Лъчезар Томов: Омикрон не протича по-леко, ще се наложи пълен локдаун

Който е ваксиниран, може да бъде спокоен, заяви той
31 дек 2021 10:07, Нели Христова
495
Лъчезар Томов: Омикрон не протича по-леко, ще се наложи пълен локдаун
Снимка: БГНЕС

“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че заразените с този вариант боледуват 70% по-леко, не са верни. Те може да са валидни за население, което е масово ваксинирано. Но не важат за България, защото у нас има много голям брой неваксинирани и непреболедували. Това означава, че можем да имаме 3 до 6 пъти повече болни едновременно, отколкото сега. Процентът на положителните проби от PCR тестовете може да скочи до 70 на сто". Това заяви пред Нова тв математикът Лъчезар Томов.

Предвид прогнозираното от него развитие на пандемията отсега нататък той предполага, че COVID смъртността у нас отново ще скочи, защото много заразени няма да може да бъдат лекувани адекватно.

Томов е категоричен, че при настъпващата вълна на вируса страната ни няма да се прави без пълен локдаун. „Добрата новина е, че който е ваксиниран, носи хубава маска и ограничава контактите си, може да бъде спокоен”, посочи още математикът.

„В COVID реанимацията на нашата болница има 45 пациенти. От данните, които получаваме ежедневно – има ваксинирани пациенти с леко и средно протичане на инфекцията, При тежките случаи – нямаме ваксинирани пациенти”, заяви доктор д-р Милен Шопов, началник на COVID реанимацията в УМБАЛ "Медика-Русе".

„Пандемията е уникална и много остра провокация към човешката психика, свързана най-вече с усещането за загуба на контрол”, посочи психологът Росен Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва заедно с Витанов да направят едно Ковид телевизионно предаване, където да гадаят кога ще се заразят обаждащите се според местоположението им и според заболяванията дали ще умрат и кога. Като цяло на там е тръгнало.
268
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея математици на заплата от платените медии ,трябва някой да го осъди за всяване на паника
267
0
 
17
 
! Отговори
Лицето преди 2 години
е освидетелствано....Да си седи вкъщи и да се лекува.......
266
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще започнат да ги арестуват такива?
265
1
 
23
 
! Отговори
Grom преди 2 години
Математик или доктор? Лекува болни и знае как протича вируса или само изчислява разни прогресии?Но на такива се дава трибуна...
264
3
 
17
 
! Отговори
555 преди 2 години
Изявление на председателя на българската асоциация по патология д-р Стоян Александров - Хората умират с корона вирус,а не от корона вирус.Основния извод на патолози от западна Европа на семинар за SARS CoV2 e, че няма нито един починал от този вирус,който според тях не е смъртоносен.За да се каже,че човек е починал от коронавирус , трябва да има възпалителна реакция довела до смъртта при отсъстващи каквито и да е несъвместими с живота заболявания.Такива случаи няма.СЗО сгреши,че обяви пандемия!)
263
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знае се от статистиката кои умират от вируса ... Без значение дали са "ваксинирани" или не... Няма място за паника!
262
2
 
15
 
! Отговори
koko преди 2 години
Тоя някой трябва да отиде до НБУ и да му обясни че всяването на паника в населението е наказуемо. Вече и леля Гинка от магазина обяснява що е добре да се ваксинираш.
261
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел като са с три игли защо им слагат четвърта заради Омикрон а? Лъжат и измислят глупости като оправдание за да ни затварят!
260
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Ясно е, че това е изискване на колонизатора, ама ние си имаме хубав български език" ....... Сега и колонизатори тръгнаха да ви се привиждат. Сами си слагаме английските надписи, откакто стана позволено. От гъзария и натегачество пред чужденците. И да - защото чуждите туристи и клиенти са по-важни от нашите си.
259
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид е измама, използват грипа за претекст че има нещо. Всяка есен и зима преди имаше грипна епидемия, сетете се защо вече го няма това.
258
0
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Ще му дам един лок Даун на тоя като го изплющя един път с лопатата по кратунтъ куха
257
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдаун, каква е тая дума, някой ще ми преведе ли? В крайна сметка аз съм българин и не съм длъжен да знам английски. Писна ми навсякъде като изляза някъде в Бългаия и всички надписи на английски. На 10 надписа на английски отдолу един на български. Ясно е, че това е изискване на колонизатора, ама ние си имаме хубав български език и не трябва да го заличаваме!
256
1
 
22
 
! Отговори
чвор преди 2 години
Само учителят ми по физика от 6 клас не се изказа как трябва да се ваксинирам..аман
255
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия трябва да бъдат съдени за всяване на паника! Вместо да ни пожелае весело посрещане на Нова година и да си пием с кеф ракийката, тоя пак ни плаши със смъртоносни вируси. Аллоу, изолирахте ли го вируса? Щото още не е изолиран вируса в България, а го гледаме само на компютъра са ви пратили компютърен модел на вируса. Щом не сте го изолирали за каква ваксина говорим въобще? И аз мога да ви покажа една картинка на компютъра и да кажа това е страшния вирус. Манипулация!
254
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ши-ното аланге се вземал за господ и раздава милостиня. Те такива са островните пияндурници откакто решиха да иа държава, но скоро всичко ще приключи.
253
0
 
6
 
! Отговори
Оставете го преди 2 години
човека да се изока и той. Той не е важен. Важен е Витанов, който ви отпусна да си карате празниците без да мислите за Омикрона. Отпуснал ви е, ама само до Ивановден. Сега ще дойде новата година и като почне новата работна седмица, Витанов ще изгрее в някоя голяма телевизия и ще ви разкатае фамилията. Казал е - след Иванов ден - проблеми с Омикрона. Ще чуем тогава какво ни е нагласил за януари месец. Не иска да казва числа - това не е на добре. Другите да окат, пречат ли ви да си пиете пиенето ?
252
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя изумруд оти не се гръ мне? Как е възможно да има такива "хора", бе хора?
251
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
болен лидеров беше един, но сега са двама с ВЪЗРОЖДЕНЕЦА, авно доктор Гълъбова ги е пуснала за да си щракат по форумите
250
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още едно светило по микроните. Израел искат да отприщят всички забрани щот болниците се напълниха до тавана с ваксинирани омикрони и да достигнат стаден имунитет, тоз сака да върне вечерния час и лапането повсеместно на парцали.