове децата дори веднъж седмично, след като положителните проби са нищожно малко и очевидно те не са групата която разнася вируса?
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си го преместя ФАРА от другата страна на борда...
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Браво!Възраждане ще се опитат да променят закона за здравето и ако не стане най-вероятно ще се стигне до референдума. В едно интервю на Костадинов той каза че здравния министър не трябва да има еднолична власт и да налага мерки.
32
0
 
19
 
! Отговори
pronto преди 2 години
След 2-3 дена ще каже че се е появил Омри-конят, и ще въведе още по-фашизоидни мерки ... Нищо лично, просто изпълнява поръчка човека бе!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Особено се промени обстановката като се замени плътния шал и кърпата на устата с един хвърчащ зеещ пар.цал, носен от някои в задния джоб с месеци...Пазел повече. А шалът може да се носи всеки сезон, както с естетическа, така и профилактична цел. Важното е да капе в касичките, по малко, но редовно.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинират се понеже им трябва всеки ден такъв сертификат и е безплатно а правенето на тестове е платено и също за сертификат за антитела ти трябват 150 - с една дума може да имаш антитела но щом нямаш 150 то няма да имаш сертификит.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А РАЗБЕРЕТЕ СЕ КВО ДА НИ ЛЪЖЕТЕ- ВЧЕРЕ ПИШЕТЕ,Ч Е Е ДОШЪЛ МИКРОНА, СЕГА -НЯМАЛО!