Преболедувалите коронавируса с повишен риск от смърт

До няколко месеца след COVID много пациенти умират, обясни имунолог
26 дек 2021 12:35, Петя Славова
98
Преболедувалите коронавируса с повишен риск от смърт
Снимка: БГНЕС

Възрастните хора, пациентите с хронични заболявания и тези, които пак са се заразили с COVID няколко месеца след първоначално преболедуване, рискуват да преживеят инсулт или инфаркт до година след заразяването, съобщи имунологът Николай Крючков в интервю за Ura.ru.

Още по темата


"След като се разболеят от COVID, слабостта, нарушенията на сърцето, мозъчната дейност, нервната система, психиката продължават да страдат и след излекуването. И най-лошото е, че всички тези симптоми прогресират и тялото не може да ги компенсира", каза Крючков, цитиран от БГНЕС.

"В резултат на това често до три-четири месеца много пациенти умират", казва специалистът. Често причини за кончината са сърдечни проблеми или кръвни съсиреци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На учен дето прилича на бръкнал в контакта полу..кре..тен ,който изследва свойствата на Ел. ток през 21 век не вярвам какви ми ги бръщолеви!Който иска да му вярва, аз не мога да вярвам на такива уче'ни!
78
0
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Останалите могат да умрат от ваксини ...
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименОнзи от Харвардд и кукловодите им " изсмукват" осигуровките ни. Русия няма нищо общо в случая. Това е мнение на някакъв учен, което може и да е вярно, а може и да не е. Не ни помага, нито ни вреди за разлика от здравната система на България, която безспорно ни вреди. Нямам предвид лекарите, а порочната система на здравеопазване.
76
3
 
8
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Хахаха... Щото от започването на,, кампанията на иглите", не се вдигна паралелно и смъртността при населението..?!? Нали..??? Да си го наврете о..... това проучване, купени лешояди!
75
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама как така? Нали неваксинираните се мислят за безсмъртни и затова не се ваксинират.
74
4
 
21
 
! Отговори
Тцъ, няма да стане преди 2 години
Имам наблюдения и върху преболедували и върху ваксинирани, така че тези глупости може да си ги заврете знаете къде и тцъ, няма да се ваксинирам.Подарявам ви моите дози да си ги сложите, че по-здраво да сте бустерирани за да може като Кунчо Таралежа леко да карате ковида.
73
4
 
13
 
! Отговори
До 78 преди 2 години
До Чакай малко"ааааа тва не са ли по-скоро реакциите след експерименталните течности????"=/=/Щом можем да пишем и загиналите в катастрофи за умрели от ковид, защо да не можем да излъжем, че реакциите след ваксина са уж реакции след ковид.
72
2
 
23
 
! Отговори
Чакай малко преди 2 години
"След като се разболеят от COVID, слабостта, нарушенията на сърцето, мозъчната дейност, нервната система, психиката продължават да страдат и след излекуването. И най-лошото е, че всички тези симптоми прогресират и тялото не може да ги компенсира", ааааа тва не са ли по-скоро реакциите след експерименталните течности????
71
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкия Кунчев...
70
2
 
32
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Жив съм, здрав съм, преболедувах леко преди близо година, не съм ваксиниран, нямам и намерение. ПоЗдрави на "Родител 1" на д-р Кючуков !
69
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще падна от смях! Не е риск, сигурна е смъртта при всеки, от как се роди! Не знам от ковид пропагандата да има по-голяма дъно.
68
5
 
46
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Браво! Да ви имам и статията! Коледа е, срам и страх нямате ли, че и в тези святи дни продължавате с план-програмата за стресиране на населението! Толкова е долно! И как пък само преболедувалите са изложени на риск от смърт една година след като са изкарали заболяването??? Ей, страшна работа е тази пропаганда да се ваксинират всички. Дъното отдавна сте го стигнали с подобни статии
67
2
 
34
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Ще ви се ваксоидиоти ама не щем да мрем, а и няма да се бодем! На Коледа обаче трябва да сме смирени и да прощаваме греховете на враговете си. За това ви пожелавам много здраве и повече добра воля, също така по-малко страх, злоба и простотия през новата година. В момента съм на домашна ракия, така че наздраве на всички преболедували и забравили за коронката като мен!
66
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дааа , *** иска натурално да си боледува, пак и пак, и пак. Иска в гроба да е с натурален имунитет.
65
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахаха болни мозъци , значи аз отдавна да съм умрял.Неваксиниран и с доживотен имунитет.Ох догодина кат почне масовия мор на ваксърите не ви знам жур.на-ля как ще лъжете и ще мажете.Любопитен съм какво ще измислят ку-х-ите ви к.ра.туни.
64
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гyнчo седна на бъчвата с барут и запали лулата си. Той беше едва 27 годишен, антиваксър!
63
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой съсед не се ваксинира. Получи три инсулт, четири инфаркта, херния на тecтuca и хемороиди на aнyca!
62
4
 
27
 
! Отговори
Do67 преди 2 години
МИНАЛАТА година на моя позна съпругът изкара тежко двустранна пневмония с отрицателен писиар.Тази година през май сложиха първа доза Пфайзер, през юни втора.Месец юли мъжът получи инсулт,август втори инсулт и на 22 август почина.Човекът беше на 70години.
61
3
 
21
 
! Отговори
Бенковски преди 2 години
Журналистиката като всичко останало днешно време е подменена с псевдо-журналистика. Пропагандисти на заплата работещи за рогатия и налагането на нов световен ред от комбинирания отбор на буржоазията и ционистите. Рано или късно всеки получава заслуженото. И пропагандистите от утре.бг няма да бъдат изключение. Вие сте върха на копието на тези срещу всичко нормално, свято и европейско. И няма да бъдете оставени да минете между капките. Няма къде да се скриете от това, което идва.
60
8
 
3
 
! Отговори
До 66 и 68 преди 2 години
Аз сложих 14- тия плюс. Нещо против, а?!