Глобяват неваксинираните за COVID-19 в Гърция, Австрия, Канада

Италия също предвижда глоби до 1600 евро
12 яну 2022 09:47, Елка Василева
152
Глобяват неваксинираните за COVID-19 в Гърция, Австрия, Канада
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на френскоезичната канадска провинция Квебек обяви, че пълнолетните й жители, които отказват да се ваксинират срещу коронавируса, ще бъдат глобявани, предаде Асошиейтед прес.

Според Франсоа Лього неваксинирането води до последици за здравната система и не трябва всички жители на Квебек да плащат цената за това.

Премиерът поясни, че глобата ще се прилага само за хора, които не могат по медицински причини да бъдат освободени от ваксинация.

За първи път правителството на Квебек обявява такава мярка срещу онези, които не искат да се ваксинират.

Около 10 процента от пълнолетните в Квебек не са ваксинирани, но те представляват около 50 процента от пациентите в интензивни отделения.

Квебек вече въведе и вечерен час от 22 до 5 ч. в опит да възпре разпространение на заразата. От 18 януари магазините за канабис и за алкохолни напитки ще изискват документ за ваксинация срещу коронавируса. Скоро примерът им може да последват и фризьорските салони и моловете.

Глоби се планират и в други страни по света.

В Гърция хората над 60 години трябва да си поставят до неделя най-малко една доза от ваксините срещу коронавируса, иначе ще бъдат глобявани с по 100 евро на месец, докато не си поставят доза.

В Австрия ще се налагат глоби до 3600 евро на хората, които не се подчинят на задължителната ваксинация срещу коронавируса, която ще влезе в сила от февруари за всички над 14 години.

В Италия жителите на и над 50 години трябва да са с поне една доза от ваксините към средата на февруари, когато влизат в сила глоби, които могат да възлязат на до 1600 евро, ако неваксинираните хора от тази възрастова група отидат на работното си място.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
2
 
! Отговори
Warnings about GREce преди 2 години
The terorrists from med mafia ползват нарочно подставнеи на лваст доказани престъпници вече за ликвидационен терор срещу народа на ГЪрция...Цялата територия на страната е тежко поразена от нагло престъпни дигитлано хологрмани пресканиращи оръжия инсталирнаи по нагло вредни програми за дигитализация вкл 4.71- 4.79 G plus COVID GENERATORS and Activators and 5G black death and CAncer terror weapons. ПОДава Елада възмутена от бандитите на власт в АТИНА>.
110
4
 
17
 
! Отговори
Grand FAder KOLEDA преди 2 години
Арести за престъпниците на власт в Гърция.Вместо да дадат 0.1 милиона евра награда за залaване на престъпниците провеждащи исключително нагла диверсия рекламирана като COVID 19..тези негодници съдействаха с милиарди ограбени от народа на Гърция евра на мед мафиотите провеждащи поредна исключително нагло престъпна диверсия тип ГРИП ..Заразени са милиони граждани ..МИлиони имат тежки трудно лечими увреждания от НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ПРОНИКВАЩО УВРЕЖДАЩИ ТЕСТОВЕ РЕКЛАМИРАНИ КАТО PCR TESTS!!!
109
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 110 Трият се само неща, които са фактически неверни. Както виждаш, никой не ти трие приказките, нищо, че си напушен антиваксър.
108
1
 
49
 
! Отговори
БРЕЙ преди 2 години
Боже ,ами то соца с мед да го намажеш-уж тогава беше тоталитарно общество. Демокрация ,свободен избор , права-дръжки, другия път!!!
107
2
 
27
 
! Отговори
Геро преди 2 години
В КАНАДА 20% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СА ГЕЙОВЕ.ЩО НЕ СТАНЕМ И НИЕ ТАКИВА???
106
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 % ваксани в интензивното да плащат за неваксаните.
105
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Презумпцията за виновност - виновен до доказване на противното.
104
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще си остана чистокръвен.
103
2
 
48
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
73 е много прав,това са хватки целта е хората ПРЕДВАРИТЕЛНО да се уплашат,предадат и да си шъкнат отровата.В Испания минаха 7-8 месеца и тогава конст.съд осъди държавата за двете извънредни положения,сега трябва да връщат всички глоби с лихвите.Така че глобите не трябва да се плащат а веднага да се подаде иск за нарушаване на човешките ми права.
102
1
 
11
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Никой не пречи да критикуваме, само дето цензурират. Викаш, трябва със закон да стане и тогава ще ти влезе в дефиницията?
101
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98 - "Никой не пречина нативаксърите да "критикуват"" ------Цензурата във youtube, twiter и фейсбук е умопомрачителна... В ютуб дори не могат да кажат думата "ваксина" или "ковид" на глас, понеже ще изтрият видеото... Премахват профилите на лекари и професори, ако говорят против официалната партийна доктрина... Ютуб изтри свитетелства на лекари пред конгреса за безсмислеността на локдауните... Ама живей си неинформиран и спокоен. До който бустер изкараш.
100
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 104 Ваксаните също я сеят, така че се откажете от тази опорка.
99
44
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕВАКСИНИРАНЕТО Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО! ТАКА КАЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД В БЪЛГАРИЯ И , ЧЕ КОНСТИТУЦИЯТА МОЖЕ ДА СЕ НАРУШАВА ЩОМ СТАВА ДУМА ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО!
98
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почват да водят дела!
97
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ваксинирането не било задължително но ще глобяват с 3600 евро в Австрия. А в Гръчко по 100 евро всеки месец. Някой по умен може ли да ми каже в демократични и свободни държави ли живеем. Според мен нито са демократични нито свободни а по лоши от тоталитарните. През тоталитаризма в който съм живял 33 години нямам спомен нещо насилствено да е правено. Ако живеехме през тоталитаризма сега нямаше да има никакви вируси. Защото хората работеха и не си вееха зад.ниците напред назад.
96
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи със сигурност ваксинираните ще измрат, ако не от ваксината, то накрая останалите ще ги избият... Никой неможе да тормози други хора безнаказано
95
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мое право като биологичен вид е да сея зараза вяше право е да се пазите
94
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди малко повече от година преболедувах "яростния" вирус - без дори да позвъня на ОПЛ. Здравесъсипващата система похарчи за моето излекуване точната сума от 0,00 лв. Колко похарчи за двумесечното болнично лечение на ваксания Кунчев? По каква логика аз дължа нещо, а той - не?
93
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко богати фамилии упеавляват Света и ви доят за да разработват технологии за вечен живот
92
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизъм = Комунизъм = Русия