Първата положителна за Омикрон проба у нас била от 17 декември

Д-р Калъчев: В края на другата седмица новият вариант ще измести Делта
7 яну 2022 09:06, Анисия Иванова
70
Първата положителна за Омикрон проба у нас била от 17 декември

Първата положителна за Омикрон проба е била от 17 декември и е била 1 от 48. Това обясни д-р Недялко Калъчев, собственик на една от най-големите вериги лаборатории у нас.

По думите му оттогава прогресивно расте броят на положителните за Омикрон проби. Биолозите в лабораторията работят със серии от 48 проби.

Още по темата

На 22 декември положителни са били 3 от 48 проби, на 23 декември – 8 от 48, на 30 декември – 17 от 48, а сега, след празниците броят на положителните за Омикрон проби е достигнал 27 от общо 48.

Д-р Калъчев предполага, че в края на другата седмица новият вариант окончателно ще измести Делта, а в София това вече е станало. В лабораторията досега няма засечена комбинация между Covid-19 и грип.

При ваксинираните има по-"изкривена", по-лека картина на протичане на заболяването, посочи Недялко Калъчев в коментар за симптомите на новия вариант.

Има увеличен брой позитивни проби на подрастващи. По непредставителни наблюдения засега ситуацията с новия вариант е по-добра, отбеляза Калъчев пред БНР.

„Говорим за по-млади хора, активни млади хора и част от тях и с някаква ваксина някъде във времето. Не сме засекли човек с бустерна доза и Омикрон положителен. Такъв нямаме, но това са непредставителни данни.“, добави той.

Хубаво е да измерим антителата, да знаем кой да бъде приоритетно убоден, коментира Недялко Калъчев, запитан дали преди поставяне на бустерна доза ваксина трябва да се прави изследване.

„Логиката е да няма свръхдразнене, следователно е хубаво да се види къде са горе-долу тия антитела. Хубаво е, макар че не е фатално.“

Калъчев предупреди за предстоящ недостиг на бързи антигенни тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
6
 
! Отговори
Един преди 2 години
"Вирусът" е изкуствено създаден, синтетичен и ПАТЕНТОВАН ,както и начините за тестване и изследване. "Ваксините" са токсични и пълни с най-различни метали. Хората умират от страх, стрес и нелекуване на др заболявания и от неправилно лечение, което се прави умишлено. Всички политици, медии и големи корпорации са в играта, защото се управляват от едни и същи сатанисти.Не е конспирация. Това е прецедент в човешката история, световен геноцид и налагане на контрол в невиждани мащаби.
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И е била вкарана в страната посредством системата "зелен сертификат". В момента заразените с Омикрон са основно притежатели на зелен сертификат поради отпуснатите за тях мерки и невъзможността на ваксините да се справят с щама. Тази порочна система трябва моментално да бъде ликвидирана, а виновниците за нея изхвърлени от всички позиции и наказани за системен фашистки геноцид! Поради вродена глупост. Който иска да кара по-леко Омикрон да се ваксинира, но не и да си развява байряка нагоре-надолу!
55
3
 
6
 
! Отговори
На 112място по... преди 2 години
А защо криехте до днес?Това ли ти е промяната ,Радев?
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хероина лекува душата авганистан са наи големите производители много е полезен за костната система вътре има калции по полезен е от киселото мляко.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще идва и колко струва хапчето на пфаизер разработено за ковид къде се взима първите пет дни.
52
0
 
5
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
Хубаво е преди някой от пророците на пандемията да се изкаже да се разходи пеш по софийските улици и да види как всеки втори подсмърча и тогава да реши какво да " предсказва " по медиите
51
1
 
6
 
! Отговори
Ема преди 2 години
Тази ковид криза ми се струва много политизирана.
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само искат да ни стресират и побъркват. Още малко им остана на масонци, и тем подобни взели се много на сериозно.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според броя на новите случаи в последните седем дни, би трябвало около 75% от новозаразените да са с Омикрон и 25% с Делта.
48
6
 
26
 
! Отговори
до Кунч0 Бустера преди 2 години
Предлагам всички да се заселим в магазините на Кауфланд. Тази сутрин бях там, напазарувах, беше пълно. Всичко живо влиза и излиза БЕЗ Зелев сертификат. Значи там няма вирус. После отивам във Фитнес залата, няма и един човек, но трябва сертификат. Кунч0 ти си "велик".
47
2
 
12
 
! Отговори
Нали знаете преди 2 години
Нали знаете, че някъде там има един човек, който е седял поне половин-един час да си играе да рисува вируса, който виждате на заглавната снимка?
46
3
 
5
 
! Отговори
Страх майко преди 2 години
Омихремата е тук!
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Итс Дъ Омикроня
44
4
 
18
 
! Отговори
Въпрос към Кунч0 преди 2 години
г-н Кунчо Бустеров, разбирам в България процентът на ваксинираните е малък, но как така в страни с над 70% ваксинирани -Белгия, Финландия, Австрия, Дания, Канада и др., все още има затваряния и маски. Тези ваксини с к'ва цел се направиха? А супер зелевият сертификат за красота ли е ?
43
1
 
7
 
! Отговори
Радка-Пиратка преди 2 години
Споко бе!От Германия съм донесла не само HIV в дамската си чанта!
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Hristova lajkinja da islese pred tv da plamoa pak laji kolko e bogata hristova i dr dardorkovzi po tv ne vi e sram sasdavate stres na bg narod a vie jadete piete i bogateite
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Laji stres i milioneri ot vaksinaziite nikakva iszina po zl.svat laji nikoi ne snae istinata sa virusi spin sifilist ptizi grip svinski grip vs e laja sa da sabogatjavat bogatite miliarderi milioneri vaksinirani s dve i busterna umirat saschto nali tova e sigurno nali da se vaksinirvame korumpirani po zl.svat dr prof. Jalko sa obiknovenite hora
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа само в Белорусия се справиха успешно с ковит кризата.
39
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ваксърите им активирано копчето, навита им пружинката и плякат минуси на поразия. Ех, живот, живот.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дебнете, а? Кога, че ни пристигне първата положителнта проба и това е смъртоносно. Положителтната фалшива проба е смъртоносна и виновни са неваксинираните.