Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани

Децата с хронични заболявания трябва да се ваксинират, смята лекарят
Обновена: 21 дек 2021 08:42 | 21 дек 2021 08:42, Ния Христова
121
Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Децата с хронични заболявания като астма, наднормено тегло, диабет трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, а не точно те да не бъдат ваксинирани". Това заяви д-р Гергана Николова от БЛС в ефира на Нова тв.
 
"Това не са малко деца. Много често страхът сред родителите им е водещ. При заразяване с коронавирус обаче тези заболявания биха се влошили", каза тя.
 
"За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани. Трябва да започнем с бабата и дядото, с бащата и с майката", коментира Николова.
Още по темата
 
"Срещу тетанус и дифтерия правим реваксинация на определени години. COVID-19 не е първото нещо, за което периодично ще правим такава. Ваксината срещу грип всяка годна е различна спрямо щама, който очакваме. Реваксинацията не е нещо ново в медицината", каза още тя.
 
"Трябва да се обърнем към 40-45-те процента от колебаещите се. Трябва ни широка, но базирана на научна основа кампания", посочи Николова.
 
Тя коментирпа доклад на СЗО, който показва, че в България доверието на пациентите е най-високо по отношение на личните лекари и фармацевтите. 
 
"Затова се реши, че когато се говори по отношение на ваксините, това трябва да бъде насочено през нас", поясни д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 112 - Може, ако е взел едни пари.
106
0
 
10
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До 112 "Не може нормален човек, образован, информиран, даже не лекар, да говори такива глупости." Може, може! Ще видиш и чуеш като измъкнат от нафталина и сътрудника на ДС академика Петрунов какви ще ги издръсти! Ивчето Христова дето замести зорноволно пенсионирания Кантарджиев! Самия Кантарджиев също, Кунчев оздравя и е на линия и още и още! Математиците още не са изкукуригали!
105
0
 
2
 
! Отговори
I'm-дртиВАЙТBoY преди 2 години
И обратно, д-рке млада, съответно и самите родители на децата требе тоже да са ваХинирани, за да не прихващат малките от тях вирусчето, иначе - кел файда от ваХинките, с които ни гледат сеира и взеха да ни боцкат отвреме-навреме, тъй че нещата в живота са като скачени съдове - едното без другото не може да действа ефикасно.
104
0
 
7
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
Имам предвид това дето не можел неваксиниран да прегърне баща си щото нали?! Интересно е сега като има пълен курс на ваксинация/ а има ли изобщо ваксинация/, а може би и бустер прегъща ли Коцето ботокса баща си!?
103
0
 
6
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До ъъъАха! И аз помня, че това бляскаво умотресение Коцето ботокса го каза!
102
0
 
11
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
За протокола : Колко от записаните при тази лична лекарка ще се отпишат в края на месеца?! Лично аз не съм при нея, но бих се отписал защото от миткане по телевизии и брифинги - демек дишане на публично място с много пернати наоколо, едва ли и остава време да си види чакащите за преглед пред кабинета!
101
0
 
15
 
! Отговори
Зиг преди 2 години
Малките го карат с малко сополи и лека кашлица. Нашият докара конюктивит, та затова отидохме изобщо на лекар, иначе нямаше и да знаем. Случайно при разговори с други родители разбрах, че то половината градина го изкарала.Целта трябва да оправдава средствата. Не е оправдано да искат ваксинация и за децата!!!
100
0
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Някой може ли да ми обясни логиката на това твърдение. Ваксинирани или не, родителите могат да се разболеят, да бъдат приносители и разпространители на болестта, обаче, въпреки това, ваксинирайки се, ще предпазят децата си. Тая мантра е като оная - "най-после ще мога да прегърна баща си!.Някой май питаше защо българите не вярват на "специалистите си" - ами много ясно - защото т.нар. ни специалисти плещят врели-некипели, затова.
99
0
 
13
 
! Отговори
славянин преди 2 години
За да защитим децата си трябва да спрем да слушаме такива ''лекари'' като тази! Четвърта върна на ''страшния'' вирус минава и досега няма нито един мой близък, който да се е разболял от него! Обаче е много ''страшен''!
98
0
 
14
 
! Отговори
Фарс преди 2 години
Бал с маски. Това е върхът на сладоледа, по-точно на цинизма в цялата пЛандемия.
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от тъпотия, точно децата са хората, които изолират и прекратяват разпространието, защото го карат най-леко и бързо! *** престанете да лъжете, нашето горе за вас е долу, лъжци!
96
1
 
24
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Това е един общопрактикуващ доктор с връзки нищо повече.
95
1
 
26
 
! Отговори
Мен преди 2 години
10 лева за всяка поставена ваксина. Колкото повече - толкова повече. И не забравяйте да ваксинирате и домашните си любимци.
94
1
 
22
 
! Отговори
Уплашен преди 2 години
На тая психопатка малко и остава да запретне ръкави..да наточи един нож и да почне да коли наред..баби,дядовци,бащи,майки,деца..кучета..котки..наред..всичко в черва и кървища!Тая е садистка и не е добре с главата!Пазете се и бягайте далеч!
93
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам познати, които са имали вземане-даване с въпросното джипи. С оглед това, което съм чувал, причината да й се дава трибуна не е академични постижения.
92
1
 
18
 
! Отговори
Варна преди 2 години
Разликата е, че децата не са застрашени! Който е застрашен да се ваксинира..
91
6
 
1
 
! Отговори
До 95 преди 2 години
Витилигото се отключва от вируси. Гледай да не хванеш Ковид, защото ще развиеш и друга автоимунна болест.
90
1
 
9
 
! Отговори
до 91 преди 2 години
те бебетата в САЩ вече го почват от 6 м. нагоре всичко под но-жа, бременните също, така че затвориха цикъла
89
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре,че моят личен лекар се различава от вас.Ако беше като вас нямаше да го избера и да ме задължава или да ме убеждава,че като съм с алергия и витилиго непременно трябва да се ваксинирам.щото ваксината е много изследвана- години наред и е безвредна.Моля не съм ***, за да вярвам на хора,които зад добрите намерения да ми спасяват живота крият ***.ча.л.бар ст.во.Ходенето от телевизия в телевизия носи хонорар или не съм прав?
88
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу тетанус и дифтерия правим реваксинация на определени години. COVID-19 не е първото нещо, за което периодично ще правим такава. Ваксината срещу грип всяка годна е различна спрямо щама, който очакваме. Реваксинацията не е нещо ново в медицината - ОЧЕРТАХА НИ БЪДЕЩЕТО, къде со кротце со благо, къде с КЮТЕК