Гърците се тестват масово заради Омикрон

Глобиха €50 000 частно лице, организирало новогодишно събиране на 400 души
2 яну 2022 13:20, Елка Василева
28
Гърците се тестват масово заради Омикрон
Снимка: архив, БГНЕС

Гърците масово се тестват поради силното разпространение на варианта на коронавируса Омикрон в страната. Мерките се спазват под заплахата от високи глоби.

При температури около 20 градуса гърци и туристи в неделния ден са на разходка по брега на морето. Заведенията са пълни с клиенти, предаде БНР.

Още по темата

Гърците чакат на опашки, за да се тестват днес. Необходим е негативен тест, за да отидат утре на работа. Други се страхуват, че по празниците са контактували с много хора и има вероятност да са  заразени.

С 50 000 евро глобиха частно лице, което е организирало новогодишно събиране на 400 души. Затвориха  заведения за неспазване на ограничителните мерки.

По-нисък ръст показва броят на заразените за последното денонощие, но в следващите дни се очакват отново много високи стойности.

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис съобщи пред медиите, че в тежко състояние са хоспитализирани само носители на коронавирусния вариант Делта. Здравните власти в Гърция регистрират висока активност на варианта Омикрон, който обаче протича с по-леки симптоми.

Правителството съобщи, че отпуска помощи за заведенията, които останаха затворени поради ограничителните мерки.

От днес в Гърция поскъпна кафето с 10 евроцента. Цената вече включва данък за пластмасови чаши и сламки. Въпреки това с кафе в ръка гърците използват слънчевото и топло време за разходка по брега на морето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Медии=лъжи. Само пропаганди и лъжи и убийства. Кога ще има лек за възстановяване на доверието между хората.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали е слОчаеноС, че най-големият кромид цирк е в държавите с най-висок дълг... не мислА!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Ваксините заразяв Чакай, чакай. Никой не те спира. Ще има да си чакаш :)) Отиди си и купи и малко акъл отнякъде. Дано продават, че иначе изобщо не искам и да те мисля.
19
3
 
3
 
! Отговори
до Ваксините заразяв преди 2 години
колко ли ще ви траем още такивА деббилли в тся държава. То всеки ден намалявате ама що трябва да ви чакаме да се самозатриете
18
3
 
11
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 2 години
Като са *** кой им е виновен. Нито ще ме тестват, нито ще им позволя да ме жигосат. Срещу хората се води война, те търчат да ги тествали да можели да ходят по кръчми и круизи. Излишни хора.
17
20
 
6
 
! Отговори
Пичове преди 2 години
Така се прави - яки глоби и всички спазват, дори те гонят ако си клиент с пари от ресторанта, за да не ти плащат глобите! Това в БГ няма да го видим и този век.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Мерките се спазват под заплахата от високи глоби." - толкова страшна болест, само ако се тестваш може да разбереш че я имаш, и само ако те глобят имаш причина "да се предпазваш" от нея. Дали е трябвало по време на чумата да глобяват хората че не се пазят от нея?
15
3
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Тия не са Гърци, а са ЮдеюСемити, Гърци отдавна няма - Питагор, Архимет, Платон и Аристотел - бях Гърци!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Византийците може да ги чипирате вече, готови са.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както се казванищо в природата не се губи, само преминава от едни джобове в други. 79 млрд. печалба от тестове за едни са 79 млрд. загуба за други. 50 млрд. печалба от ваксини за едни са 50 млрд. загуба за други. И това е, защото тези, които са на печалба са силно загрижени за онези, които са на загуба :)
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия мънгожеровци са толкова безмозъчни че съм се чудел как пазят равновесие. По мързеливи от тези не познавам. Но пък за сметка на това са с големи претенции и се мислят за Византиици. Минали са покрай Византииците нямат нищо общо с тях. Византииците са били умни докато тези африканци са тъ.пи като голо..ши.
11
2
 
6
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Аз съм пиян и направен от нова година,ся съм се изолирал в нас , защото съм леща
10
2
 
10
 
! Отговори
вай вай ваййй преди 2 години
Ако беше заради Мегатрон, тези щяха и по две ваксинки едновременно да си боцнат!
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да ме глобяват пак няма да се тествам. Ако не се чувствам добре ще се изолирам, но да давам пари или да ми създава някой друг неудобство само защото някой политик така решил няма да стане.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има нов изключително-нечувано-многопо-заразен вариант на вируса: съберете се на огромни опашки и влизайте един след друг в малко затворено помещение, за да проверите дали го имате. ОК има логика
7
1
 
2
 
! Отговори
Циципас преди 2 години
Има Циципас.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, тия са луди. Няма смисъл да се тестват всички, особено ако не ги боли нищо. Те така и 1000000 може да изкарат, че са заразени, а хората са здрави.
5
2
 
14
 
! Отговори
Кел файда? преди 2 години
Поне 30% от тестовете за Омикрон са грешно отрицателни. Така си разпространяват заразата. Да питат англетата.
4
3
 
20
 
! Отговори
Андреу Папандреу преди 2 години
Смахнати сме колко искаме.
3
3
 
20
 
! Отговори
Цитириди преди 2 години
Да тестват чишмената вода преди да я напълнят бутилката за да поднесат с кафето.