Прогноза: До края на януари ще имаме по 20 000 заразени на ден

Математикът Кунчев: Краят на петата вълна ще е през март
16 яну 2022 09:53, Александър Попов
237
Прогноза: До края на януари ще имаме по 20 000 заразени на ден
Снимка: БГНЕС

Над 80% от заразените с коронавирус у нас са с варианта Омикрон, заяви пред Нова тв математикът Огнян Кунчев.

Според неговата прогноза в пика на пандемията от Омикрон новите случаи на ден ще бъдат около 70 хиляди, а до края на месец януари ще бъдат регистрирани около 20 хиляди новозаразени на ден.

"Официалната статистика сега сочи, че дневно новозаразените са 7 хиляди души. На практика обаче те са поне седем пъти повече. В повечето страни в Европа вариантът Омикрон стана доминиращ за около месец след настъпването си. У нас вероятно около 80% от заразените са именно с новия вариант. Добрата новина е, че се изкарва по-леко. Не знаем обаче колко сериозно може да бъдат засегнати хората с компрометирана имунна система", обясни той.

Според него най-засегнатия район в страната от новата вълна ще бъде София.

"Мерките, които се налагаха досега, жертваха образователната система. Мисля, че трябва да се погледне в друга посока", допълни математикът.

Огнян Кунчев прогнозира край на петата вълна през месец март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
0
 
! Отговори
лекар ихтиманец преди 2 години
Тоя има още 4 дни от предсказанието. Ако не се сбъдне, нека млъкне и почне да работи не с устата си!
201
0
 
2
 
! Отговори
Мда зле е работата преди 2 години
Продължава се модела на Кацаров, а именно, да оставят народа ИМ да бъде прегазван от Ковид вълните. Това е потресаващо! Лек бил варианта, ахаа, ами ок, преди при мега лекия грип, защо имаше грипна ваканция, а сега учениците ходят гордо гордо на училище? Все пак има вирус парализирал целия свят и то държави като Русия, Куба и др. не участващи в световни заговори и конспирации! Тук в БГ се прави Тест, все едно баничка отиваш да си купиш. Баси унижението върху народа, безхаберието и подигравката!
200
0
 
2
 
! Отговори
Оставка 1 преди 2 години
Хората ГЛАСУВАХА за партия"" Продължваме Промяната"" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ И Сертификати за българи... И да ИЗГОНЯТ всички китайци от БЪлгария и да ЗАТВОРЯТ и закрият Китайските Ресторанти и китайски Магазини, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с Китайските Корона-вируси и техните мутации..
199
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Жертвало се образованието. Да сме погледнели в друга посока?Каква? Да жертваме икономиката? Тогава тея ученици какво ще ядат?След като не можете да излъжете хората да се ваксинират, няма друг избор от неразпространение.За да има добро образование, се иска вишистите да почват с мин 2000 лв. А не 800. За какво някой ще се трепе да учи, като знае че неукия (напр. футболист) утре ше му се смее на парите?
198
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я веднага да прегледад резултатите от последното преброяване, че мисля, че не сме броили като хората. Тук математиците смятат че в България от Коледа до края на Април 6 000 000 души ще са го минали според прогресията на тоя и Кунчев. Любопитното, е че според тях няма да има забавяне след като населението не е с еднаква концентрация навсякъде. Ако са прави то населението в България трябва да е поне едни 45 000 000, за да е нормалната пропорция болни/здрави от 15/100 ПП пребори демографията за 4м.
197
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще го съди ли този ако излезе че е говори глупости барабар с медиите които са му дали трибуна?
196
0
 
6
 
! Отговори
ЛУД преди 2 години
Дано да са и по 60 хиляди на ден та да се свършва .
195
9
 
2
 
! Отговори
Ами да преди 2 години
Само Витанов и Мангъров ли са в тази държава! Та те са за съд! Само глупости говорят, за да нагнетяват обстановката ! Играят си със страховете на хората! Ще ги съдим за причиняване на стрес и масова психоза! Всички вече знаем каква е ситуацията! Докато не стане задължителна ваксината и масово да се ваксинират хората, няма да се оправим! А журналистите само повтарят, като папагали!
194
0
 
3
 
! Отговори
you преди 2 години
На тези психари защо им давате думата въобще.Като си математик някакъв си занимавай се с това,а не с медицина.Това вашето е проста прогноза,която винаги е невярна.Все едно да повярваш на мадамата от прогнозата за времето,че следващата седмица щяло да бъде някъде към 6-7 градуса.ХАхаха.Те не могат за текущия ден да познаят,та камо ли следващата седмица.Но е вярно ,те все пак прогнозират.Ако има 1000 новозаразени тогава ,а ти си казал 70000 души,това е една пропаганда и долна лъжа ежедневно.
193
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На графиката ва този учен беше видно, че на утрешния ден положителните ще са 20 хиляди. Тъй като не е сигурен, се застрахова, че има много положителни, които са невидими.Първоначалният му пик беше в средата на февруари, днес е на 5-ти март. Когато не може да се прогнозира, по-добре да не се нагнетява напрежение.
192
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя не може да брои нулите като Кунчев. Хора дайте им на тия лекарствата, че вече тотално са изперкали. Психиатричната помощ в България все още е безплатна нека се лекуват, нали затова ми взимат по 400лв от заплата всеки месец за Здравната Каса.
191
0
 
6
 
! Отговори
прф.Витанов преди 2 години
Колега, свали малко надолу, то няма толкова тестове на ден?
190
0
 
8
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Леле според този''учен'' след няколко месеца няма да има здрав българин бе.Ужас.
189
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера, как този вирус е толкова много заразен, а само 780000 са били болни за 2 години от него... Нещо не излиза сметката между стъкмистиката и "новините" с които плашат хората.
188
0
 
17
 
! Отговори
nn преди 2 години
Аман от ясновидци!!!! Да си седят по офиси и да не се правят на разбирачи!Писна ми от измишльотиници! Тоя вирус излезна голяма дойна крава!
187
0
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
От тия 20000 заразени с "най-страшнаа болест на всички времена", 16000 няма и да разберат, 3000 ще го прекарат леко или на крак, а останалите 1000 може и да прекарат някой ден на легло, в къщи или в болница !!!
186
1
 
10
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Ей ви доказателство че висшето образование не прощава! Ама парите които му плащат са добри, пък нека разправят че е много п-ро-с-т!!
185
1
 
12
 
! Отговори
пешо рендето преди 2 години
мн ви се иска и 50к да са, за да прибирате парата с лъжи.
184
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами с тея протести, какво да чакаме - ще има бая болни
183
1
 
5
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Тази сутрин новите случаи са 2379, очакваме рекорд във вторник, разбира се. 16,38% от новите случаи са със завършен ваксинационен курс.