Лъчезар Томов: Омикрон не протича по-леко, ще се наложи пълен локдаун

Който е ваксиниран, може да бъде спокоен, заяви той
31 дек 2021 10:07, Нели Христова
495
Лъчезар Томов: Омикрон не протича по-леко, ще се наложи пълен локдаун
Снимка: БГНЕС

“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че заразените с този вариант боледуват 70% по-леко, не са верни. Те може да са валидни за население, което е масово ваксинирано. Но не важат за България, защото у нас има много голям брой неваксинирани и непреболедували. Това означава, че можем да имаме 3 до 6 пъти повече болни едновременно, отколкото сега. Процентът на положителните проби от PCR тестовете може да скочи до 70 на сто". Това заяви пред Нова тв математикът Лъчезар Томов.

Предвид прогнозираното от него развитие на пандемията отсега нататък той предполага, че COVID смъртността у нас отново ще скочи, защото много заразени няма да може да бъдат лекувани адекватно.

Томов е категоричен, че при настъпващата вълна на вируса страната ни няма да се прави без пълен локдаун. „Добрата новина е, че който е ваксиниран, носи хубава маска и ограничава контактите си, може да бъде спокоен”, посочи още математикът.

„В COVID реанимацията на нашата болница има 45 пациенти. От данните, които получаваме ежедневно – има ваксинирани пациенти с леко и средно протичане на инфекцията, При тежките случаи – нямаме ваксинирани пациенти”, заяви доктор д-р Милен Шопов, началник на COVID реанимацията в УМБАЛ "Медика-Русе".

„Пандемията е уникална и много остра провокация към човешката психика, свързана най-вече с усещането за загуба на контрол”, посочи психологът Росен Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От сигурен източник разбрах, че товарищ Копейкин тайно се е ваксинирал с Пфайзер след като вече десети руски депутат антиваксър е гибердясъл.
288
0
 
0
 
! Отговори
Пак преди 2 години
Не ниска, а мисля. *** корекции от телефона.
287
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...да не говорим че и въобще не сте умни, само се мислите за такива...вижте си коментарите и в ъгъла бързо!
286
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До иво - аве погледнете се какъв срам сте, неваксинирани и болнави. Омикрона ще ви разкаже играта, Ковид гетото на Европа...
285
1
 
8
 
! Отговори
Пиша коментар преди 2 години
Откоги математиците тъй разбират от вируси и то точно корона вируси. Що си ниска, дека до преди три годин абслютну хабер си не е имал, че и таквози животно има? Ама па мога и да сам грешка. Яз математик разбирам да решава задачи. Един оркестър от шест музиканти изпълнява музикална творба за 10 минути. За колко време ще я изпълни оркестър от дванайсет души?
284
1
 
5
 
! Отговори
Дедо ви Морз преди 2 години
Математическа ковид прогназа=двойно припечена. Веднъж по "Пи" и за по-сигурно, второто изчисление по 3.14.
283
2
 
22
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Лъчо умното се изходи! Абе то по целия свят твърдят че се изкарва почти на крак, обаче Лъчето е против и блее яко за локдаун и ваксиниране! Последен напън явно настана!
282
2
 
15
 
! Отговори
В. преди 2 години
За разлика от психолога и математика, истинските лекари друго казват.
281
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живи и здрави сме, напук на ваксините ви. Още дишаме, спортуваме и движим. Забранете, че да ни изкарате под командно дишане като не сме ваксинирани, обаче ще ви смажа, че имам железни мускули, неповредени от ваксини.
280
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вече е тотално издевателство. Ми нека се развихри тоя омикрон, да ви претоварим болниците и да измрем, че да се привърши тая мъка. Това живот ли е, въобще? Ай да видим, ще стане ли.
279
26
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Предполагам, че антиваксърските мнения са писани от компетентни доктори, научни работници, лаборант или вирусолози? Моля, обяснете, в качеството на какво, вие сте против мерките на здравните власти? Докторски или научни степени притежавате в тая област? Кое ви прави така компетентни, че да наклонявате общественото мнение и то в посока Против? Мой приятел почина, докато плюеше кръв, близките му видяха в очите му страхът от това, че самия той разбра, че си отива и неможе да бъде спасен! Страшно е!
278
0
 
26
 
! Отговори
ани преди 2 години
Да питам само-какво правят в болница хора със субфебрилна температура,болки в гърлото и слабо общо неразположение? Заради такива ;болни;,хора нуждаещи се от истинско лечениие умират!!!
277
0
 
22
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Лъчезар Томов да се гръмне сам, защото няма да е справедливо достоен човек да лежи в затвора заради това ***(ле ке)
276
0
 
27
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Да отбележим само, че теорията на "математикът" беше оборена публично вчера от Кристиан Дростен. Сега аз на доказал се виролог или на математик да вярвам?
275
2
 
32
 
! Отговори
Спомнете си само ! преди 2 години
Как същите *** лани пролетта ви тръбяха да си стоите вкъщи и не смеехте да излизате в парка, тогава, когато слънцето и свежия въздух са най-здравословното и подсилващо имунитета нещо !!!
274
3
 
28
 
! Отговори
Док преди 2 години
На Лъчезар Томов няма ли кой да му избие зъбките и да му напука очилата!! Писна им на хората от плашители! Мръшляци долни!
273
1
 
31
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Да чуем и шлосер
272
1
 
22
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Тоя е завършил Начална педагогика, обаче покрай баща си отбирал и от Математика.
271
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този не е математик - де, проверете го най-накрая този даскал
270
1
 
31
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Математик дава мнение как протича дадена болест! Кога ще почнат да ги бесят такива?