Четвъртите дози от Pfizer и Moderna са "частично" ефективни срещу Омикрон

Ваксините произвеждат значително количество антитела
18 яну 2022 08:42, Ния Христова
82
Четвъртите дози от Pfizer и Moderna са "частично" ефективни срещу Омикрон
Снимка: БГНЕС
Учени от Израел потвърдиха, че четвъртите дози от ваксините Pfizer и Moderna срещу COVID са само "частично" ефективни срещу щама Омикрон, съобщи БГНЕС.
 
Екип от Медицински център Шеба близо до Тел Авив през декември започва мащабно проучване на ефекта от четвъртата доза. 154 болнични служители са били инжектирани с препарата на Pfizer, и 120 други доброволци с дози от Moderna.
 
Предварителните резултати от изпитването "показват, че ваксините са безопасни и произвеждат значително количество антитела, но са само частично ефективни при защита срещу варианта Омикрон", се казва в изявление на болницата.
 
Професор Гили Регев-Йочай, който ръководи изследването, съобщава, че въпреки повечето антитела след прилагане на четвърта доза тя осигурява "само частична защита срещу вируса" за заразените с Омикрон.
 
Ваксините са били "изключително ефективни срещу по-ранните варианти на вируса", отбеляза Регев-Йочай.
 
Израел беше сред първите държави, които започнаха масови кампании за имунизация. Още миналото лято в страната се предлагат бустерни дози.
 
Повече от 537 000 израелци са получили четвърта доза ваксина, а повече от 80 процента от пълнолетното население на страната има две ваксини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
7
 
! Отговори
"Ваксини" преди 2 години
Ако "ваксините" са ефективни защо тогава "ваксинираните" се страхуват от неваксинираните? Ако наистина "ваксините" предпазват, тогава неваксинираните не биха били заплаха за "ваксинираните" От какво точно се страхуват "ваксинираните" ? Къв тогава им е проблема с неваксинираните?
69
3
 
0
 
! Отговори
Вярващ на медиите преди 2 години
Не е вярно, ваксините са 100% ефективни и носят 100% имунитет. Така казаха Ани Салич и Виктор Николаев, а те знаят най-добре!
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират много хора, заради психозата по медиите. От страх не отиват да се прегледат дори...
67
0
 
5
 
! Отговори
Корона стъкмистики преди 2 години
Няма никакво увеличение на смъртността, тя е в рамките на обичайното. Лъжа е че има повишаване на смъртността. За последните десет години смъртните случаи на ден са 290 души. Средната смъртност за миналата година на ден са 285 души. Има един брояч на живо, в реално време показва броя на починалите за деня. Изпишете: България население 2022 CountryMeters.info, проверявайте към 23 и 45 часа, отново починалите ще са ок. 285 души, тоест умрелите са точно толкова колко и преди ПлАндемията.
66
0
 
4
 
! Отговори
samba преди 2 години
Даже и те взеха да си признават колко скапани са ваксите! Само наште умно-красавци ги боготворят!
65
4
 
6
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Ясна е идеята, скоро ще има нова ваксина и всички ваксинирани с магическа пръчица ще се превърнат в антиваксъри, спешно нуждаещи се от "спасяване". И така, докато инсултите, инфарктите, миокардитите, автоимунните, алергиите, ракът и други благини предизвикани от бъркочите станат невъзможни за скриване. Много съм благодарен на ваксиниралите се, те работят за да приключи по-бързо циркът.
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво стана с "Две дози и се връщаме към нормалността"? за един приятел питам.
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сертификата сте прави за другото не съвсем.Печата на Антихриста се слага не просто доброволно, а и съзнателно, не може да се сложи с измама.Това не е мое мнение, а на Библията и православната църква.В Библията е описано пределно ясно- Антихриста открито проповядва против Христос и иска хората публично да се отричат от него и да се поклонят на звяра, без никакви лъжи,измами и конспирации.А печата се дава само срещу едно такова публично съзнателно отричане.Други опции няма.
62
1
 
1
 
! Отговори
Гаранция преди 2 години
Дори да отменят пандемията сертификата ще остане. И ще става все по тъмносуперзелен, и все по малък докато се събере в подкожен чип с големината на оризово зърно. За неосведомените и незаинтересованите - печатът на антихриста може да се приема само доброволно. Приемането му означава отричане от Христа. И да. Знам какво се питат многохора - дали е доброволно ако трябва да избираш между храна и печата и избереш печата - ДА ДОБРОВОЛНО приемане Е. Между живота си и печата - ДА ДОБРОВОЛНО приемане е.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дупчи бустери, сине, дупчи докато си умнокрасивче когато ти откаже имунитета, ще ставаш за т*ш*к.
60
0
 
9
 
! Отговори
Ббб преди 2 години
Мога ли да пропусна първите четири игли и да си хакна ,направо петия бустер..той нали най предпазва?
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно новинарите се изчерпахте напълно, да пишеш всеки ден едно и също е слабоумие.Скучни сте, а ние не сме ***.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А първата защитава ли или само от 5 нагоре става....
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве, ко стааа в Израел...почвам да си мисля, че те са измислили и сътворили цялата история за xoлокоста...
56
0
 
11
 
! Отговори
Стойчев преди 2 години
То не бяха ваксини,не беше чудо - уж след всяка ни обещаваха спокойно добруване,а то на практика се получи бустеросване без край...?!Стига сте ни тровили с тия измишльотине,бре! Кажете направо кога ще ни слагате по един абокад,а на членовете на правителството по два-три и да се надяваме ,че с това ще приключи Ковид истерията !!! Очакваме скоро да се признае,че изобщо не е имало полза от ваксините ви!!!
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63 "малко", "частично", "вероятно" явно са много точни термини за учените. "Вероятно земята е частично кръгла" (известен голям учен).
54
0
 
8
 
! Отговори
Ва го 2 преди 2 години
Ред е на 5-тата, идва нов щам "Ва" нещо си, открит в Швеция. На печелившите, честито. Цените на всичко поскъпват безобразно.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция никога не е имало никакви мерки и почти няма болни ! - или сигурно вируса е приятел на Грета и го е помолила да ги заобикаля ?Нали казаха , че бил много умен тоя вирус , вероятно доста по-умен от голяма част от хората.
52
1
 
9
 
! Отговори
90991 преди 2 години
Тия вече стават смешни! Ама така ще е, докато има овце, които ходят по гайдата им и се бодат под команда!
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вервайте у науката. У таа, дето ви приканва да й вярвате и да се не съмнявате у нея! Другата, с мисленето и съмненията, е нечитава! Тъй да знайте! Сал твърдата църковна такава е читавата! Смело, към десетата доза! На падналите в боя научни жертви ще съградим паметна плоча пред некой ваксинационен пункт!