Д-р Калъчев: На Омикрон и 1000 единици антитела са му малко

Вариантът ще стане доминиращ тази седмица за София
10 яну 2022 13:00, Анисия Иванова
81

Броят на положителните проби на Омикрон у нас расте прогресивно. Специалистите очакват още в края на тази седмица новият вариант да стане доминиращ в страната. По колко проби правим за установяване на Омикрон?

"В ситуацията на сега започващия пожар няма какво да мерите антителата, слагайте бустерни дози", посочи собственикът на една от най-големите вериги лаборатории у нас д-р Недялко Калъчев в ефира на "България сутрин".

"С предишните варианти на вируса имаше антитела от порядъка на 150 единици, които бяха достатъчни за протекция. Делта качи границата на над 500. На това чудо, което в момента ни залива, и 1000 са му малко", добави Калъчев.

"В момента, извън системата на НЦЗПБ, правим проби, които са по логиката за вътрешна информация. Правим ги два пъти седмично и пускаме по около 48 проби", добави той.

Още по темата

А дали ще има недостиг на антигенни тестове, той изтъкна, че това са били сигнали от Западна Европа и САЩ.

"За ситуацията у нас може би трябва да се пита МЗ - дали има човек, който следи на ниво администрация наличностите на фирмите-доставчици, тъй като много компании се занимават с доставка на такъв тип консумативи", подчерта д-р Недялко Калъчев.

Как може да различим изследванията за Омикрон и за Делта?

"За София е безсмислено да се правят каквито и да е нови тестове. Миналата седмица направихме две различни пускания на проби за Омикрон. В първото участваха проби от цялата страна, резултатът беше нещо от порядъка на 48-50%. Направихме същото нещо с проби само за София - процентът отиде на 78%", уточни събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Омикрон ще стане доминиращ в средата на тази седмица за София и в средата на следващата за страната.

"Вече има засечена проба на човек с бустерна доза, който да е заразен с Омикрон. Логиката на бустерната доза работи - хората имат незначителни оплаквания. Хората с тях ще бъдат инфектирани, а не болни", подчерта д-р Калъчев.

Според него с доминирането на този силно заразен вариант на вируса няма да остане място за грипа.

"Очаквам скоро броят заразени ученици да доведе до това училищата да преминат отново в онлайн режим", смята Калъчев и добави, че натискът в цялата здравна система е огромен.

Според него засечената комбинация между Омикрон и Делта - Делтакрон, няма особено голямо значение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютен кайш си ти Калъчев!!!
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютен *** си ти Калъчев!!!
49
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този собственик на лаборатории да бъде задържан и съден за всяване на паника с цел облагодетелсване.....
48
3
 
41
 
! Отговори
Кретеновирус преди 2 години
Поредния платен чичак ,който прави пари чрез лабораторийте си като насажда страх и пропагандира несъществуващ проблем! Такива трябва да висят по дърветата с главата надолу ...
47
0
 
34
 
! Отговори
с.т. преди 2 години
Досега само от тоя доктор не бях чела изказвания за ковид. За пръв път го чувам, за пръв път му виждам физиономията. Колко е специалист, той си знае...
46
2
 
16
 
! Отговори
Таня преди 2 години
За възрастното население съм съгласна. То и при нас от началото на пандемията 90 % от смъртните случаи са на хора на 60 години ( редовно публикуват извадка на поичналите по възраст ). По света първо си ваксинираха възрастните, затова и смъртността им е ниска. Вижда се , че другите с малки изключения го изкарват. Ако и при нас се бяха ваксинирали възрастните нямаше да имаме толкова висока смъртност.
45
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на вас доживотен затвор ви е малко заради всичките ви престъпления и фалшифицирани ковидясали статистики.Сложете си 1000 бустера от вашите отрови и спрете вече да избивате хората с тях. Лъжите, заблудите, фалшифицирането на документи, натиск, принуди, осакатяване и осмъртяване на невинни жертви с токсичните ви субстанции, са много и сериозни престъпления.
44
4
 
15
 
! Отговори
До Ковид 19 преди 2 години
Ама като те боцнат и до тук с резистенцията.така е, но да му мислят ваксинираните.
43
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Африка са с младо население, а в юар са с повече ваксинирани и от нас. В Европа са стари, но ваксинирани. В България стари и неваксинирани. Не е нужно да си специалист за да си направиш изводите. Ако можеш да правиш изводи, де...
42
1
 
36
 
! Отговори
Таня преди 2 години
А лекарите в Африка призоваха да се спре паниката за Омикрона и че се изкарва леко, а там процента ваксинирани е нисък -ето това е извадка. И скоро беше публикувано, че Африка вече излиза от вълната с Омикрон.Това, че Западна Европа ги тресе параноята и при минимален брой смъртни случаи се затварят си е техен проблем.
41
1
 
28
 
! Отговори
Бесовете преди 2 години
Продължават рекламата на бустерни дози. Намек е това и да премахнат тестовете за антителата, за да насилват и принуждават хората да се бодат.
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А 48 проби от 100 000, каква извадка са?
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Статистика - За сериозните увреждания от псевдоваксините ли говориш? Понеже логиката е същата и там, пък някак ваксизависимите не я схващат.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ковид 19 //// Ама като те боцнат и до тук с резистенцията..
37
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктор Калъфи, май иска всички да се набоцкат и да стане като в Западна Европа, по 200 000 на ден да са пред неговите лаборатории.
36
0
 
21
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Разбира се , че не извадка. А собственикът на лабораторията какви доказателства има, че за Омикрона ще трябват 1000 антитела, нещо не ги видях написано на какво се основават твърденията му.
35
1
 
18
 
! Отговори
да си кажат направо преди 2 години
2-3 бустера на бустера трябват или колкото е нужно , докато човек остане с малко кръв в антителата си. Да се въртят милиардите долари пък който оцелее..
34
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какви научни данни почива тази закана, че на Омикрона и 1000 единици антитела не му стигали? Нали уж "Вярвайте в науката!". Къде са научните основания на подобни брътвежи?
33
8
 
4
 
! Отговори
Статистика преди 2 години
До Таня1 неваксинирана приятелка представителна извадка ли е?Пример: имам 1 приятел, който катастрофира ама нищо му нямаше -> умозаключението на Таня - катастрофите не водят до сериозни увреждния.
32
0
 
21
 
! Отговори
Вижте какво преди 2 години
Трябва ваксината да я направят като лимонада, и да си я пием по цял ден !