Проф. Младенов: Омикрон може и да не протича леко навсякъде

Накъде ще тръгне този вариант не може още да се каже", каза той
7 яну 2022 11:52, Ния Христова
39
Проф. Младенов: Омикрон може и да не протича леко навсякъде
Снимка: Pixabay
"Възможно е Омикрон да не протича еднакво леко навсякъде. Специалисти от Южна Африка информираха, че Омикорон протича по-леко, но трябва да се има предвид, че населението там е младо и с друга характеристика, а не е така в Европа, поради което не може да се говори с убедителност, че лекото протичане е валидно навсякъде", това каза в ефира на Нова тв проф. Николай Младенов, директор на Клиника по анестезиология и реанимация в  УМБАЛ "Токуда".
 
"Ние сме население с друга специфика, застаряващо със сърдечни и редица други заболявания, така че е възможно Омикрон да не протича при нас както в РЮА. Накъде ще тръгне този вариант не може още да се каже", добави той.
 
Проф. Младенов сравни нивата на смъртност у нас и в страни с близко до нашето население. При нас тя е око 31 000 души, в Португалия и Израел е 19 000 и съответно 8253 души. Разликата е, че тези две страни са образец за ниво на ваксинация, а ние сме на 35%.
Още по темата
 
"Работим с едни и същи легла с един и същ персонал, това е духовно унищожение на лекарите, както и физическо, защото има свръхнатоварване. Интезивистите са много малко и това е от години, аз от 4-5 години се обръщам към всички здравни министри за промени в интензивната медицина, но това не се случва.", каза още той. 
 
Проф. Младенов подчерта, че интензивното лечение е най-скъпо като изграждане и експлоатация.
 
"Всичко трябва да бъде окомплектовано и да влезе в действие от обучен персонал, който у нас липсва, защото излиза навън. След време може да се наложи да събираме лекари от други държави", прогнозира той.
 
"В България не се разви добре настаняване на пациентите, от две години работим с един терапевтичен подход срещу вируса, лечението не е мръднало при нас",  добави медика.
 
"Трябва да почиваме не на общи приказки, а на създаденото от науката, то плод на свръхчовешки интелектуални усилия", категоричен е проф. Николай Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Възможно е ? Професоре възможно ли е аз да ти получа вам заплатата ?
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да не протича леко навсякъде. А може пък и да протича леко на всякъде. Може и това. Може и онова. На този свят по принцип всичко е възможно. Поредното безсъдържателно исказване в дyха на общите приказки от професор, който иска да тика мнението на хората в желаната посока, без да може да се обоснове. Но нали пред името има "професор". От там нататък всяко "може пък и така да е" звучи авторитетно. И при такова кухо изказване има наглостта да говори за медицина, основана на доказателства!
11
1
 
12
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
"в Португалия и Израел е 19 000 и съответно 8253 души. Разликата е, че тези две страни са образец за ниво на ваксинация, а ние сме на 35%." >>>>>> в Израел през 2020г СЪС НУЛА ВАЦИНИРАНИ имат умрели 3300 души! В Португалия през 2020г с НУЛА ВАКСИНИРАНИ имат 6900 умрели!!! Първо, ВИЕ УБИВАТЕ ХОРАТА, а не вируса или вацинационното им състояние! Второ, и "вацинирани" пак имат много повече умрели тази година, отколкото миналата! Лъжат ни и ни манипулират безсрамно!
10
1
 
11
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 2 години
Защо си мислите, че собствените ви клетки да произвеждат чужд белтък е по-безопасно? Изчакайте малко! Автоимунните болести могат да накарат човек да съжалява, че е жив.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно, в ЮАР няма никакви възрастни хора, там живеят в колиби и когато някой стане на 40 години го изяждат. Така ни го представят "професорите" и плоскоглавите вярват.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леля ми я приеха в болница веднага след като разбраха ,че има ковид. Няма никакви симптоми ,но я държат насила там. Наехме адвокат. Това вече е фашизъм.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пушек и огледала, Хенри. Сценични трикове.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, започвайте да маркирате дървета със здрави клони.
5
2
 
17
 
! Отговори
Всичко преди 2 години
Фалш и измама!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависи от лекуващия персонал, нъл така...
3
0
 
9
 
! Отговори
Циркаджии преди 2 години
От храната ли зависи?
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, Боже, и тия хора имат дипломи!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В класа на сина ни. Голямо столично училище 25% от децата са с положителен ПСР, 3 са в болница, останалите на домашно лечение, като няколко се чувстват доста зле. Нали уж тестовете осигуряваха безопасна среда за обучение, как така нито едно не засече в клада им?