Петгодишно дете със заболявания е починало от вируса

Лекарите в Русе се борили дълго за живота му, но напразно
34
Петгодишно дете със заболявания е починало от вируса
Снимка: БГНЕС

Петгодишно момче с придружаващи неврологични заболявания и с коронавирус е починало в Русенско. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в града.

Момчето е имало детска церебрална парализа, хидроцефалия, наскоро е претърпяло и операция. То е било прието за лечение на 22 декември м.г. в Университетската болница "Канев", а седмица по-късно е преместено в интензивното отделение на изкуствено дишане.

Извършени са били и консултации с лекари от други университетски болници.

Още трима души с коронавирус - две жени и мъж са починали за денонощие.

От Областния оперативен щаб информират, че за 24 часа са регистрирани 36 души с инфекцията.

Активните случаи в региона са 1896. В болница се лекуват 227 души, като 41 от тях са в реанимация.

Свободните легла в лечебните заведения в региона са 161, от които 25 са интензивни. Отделно в Университетската болница "Канев" има и предвидени четири интензивни легла за деца.

От началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско са 28 783 души, а преболедувалите са 25 187.
В региона са извършени 120 558 имунизации, като повторна доза са получили 56 017 души. Бустерна доза са си поставили общо 17 689 жители на областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
гнусни преди 2 години
Детето е било на границата на смърта от вродени заболявания.... не ви ли е срам да пускате такива ковид тъпизми?
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно нито журналята, нито троловете ваксърски имат някавъв срам!
21
4
 
5
 
! Отговори
Тъжно преди 2 години
Колко много тежко неизлечимо болни деца има у България, обречени инвалиди, тежки нелечими увреждания нервна, двигателна система, както и дауни тежки умствени увреждания жестоко обречени на живот по-зле от този на животни. Родителите трябва да се кастрират и да не се позволява да създават увредени и болни деца. Трябва да се прилагат принципите на Евгениката и селекция по качество на гените.
20
3
 
12
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Детето си е било тежко болно с НЕлечими трайни увреждания и инвалидизация. Ужасно е да използват смъртта му за Ковид пропагандата. Освен Ковид пропагандата Сигурно са го писали по Ковид пътеката, за да изкарат също пари от здравната каса.
19
2
 
15
 
! Отговори
уууу преди 2 години
! Детето е било напълно болно , а вие пишете че е умряло от корона хремата!?!?
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дете , както и всички останали починали млади диабетици, възрастни хора и други можеха да живеят още поне 30 и повече години - кой от вас решава вместо господ? Не дадохте шанс на тези хора да бъдат предпазени от обществото - обществото ги изрита, защото е егоистично и не се ваксинира - това е - тук е *** от мърлячи и страхливи егоисти.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момченцето е било в много тежко състояние - детска церебрална парализа (изразява се в парези, неволеви движения, координационни нарушения), хидроцефалия (повишено вътречерепно налягане вследствие на натрупване на гръбначно-мозъчна течност), наскоро претърпяло и операция. Недейте да го използвате за пропаганда! Лека му пръст и дано родителите му имат кураж и сила!
16
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако са го ваксинирали преди това,възможно щот с тез ваксини както казваха занижаваха стабилността на имунната му система с която се е справял по естествен път с вирусни проблеми или са му помагали за справяне с лечения,комплексни с времената разработени,а сега с обърканата разнибитенена система се е проявил някакъв предишен вирус който се активирал заново и няма кой да го лекува от него до лечение,а само се очаква на самолечение или от само себе си като за силен организъм с температуропонижаващи
15
6
 
33
 
! Отговори
Рилски преди 2 години
Само да не си търсят поводи да "пипат" и малките.... За тях си имаме и им правим ваксини които са изпитани и доказани с времето .... Хайде дъртите сме сме поживели, прежалили, до някъде предали.... Но да не пипат дечицата, те са ни бъдещето. А трагедии и болести винаги за съжаление ще има. Светла му памет на детенцето и съболезнования, и сили на родителите, че май забравихме човечността покрай проблемите.
14
4
 
9
 
! Отговори
Осиновител преди 2 години
Често казвам на синковеца който е осиновен, че като стане на 20 години е желателно той да се жени, да създаде семейство; ние имаме пари и пет внука да гледаме, нищо не ни бърка. Винаги съм му казвал, че както самият аз, така и той има влачи определени заболявания. Ако децата се създават на време, но и %% на болните деца значително ще намалее. Комшийката изполоми всички квартални мъжорля, забремене от неизвестен и роди на 49 години. Е, това ли е морала?
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нито един умрял ОТ ковид. Докато не разрешат аутопсиите ще е така. А не ги разрешават защото ще излезе наяве играта с Пътеки, Вакси и прочее игри за кинти.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати ковидароДокторското безумие и алчност ! Починало детето и го писали от ковид за да вземат пари от нашите данъци ! Веднага правителството да спре измислените ковид пътеки и измисления ковид ще изчезне. Иначе докторите без съвест ще продължават тази безумана практика
11
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как лъжете за смъртта му просто не е истина. Това, че е имало позитивен (фалшив/лъжлив) тест за ковид не значи, че е починало от ковид. Имало си е заболявания и точно те са му причината за смъртта
10
1
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Съдейки по коментара ви сте на някаква доста вредна субстанция!
9
15
 
1
 
! Отговори
До до 1 преди 2 години
Не всички вземаме субстанции като теб.
8
2
 
32
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Момчето е имало детска церебрална парализа, хидроцефалия, наскоро е претърпяло и операция... Ама корона го е гътнало! Ми то който и да било вирус е могло да бъде катализатор, но не и причина за *** му..
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детето е починало от заболяванията си но тъй като е изкарало позитивен тест за ковид, значи става новина
6
1
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Вие на каква дрога сте?
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой, кога и как доказа, че е починало "от" вируса? Със сигурност аутопсия не е правена. То и катастрофирал може да се окаже с вирус. Пак ще го пишат, че е починал от вируса, не от травмите, получени прикатастрофата. Дори и върлите фенове на ковидлъжата взеха да се отдръпват, проумявайки, че са се излъгали в гурутата си.
4
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми то и некои по-кекави съчици ще изгорят, както каза Мангъров.