Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани

Децата с хронични заболявания трябва да се ваксинират, смята лекарят
Обновена: 21 дек 2021 08:42 | 21 дек 2021 08:42, Ния Христова
121
Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Децата с хронични заболявания като астма, наднормено тегло, диабет трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, а не точно те да не бъдат ваксинирани". Това заяви д-р Гергана Николова от БЛС в ефира на Нова тв.
 
"Това не са малко деца. Много често страхът сред родителите им е водещ. При заразяване с коронавирус обаче тези заболявания биха се влошили", каза тя.
 
"За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани. Трябва да започнем с бабата и дядото, с бащата и с майката", коментира Николова.
Още по темата
 
"Срещу тетанус и дифтерия правим реваксинация на определени години. COVID-19 не е първото нещо, за което периодично ще правим такава. Ваксината срещу грип всяка годна е различна спрямо щама, който очакваме. Реваксинацията не е нещо ново в медицината", каза още тя.
 
"Трябва да се обърнем към 40-45-те процента от колебаещите се. Трябва ни широка, но базирана на научна основа кампания", посочи Николова.
 
Тя коментирпа доклад на СЗО, който показва, че в България доверието на пациентите е най-високо по отношение на личните лекари и фармацевтите. 
 
"Затова се реши, че когато се говори по отношение на ваксините, това трябва да бъде насочено през нас", поясни д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито едно дете те трябва да се ваксинира
46
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 години
Поради това че не излизат и ясно да заявят - да се ваксинират САМО децата с диабет/хипертонии/онкологични проблеми/ астма ще отвратят хората от ваксинаниране и при децата включително.Здрави деца не трябва да поемат риска на ваксината при тях вредата от нея превишава ползата.От тъпотия ли е това или да търсим непознато зло не знам. Вероятно и двете.
45
0
 
3
 
! Отговори
Как пък целите? преди 2 години
Една и съща институцияяяя? И ония прокурор и главен инспектор и всяко - да ви прилича на публичен дом? Да няма невидими червени фенери!
44
4
 
1
 
! Отговори
В Талмуда преди 2 години
Има едно изречение : Кръвта преди парите! Тоест кръвта е по-важна от парите. А преди време едни джипчета на 7/8 са били популярна дестинация за КУРортен туризъм и в едно от тези джипчета е бил и несмиреният Краси Радков. Той сега се прави на смирен, ама жена му ако знае....
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42 така ще стане , мен вече ме отвратиха и им нямам вяра
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз е за осведетелстване
41
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези лакеи с напъните си, накрая ще отвратят хората и от важните ваксини от имунизационния календар.
40
0
 
11
 
! Отговори
на хранилка и поилка преди 2 години
До Анонимен 36 Иначе нямаше да се старе толкова.
39
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оплаках се, че 3 месеца след ваксината сина ми (25г) боледува толкова тежко от ковида, а те ми отговориха - радвай се че беше ваксиниран, иначе можеше да умре???? Така знайте които ваксинирате младите.
38
2
 
1
 
! Отговори
Ако ще стрелям: преди 2 години
Или ще стрелям с томахавка по ОАЕ или по Овча Купел - по две различни причини - знаейки че ОАЕ имат определена автономия заради ОПЕК и че най-големия износител на нефт не виждам да пълнят стари кладенци нефтени с листна маса и трайни метанови и крият един хазартен милиардер ощетил друга държава на която е гражданин с около и над три милиарда лева. А по Овча Купел има едно имотче платено от 7/8 на стойност около половин милион - пари изкарани с подигравки върху и закоравяване на населението
37
3
 
40
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Таз приказва като някой касапин в кланица..трябва да почнем от бабата,дядото,майката,бащата,децата..и всичко под ножа!Ти каква си мa ..Господ ли симършо?
36
3
 
14
 
! Отговори
Фин преди 2 години
Интересно, що за човек трябва да си за да имаш доверие на лекар и фармацефт, а да не говорим за доверие в църквта.
35
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тази не е ваксинирана, разбира се, но натиска жертите. За тях има други сертификати, с които са уредени лекари, политици и всякакви подобни убийци, които вземат пари за унищожени бройки хора.
34
3
 
12
 
! Отговори
грешна стратегия преди 2 години
До maca Мацко, щом си се ваксинирала веднъж, ще и повториш. Ясно ми е каква воля имаш и колко е твоя.
33
2
 
19
 
! Отговори
maca преди 2 години
Ваксинирана съм, но по моя воля и това да се налага силово не ми харесва въобще. Всички хора сме различни и със свободна воля, нека сам си преценява. И още повече след като този вирус не е страшен за децата, защо и тях след като всички възрастни са, кого ще заразят или убият след като ваксината пази?!!!
32
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сина ми който е студент в чужбина се ваксинира с файзера и боледува сега много тежко 2-3 седмици, а брат му го изкара ковида на крак по кръчмите без ваксина и сега има 160 антитела. Толкова за младите и ваксините.
31
1
 
23
 
! Отговори
Лъжа преди 2 години
Николова преди да говорите неподготвена попитай какви са резултатите от преброяването на населението на България през септември и ще видиш че броя на ваксинираните в много поглям от тоя които давате защото вие изгодно да замазвате лъжите си и кражбите
30
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статистиката е яко манипулирана, където са с игли пишат ниски бройки на смъртността с цел да вярват овцете, че ваксините им помагали, а където няма игли точно обратното, надписват се яко бройки да се всяват страх, цирк до небесата
29
2
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ С КОВИД ВАКСИНИРАНЕТО Е, ЧЕ КАЧИШ ЛИ СЕ НА БИЛИ ВАКСА ВЛАКА СЕ СЛИЗА ОТ НЕГО САМО В ЧУВАЛ, ЗАЩОТО ВАКСИНИРАНЕТО ЩЕ Е НЕПРЕСТАННО ПЪРВО НА 2 МЕСЕЦА А ОТ 2023-ТА ЩЕ Е НА 1 МЕСЕЦ ДОКАТО НЕ СЕ СКАПЕЕ ИМУННАТА СИСТЕМА КОЛКОТО ПЪТИ ТОЛКОВА Е МОТОТО НА БИЛИ!
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш в началото на най светлите празници