Ковид паспортите в Англия вече са одобрени

Пълно ваксиниране или отрицателен тест за посещение на големи събития
49
Ковид паспортите в Англия вече са одобрени
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън спечели подкрепа за неговия план за ковид паспорти в Англия, но това стана след най-големия бунт срещу него в Консервативната партия, откакто е премиер, предаде БНР.

Общо 98 депутати от Консервативната партия на премиера гласуваха срещу правителството в Камарата на общините, но новите мерки в борбата с новия вариант на Ковид-19 Омикрон в крайна сметка бяха приети с мнозинство от 243 гласа благодарение на покрепата на лейбъристите в опозиция. Гласуването означава, че от сряда ще се изискват ковид паспорти за пълно ваксиниране или отрицателен тест за посещение на големи събития и нощни клубове. Задължително ще бъде и носенето на маски почти във всички затворени пространства. Премахването на самоизолирането в полза на дневни латерални тестове за напълно ваксинираните, влезли в контакт със заразени, включително с Омикрон, бе прието единодушно без гласуване.

Политически наблюдатели заявиха, че гласуването в Камарата на общините повдига въпроси за лидерството на Борис Джонсън, още повече след недоволството на някои тори във връзка с обвиненията за коледни партита на "Даунинг стрийт" миналата година в нарушение на правилата.

Сър Джефри Клифтън-Браун, един от най-влиятелните бунтари, заяви, че бунтът показва голямо разцепление в партията на торите. "Сега премиерът наистина трябва да помисли как да подобри представянето си, за да може да управлява с обединена партия, защото всички знаем какво се случва с разединените партии", каза Клифтън-Браун за Скай нюз.

Междувременно главната медицинска съветничка към Агенцията за здравна безопасност доктор Сюзън Хопкинс направи мрачната прогроза, че вълната от заразявания с Омикрон на Острова може да достигне до 1 милион дневно до края на декември.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: англияпаспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименмуахахаха..ЧНГ!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ти да видиш!Няма да е интересно и да оправдае сателитите на онзи мръск,че и 5 джито...
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радващо е че цели 98 депутати от собствената му партия, са гласували против безумията на Джонсън, че чак се наложило псевдо опозицията да го подкрепя! Това показва че когато световните кукловоди дърпат конците, игричките на управляващи и опозиция се компрометират напълно
12
31
 
5
 
! Отговори
ам бубаджан преди 2 години
Давай, Борка! Мачкай ***!
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Звезди ще има само за активните полезни идьоти, за достъп дори до обществени тоалетни
10
1
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Веселине *** на преглед
9
3
 
41
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Затова беше "пандемията" - да се въведе зелен сертификат, в който ще присъстват биометрични данни, а оттам - въвеждането на дигитална валута. Оттам нататък - квото каже Биг брадър - ще се обвърже с банков, социален кредит.. Защо мислите, че присъствата и такива интересни въпроси по време на преброяването, всичко ще има в този паспорт - и по колко пъти на ден ак*ате.
8
1
 
30
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
Не е ли по-лесно просто да им пришиват по една звезда?
7
3
 
31
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Свобода за Ирландци,Уелсци и Шотландци! Долу еврейската Сакскобурготски и фашистка диктатура на англичаните! Да ви се изтропам на паспортите и визите за смърта!
6
1
 
46
 
! Отговори
преди 2 години
В паника за да не излезе истината че без ваксина ще има за супер кратки срокове постигнат стаден имунитет с помощта на Омикрона че ще им изяде печалбите. Какво има да им спасяват на пъбовете. Който има да умира ще умре и после живота продължава. А сега е постоянен тормоз. Отваряй всичко. Отбой.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5. Грам не са забравили. От 2 дни в Англия нямало тестове, имат купища заразени, болниците са в колапс(от омикрон, нищо че е над 40% заразени, са само 11, но делта си заразява хиляди). На обсъжданията за тия мерки се караха яко. Сега паниката е, че то няма много в болница с омикрон, умрели съвсем, ама ще се заразят всички накуп и няма как и при 1 на 10000 в болница да не се мре. Само това повтаряха над 2 часа и как трябвало да спасят пъбовете по коледа.
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лейбъристите изкараха ама и паническите аргументи. То имало 11 болни с омикрон, ама, като се заразяли милиони, щяло да се измира. Някои ревяха за План Б+ - пълен локдаун. Имаше и нормални, които си казаха, че ще гласуват единствено заради решението на партията. Но... Разбра се, че 55% от медицинския персонал в УК не искат да се ваксинират и ще останат без медици с въвеждането на задължителна ваксина. А бунтарите тори направо нарекоха министрите нацисти.
3
2
 
52
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Той и Хитлер създаде подобни паспорти, само че за евреи. Припомнете си историята, защото я повтаряме. Няма да мирясат докато не ни смачкат...
2
3
 
30
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Жалко! И последния бастион на нормалността в Европа падна.
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докъде стигна света в парламента се говори за вирус.