В САЩ: Не слагайте ваксината на J&J, ако има на "Пфайзер" или "Модерна"

Имало данни, че ваксината на "Джонсън и Джонсън" причинява кръвни съсиреци
17 дек 2021 18:00, Ния Христова
99
В САЩ: Не слагайте ваксината на J&J, ако има на "Пфайзер" или "Модерна"
Снимка: БГНЕС
Центровете за контрол и превенция на болестите (CDC) излязоха с препоръка към хората да не си слагат ваксина на „Джонсън и Джонсън“ (J&J) срещу Covid-19, при налични ваксини на „Пфайзер“/„Бионтех“ и на „Модерна“, съобщи БНР.
 
Данните на CDC показват, че най-малко 54 души в САЩ, повечето от тях жени, са били хоспитализирани заради кръвни съсиреци. Данните показват още, че девет души са починали след ваксиниране с препарата на J&J.
 
Директорът на CDC д-р Рошел Валенски излезе с тази препоръка след изслушване на членовете на Консултативния комитет на агенцията по имунизационни практики за риска от редки, но животозастрашаващи кръвни съсиреци, свързани с ваксината на „Джонсън и Джонсън“.
 
Консултативният комитет се събра на среща, след като Администрацията по храните и лекарствата обяви, че са добавили противопоказание към ваксината на „Джонсън и Джонсън“. То важи за хора, които преди това са развили тромбоза със синдром на тромбоцитопения, след като са получили една доза от ваксината - те не трябва да получават втора доза.
 
От Администрацията също така изтъкват, че най-високата честота на засичане на проблем с кръвни съсиреци е около 1 случай на 100 000 дози. В повечето случаи е бил при жени на възраст от 30 до 49 години. Около 15 процента от тези случаи са били фатални.
 
Консултативният комитет препоръчва възрастните хора да си поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“, но в крайна сметка заключава, че ваксините с и РНК осигуряват по-голяма защита и по-малко рискове. 
 
Препоръката не забранява използването на ваксините на „Джонсън и Джонсън“, но уточнява, че другите препарати са по-добър избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
1
 
! Отговори
Кажи ми ама ЧЕСТНО ! преди 2 години
Българин - звучи ли извън страната ни НЯКЪДЕ ГОРДО ? Аз се въздържам !
89
0
 
1
 
! Отговори
У нашенеца НЯМА ! преди 2 години
Анализиране, Осъзнаване, Проумяване, Разсъждаване , Прозренеи и Разбиране на ПРИЧИНИТЕ, Явленията и Последствията ! Нашенеца вари ракия, заглежда госпожата на своя комшия , гълта жадно ракия и нищо по държавното устройване и състояние , не го вълнува !
88
0
 
1
 
! Отговори
КЪСНО е българина преди 2 години
Да проумее , че е изпушил! Той масово и окончателно е " лапнал " яко въдицата и спасение НЯМА ! Нашенеца отнесе плувката далече и връщане няма.
87
1
 
1
 
! Отговори
Ти РАЗБИРАШ ли че преди 2 години
Шоуто " ФЕРМАТА " има за Цел да ни направи Нация , чието място е да живее като жител от КРАВЕФЕРМАТА !? Ти трябва да гледаш , слушаш и правиш онова , което Иска СВЕТОВНАТА Управа и нейният Управляем ХАОС !
86
1
 
2
 
! Отговори
Докато гледаме преди 2 години
На ЗАПАД - хак ни ОРИСИЯТА ! Избора си е НАШ ! Ха " На Здраве !" и Весели празници ! Дали щи ИЗТРЕЗНЕЕМ и разберем , че сме сите за К/РБАН ?
85
1
 
2
 
! Отговори
СВЕТА се гърчи преди 2 години
И " Гори " а нашенеца вие зелеви сарми ! Нашенеца въобще нечува Църковната камбана а ти искаш да Чуе ПЕТЕЛА ! Вестник " Марица " написа тия дни " СЕНЗАЦИЯ ! " - " Рачков с Мария официално вече се събраха !" Ти разбираш ли до къде сме се ВТРЕЩИЛИ !?
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало данни че причинавала ваксината кръвни съсиреци? СЕРИОЗНОО?!? Стига ве, нали бяха безопасни?!? Къде са фалшивите им данни сега?
83
1
 
0
 
! Отговори
И Тако и Вако преди 2 години
Си все у БАТАКО ! Защото си жертва на Стандарти и Ценности които НЕСЪЩЕСТВУВАТ за нас Ориенталците с царвули и Осил по нашите ПОТУРИ ! Кой от Женева, Лондон и Виена ти каза , че си Европеец ? Та ние сме още с каруци както и магарищари ! Виждал ли си свинче и герданче и звъе ?! Е ?
82
1
 
1
 
! Отговори
КОНТРОЛЕН истрел ! преди 2 години
ВАКСИНАТА ! За да се ГАРАНТИРА поразяването на ЦЕЛТА ! Оцелял от Ковид , но Ваксиниран - Ашладисан - Дамгосан с късно проявление , но със ГАРАНЦИЯ ! А пък ако не се Дамгосаш , Ковида пък може да СХРУСКА ! Ти намаш ШАНС бе наивно Европейско Ш /ле !
81
2
 
2
 
! Отговори
Нямаш ШАНС ! преди 2 години
НЯМАШ Шанс бе другарче защото ако се изплъзнеш от КОВИД-а , щеш нещеш ще се "Ашладисаш" - Ваксинираш от СТРАХ ! А страха и Опасността са РЕАЛНИ ! На уличен - каруцарски език му казват " К/р - КАПАН " ! Ти си обречен за " Курбан" ! Затова си и в кошарата на ЕС - да няма къде да бягаш !
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кървави пари ще спечелят от тези ваксини,прокълнати,ще ги носят в ада
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината Пфайзер е създадена от германският концерн Бионтех. Пфайзер осигуряват третата фаза клинични изпитания, подготвят необходимите документи и предоставят производствени мощности. Тези заслуги не са достатъчни, за да се нарича ваксината с тяхното име.
78
1
 
11
 
! Отговори
И Короната и Ваксина преди 2 години
Са сътворени от Едни и Същи с ЕДНА и съща ЦЕЛ ! Но никой не го коментира !
77
0
 
0
 
! Отговори
ОСЪЗНАТО и с радост преди 2 години
Се натискаме в ЕС , като *** за " ДАМАЗЛЪК " и никой не го осъзнава ! А това е прекрасно !
76
1
 
2
 
! Отговори
В Ъ П Р О С Ъ Т ! преди 2 години
Не е Да се ! Или Да НЕ се " ашладисаш " ваксинираш ! Защото и в двата случая "ПЛАЩАШ" ! Ваксината е като " Контролен Изстрел" ако си се разминал с " Коронката " ! Та за какво плямпат от ТV екрана нашите " лайк/чки" ?
75
0
 
9
 
! Отговори
Даниел Лорер преди 2 години
Знаете ли какво е общото между д-р Рошел Валенски, Алберт Бурла, Бил Гейтс, Джордж Сорос, Гад Зееви и Майкъл Чорни? Много просто. Всички до един са филантропи и безкористни човеколюбци.
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скандал с Нанси Пелоси. Дамата социалистка и върла последователка на деди Джо е със сериозно количество акции във Пфайзер. Попитана за мнение относно конфликт на интереси, нагло отговаря че живее в свободна пазарна икономика и може да притежава каквото си иска. Но вие се бодете. Гледайте и децата да набодете, че обедняха горките!
73
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако цяла България, всички над 5 години се ваксинират с Джонсън, ще има 2 случая на тромбози. Аууу , колко рисковано!
72
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам никаква отрова да си слагам
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се знае от поне 6 месеца, а тези които си мислят как с една доза и прецакват системата най-много някои съсирек да получат.