Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам“
2 яну 2022 14:37, Елка Василева
297
Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра
Снимка: БГНЕС

 Рекордна опашка от желаещи да си поставят една от трите налични ваксини – "Пфайзер", "Модерна" и "Янсен", се изви пред ваксинационния пункт на МБАЛ „Пирогов“. Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали през пълен ваксинационен цикъл, коментираха пред БГНЕС пенсионери, чакащи пред пункта.

Мария сподели, че сумата, предвидена за пенсионерите, представлява своеобразна гавра.

Още по темата

„Дойдох да се ваксинирам, защото имам 2 дози и трябва да си поставя и третата. 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема, но не е това начинът. Ние бабите постоянно се майтапим с тези 75 лева, какво ще направим с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата“, отбеляза тя.

По думите й здравето няма цена. Според нея парите са крайно недостатъчни и би трябвало пенсионерите да получат поне по 200 лв.

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен. Досега съм си сложила 2 дози на "Пфайзер", сега ще сложа и третата, за да ходя да искам от Кирил Петков 75 лв.“, пошегува се възрастната дама.

Михаил от своя страна каза, че е дошъл да се ваксинира, защото са почивни дни.

„Свършиха празниците. Стига толкова ядене и пиене. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина днес има повишен интерес към ваксинациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са дошли, са на възраст над 40 г. Може би те са стигнали до извода, че ваксината е най-доброто нещо. Поне за мен е така“, добави той.

Според него 75-те лева еднократна добавка към пенсиите категорично не са достатъчни.

„Не вярвам, че някой е дошъл да се ваксинира заради парите. С тези 75 лева може да се закърпи бюджетът за една седмица най-много и това е. Друго няма какво да се направи“, уточни възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно добро дело от страна на правителството, но за съжаление предвидената сума не е задоволителна.

„Аз отдавна съм ваксинирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се ваксинирам, но дъщеря ми реши да ме заведе днес. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лева добавка към пенсиите са нищо – с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме свикнали на по-малки пенсии. Парите, разбира се, са добре дошли. Едно добро дело от правителството. Каква точно сума трябва да се даде, това е въпрос на политика“, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата е на далавера. Ще спести от пенсии след година-две... Аз на моите пенсионирани родители ще платя тези пари, като компенсация за дето няма да се ваксинират!
142
1
 
20
 
! Отговори
абв преди 2 години
Готов съм да спася всеки пенсионер от гаврата.Ако повече не можете да понасяте да ви пробутват 75лева или други суми посочвам веднага спасителна банкова сметка.
141
12
 
14
 
! Отговори
Трета - за късмет преди 2 години
Да си турим трета - за късмет! Една отзад и две отпред! Не се ваксинирайте - искат да ви пречупят, искат да ви купят! Искат да ви чипират! Пийте си ракията и онанирайте - там е истината!
140
5
 
18
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
За 75 лева еднократно никой няма да отиде да се ваксинира. Ако се ваксинират, то това не е заради тези 75 лева еднократно.
139
13
 
12
 
! Отговори
Гаврил преди 2 години
Брейй! Голямата гавра- да ти дават пари! И Бойковите 50лв ни бяха гавра, но никой не ги отказа. Ние си имаме достойнство! Някой ни дава пари, уж за да сме здрави... засега не иска да му целуваш ръка. Заради едното ваксинирВане... Да, ама не! Радев иска да си купи одобревие. Да ни чипира, да ни направи послушни. Да ни пречупи - защото вече сме казали "Никакво ваксинирВане!"
138
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гавра е това, че хората ги притискат да направят какво и да било за да се ваксинират. Гавра е това, че пенсионерите ги оставиха като кучета гладни. голи и боси и сега ги изнудват.
137
2
 
11
 
! Отговори
Хахахах преди 2 години
А на 7. като си видите "увеличените" пенсии панически ще хукнете да си набиете по 5-6 бустерици...от радост.
136
6
 
18
 
! Отговори
МАЙОРА преди 2 години
ХАХАХА Гавра ама вси дрти комуниста се наредиха да се бодат!
135
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай и аз да попитам. Сега - нали дават 60 лева за вируса да юли. Тия 75 лева отделно ли са или просто към 60те лева дават още 15??
134
0
 
9
 
! Отговори
Носферату преди 2 години
До АнонименИ аз не вярвах, докато едина колежка от работа не се продаде за мизерни благинки. Даже се радваше че и дали 20лв. валчер от технополис.
133
7
 
33
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
А бе що да е гавра нещо дето се дава като бонус бе? Тази проклета баба що не отиде дъщеря й или синът й да и дадат 75лв щото се е ваксинирала? Бабешка работа бе! Ти й даваш пари, тя говори, че гавра било...Айде холан, седи си и си плямпай на пейката, та белким някой мине и ти даде 75лв. Аз тия пари не ги искам и съм се ваксинирал преди още да предложат 75лв ама тия дето сега ще го направят заради парите, не им отива на белите коси бе.
132
3
 
23
 
! Отговори
... преди 2 години
"Дават ли ти-дръж,гонят ли те-беж!" Тези,с партийните пенсии по 1500 лв ,може да вдигат "патриотични" призиви,но за останалите с по 300-400 лв,75 лв са си аванта,но по-важното е,че ще си подсилят здравето...
131
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Занзибар хвърлят пачки по черните пантери, лекарствата сигурно ще са виагра за черните пантери, че да могат да лашкат толкова гранясала мас.
130
13
 
15
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 2 години
Киро Канадчето-убиецът на ПЕНСИОНЕРИТЕ !!!
129
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички днешни пенсионери са гербери и бивши седесари от 90 година. Пенсионерите на БСП измряха, дойдоха пенсионерите на ГЕРБ и СДС. Сега не им харесва смяната на властта.
128
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип българина всяка сума я нарича гавра, докато му текат лигите по нея. Не за 75, а за 50 лева ще си продадете родата. Властимащите се усетиха, че тука всичко става с пари, защото на алчен и завистлив народ това му е слабото място. Преди 25 години с една шепа пари едвам оцелявахте. Сега с далеч повече... пак едвам оцелявате. За българите финансова оправия няма и за това ще сме вечно роби на разни търгаши. Плюем ги, но им завиждаме. Може да са лоши богове, но са богове за нас.
127
4
 
11
 
! Отговори
ссс преди 2 години
До ПетьоАз пък като чета, оставам с впечатление, че тука всички сте изоставени деца, без роднини.Ми и аз на искам да плащам за това, че създавате собствените си деца!И аз не искам да им плащам входните разходи години наред.А иначе въпрос към пенсионерите: колко от децата и внуците ви плащат пенсиите ви, или са в чужбина. Плачат за по-високи пенсии, ама чуждите деца и внуци да им ги плащат, а собствените им само да си дойдат да хапнат мекичките, платени от други.
126
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба мааму до вчера не можехте на децата си в 5ти и 6ти клас да им помогнете с домашните по математика, а сега цял народ от вирусолози, имунолози, разработчици на ваксини и кви ли не още. Мале, как да ви обясни човек, че нас от всички най-малко ни бръснат за сливи? Най-малко ни вземат на сериозно. Вземете си в ръце и си оправете животите стига сте оревавали света за нещо ново през 2 месеца и децата ви не ви вземат на сериозно вече. Срам ги е от вас. Като не искаш мълчиш и си гледаш живота.
125
5
 
13
 
! Отговори
ПХ преди 2 години
По принцип ако при тестването на нова ваксина от от 1,000 ваксинирани има от 3 до 5 % негативна реакция, ваксината се спира за доработка! Така беше..., а сега??? Знаете ли, че ако вируса беше с леталност над 10% ние с вас щяхме да се избием за Ваксина... В природата всяка година циркулират вируси с по-висока смъртност от Ковида, но никой не се паникьосваше, а сега!? Намирисва на Експеримент, но ние простосмъртните не знаем каква е крайната му цел!
124
7
 
17
 
! Отговори
ПРОСТ о КИРО преди 2 години
ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА ПРИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО УСПЯХМЕ ДА НАМАЛИМ ПЕНСИОНЕРИТЕ С 60 000, А ДО ОЩЕ ПЕТ ГОДИНИ ДО КРАЯ НА МАНДАТА НА РАДЕВ ЩЕ СТАНАТ С 300 000 ПО МАЛКО. ПП?