Невиждан досега брой на новозаразените с COVID в Белгия

Омикрон води до 50-70% по-малко случаи на постъпили в болница
6 яну 2022 13:22, Елка Василева
86
Невиждан досега брой на новозаразените с COVID в Белгия
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските власти съобщиха, че в последните дни в страната се наблюдава невиждан от началото на пандемията от COVID ръст в броя на новозаразените - с 82 на сто на седмична основа.

От началото на годината средно на ден се заразяват около 28 000 души, а националните вирусолози очакват този брой скоро да се удвои.

Още по темата

Белгийският противоепидемичен щаб заседава днес и едно от очакваните решения е да бъде възстановено задължението за работа от дома за всички, за които това е възможно, пет дни в седмицата, вместо четири, както досега.

За да не спре икономиката, онези, които могат да работят само в офис, ще трябва да бъдат неподвижни, за да спазват безопасно разстояние от колегите.

Данните сочат, че вариантът Омикрон води до 50-70 на сто по-малко случаи на постъпили в болница, уточняват експертите. Отбелязва се, че този вариант засяга всички поколения, освен най-възрастните хора.

Медиите днес съобщават, че Белгийската лекарска колегия е наказала медици, които са убеждавали пациентите си да не се ваксинират срещу новото заболяване. Някои от засегнатите получават наказание с лишаване от професионални права за две години.

Уточнява се, че медиците могат да не участват във ваксинационните кампании, но нямат право да разубеждават пациенти от имунизация, особено ако не разполагат с научни основания. За миналата година по тази причина в страната са били наказани 22-ма лекари и се водят още 90 проверки.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Измамено Камилче преди 2 години
Ама нали ваксините щяха да ни спасят и пЛандемията да изчезне?!
71
0
 
0
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ще пия една ракия да се оправят по бьрзо
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.. "Белгийската лекарска колегия е наказала медици, които са убеждавали пациентите си да не се ваксинират"... Стряскащо е. Дори не е важно кой прав, кой крив. Дали ваксината помага или не. Безумието е как се налага пропаганда, психоза и отнемане на права просто ей така. Силно обезпокоително..
69
0
 
0
 
! Отговори
3456 преди 2 години
***, спри да си съчиняваш по темата, всички разбраха, че си луда
68
0
 
9
 
! Отговори
НЕлогичното преди 2 години
Ама не мога да ви разбера вече. Скапани медии - пропаганди. Уж да се ваксинираш да не се разболяваш, пък при над 80% ваксини рано население, пак всички болни? Сега ще изкарат ваксина за Омикрони, Гами и тем подобни гръцки азбуки и римски числа? И какво става? До живот да те боцкат с някакви течности... И фактически ваксини раните със сертификати, нямат вече сертификати, докато не се боцнат със следващата ваксина? На 12.01 да изринем *** и пропагандата...
67
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Мед ми капе на душата
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Само в София има сигурно 2 млн. ' ---- Браво. Надувай числата! В София са около 1/5 от живеещите в България, значи в България сме около 10 милиона. Като прибавим и тези 3-4 милиона, които избягаха в чужбина, ставаме според теб 13-14 милиона. Истината е друга - избягалите от България ги водят по постоянен и настоящ адрес някъде в България и това надува двойно броя на живеещите в България. В София едва ли живеят повече от 700-800 хиляди човека.
65
1
 
15
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Белгия--около 80% ваксинирани и пак нищо! Ей хора задавайте си въпроси, какъв е смисъла от всички тия ваксини, които изфирясват за месец два и защо са всички тези ограничения, резултата от които е нулев! ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ И НУЛИРАНЕ НА ИКОНОМИКИТЕ!! Наближава режим по-скапан и опт Н-А-Ц-И-С-Т-К-И-Я!
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам, че вакси-тр_олчетата се активираха. Във ваша чест ще споделя, че според Public Health England ваксинираните имат проблем с броя на Т-клетките. Сигурен съм, че това нищо не ви говори и че никога няма да проверите докладите, затова ви приветствам да си биете бустера и 4-тата доза след няколко месеца. Успех!
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В Швеция 90% от лежащи в интензивните са неваксинирани. За сравнение, ваксинирани са 87% от хората над 16 години." - Лъжа... :) ... Друго няма какво да коментирам хахах
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В България ваксинираните са 1,92 милиона, при живеещи в България около 3-3,5 милиона. Не са малко ваксинираните." - Твоят коментар е като статистиката за починалите от Ковид хахаха ... Разликата е, че при статистиката надуват броя на починалите, а ти намаляш населението... Само в София има сигурно 2 млн.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Мой колега беше в белодробна клиника с ковид и пневмония. Каза, че от всички в отделението, само двама не са били ваксинирани. " --- Явно се мислиш за много умен като пускаш твърдения, които не могат да бъдат проверени и да те уличим в лъжа.
60
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция 90% от лежащи в интензивните са неваксинирани. За сравнение, ваксинирани са 87% от хората над 16 години.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България ваксинираните са 1,92 милиона, при живеещи в България около 3-3,5 милиона. Не са малко ваксинираните.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За последните 14 дни в интензивното са постъпили 326 човека - 305 неваксинирани и 21 ваксинирани." Може и такива да са числата, но това е само защото в Бг ваксинираните са малко. Разгледай докладите на Public Health of England например. Там 80% от заразените, от тези в болницата и от починалите са ваксинирани. Имам и линкове, но трият коментарите с линкове, затова няма да пускам. Който иска да знае истината си ги намира и сам. Който няма такова желание вярва на рекламите по телевизията... :)
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За последните 14 дни в интензивното са постъпили 326 човека - 305 неваксинирани и 21 ваксинирани. За последните 14 дни в болница са постъпили 672 човека - 574 неваксинирани и 98 ваксинирани. Това го казва Единния информационен портал, а не телевизията, която не гледам. Отделно, че около мен всички се ваксинираха и вече няма даже и заразили се.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Мой колега беше в белодробна клиника с ковид и пневмония. Каза, че всички в отделението не са били ваксинирани." - Явно се мислиш за много умен, като пишеш същото, което е написал някой друг по-долу, но с обратен знак. Браво! Аплодисменти! хахаха Явно си от тези вярващи на нЕуката хаха Я сподели каква е разликата между реклама и наука, и къде се пускат рекламите, и къде можеш да разбереш за мнението на науката? Давам жокер - по телевизията няма наука, има само реклама, без която ще фалира!
55
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой колега беше в белодробна клиника с ковид и пневмония. Каза, че всички в отделението не са били ваксинирани.
54
1
 
11
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Падат по улиците. Не виждате ли ???? Хвърлят телата в ганг. Затварят 13 милион град в чайника заради 100 случая??? :О Всичко това е дресировка на стадото. Няма да говорите в градския транспор, няма да се движите по време на работа. Ха-ха леле.
53
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 2 години
На седемдневна база има интересни увеличения на броя на новозаразените. Във Филипините, държава с над 111 милиона население, са ваксинирани 46,6% от населението, а само 2% имат бустерна доза. При тях увеличението е 1486%, т.е. близо 150 пъти и това само за 7 дни. В Черна гора ваксинираните са 44%, а увеличението е 179%, т.е. почти три пъти за 7 дни.