Сертификатът ще отпадне у нас, когато ЕС го премахне напълно

Никой не може да бъде уволнен, защото няма сертификат, подчерта д-р Петрова
Обновена: 3 фев 2022 10:56 | 3 фев 2022 10:55, Ния Христова
93
 
"Зеленият сертификат" у нас може да отпадне след месец, заяви вчера съветникът на премиера по свързаните с пандемията въпроси проф. Радка Аргирова. Лидърът на "Възраждане" Костадин Костадинов пък заяви, че премиерът Петков му е казал, че това ще се случи през април.
 
"Решението за отпадането му няма да е само на национално ниво, а целият ЕС трябва да вземе такова решение. При нас премиерът обясни, че може да отпадне, ако достигнем определен процент на ваксинация или заетост на интензивните легла. В случай, че той отпадне, може да се въведат други противоепидемични мерки, които зависят от степента на разпространение на заразата", коментира адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова пред Bulgaria ON AIR.
 
Тя е на мнение, че крахът за "зеления сертификат" е дошъл поради факта, че много хора са започнали да го свързват с придобиване и ограничаване на права.  
 
"Кратките характеристики не ни убеждават тази ваксина да ни пази цял живот. Няма безсрочни сертификати, всичко останало са спекулации и неразбиране", заяви категорично тя.
 
"Дори в един мол няма нито достатъчно охрана, нито персонал, които да съпровождат групи хора до банката, а останалите да ги проверяват със сертификат. Най-страшното нещо в пандемията е, че налагаме мерки, но без контрол те означават липса на мерки. Хората правилно роптаят, защото се оказва, че изключенията са повече от правилата и мерките се обезсмислят", смята събеседникът.
 
Специалистът по медицинско право коментира и скандалния случай с починала жена пред регистратурата на болницата във Враца. 
 
"Разбрах, че близките на жената нямат никакви претенции. Най-добре би било да се извършва аутопсия на пациентите, които са починали в болници. А не хората да подписват декларации, в които искат техните близки да бъдат освободени от аутопсия. Не е вярно, че не може да се правят аутопсии на починали с Ковид пациенти. Много е важно максимално бързо да се изземе медицинската документация преди да е претърпяла промени. Това е основно доказателство", обясни д-р Петрова.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
42
 
! Отговори
Фурнаджийски лопати преди 2 години
Първо баба Радка каза март, след това просто Киро казал на възраждане най-късно април, а вечерта просто Киро се отметна и потвърди беззумието си за 60% ваксинирани или 5% заети легла в интензивното.
17
0
 
31
 
! Отговори
Орел преди 2 години
Всяка зима е грипова обстановката, така е от стотици години... Като се почне от средата на есента до края на Март винаги е било така. Всеки втори човек боледува през зимата в някои период. Нас почти всяка зима ни пускаха в грипна ваканция... Зимата и студа са главния виновник за разпространението на вирусите. Лятото единствено ако пия много студено газирано от време на време може да ме хване гърлото и да ми се подуят сливиците, но това не е грип а аз сам съм си го причинил...
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах си аз Кики да не се окаже поредния *** ходещ по свирката на ЕС.
15
0
 
36
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
А на нас ни е през мура за ЕС..........
14
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат изначално е замислен като дискриминиращ - аналогията с "жълтата звезда" се появи едновременно с появата на идеята за въвеждане. И всички "конспирации" се оказаха истина. Нагнетената паника, насилственото васиниране и недостъпното, комерсиално здравеопазване ще оставят много шапки самотни.
13
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най- независимата власт в галактиката. За пари ще продадат и душите си на дявола.Газопровод- САЩ не дават.АЕЦ- Европа не дава.Сертификат- Европа не дава.Македония- Мъмрене от САЩ.Толкова корупция и безнаказаност има само в някой африкански държави.
12
0
 
64
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Махайте сертификата продажници, стига сте слушали тия льохмани еурогейски...
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама разбира се! Каквото ви наредят от ЕС и когато ви спрат парите за рестрикциите и ваксините, които трябва да налагате! Бил Гейтс е щедър спонсор.
10
0
 
50
 
! Отговори
демагози преди 2 години
Самото заглавие ни казва че всичко е една дебела лъжа! " Сертификатът ще отпадне у нас, когато ЕС го премахне напълно". А до тогава лъжефиката ще си стой независимо дали има болни, здрави или не!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе, нека остане и малко след това ....
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи никога. Защо нацист наци сертификат не маха!
7
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно отменяме го веднага щом Мустафата каже
6
0
 
26
 
! Отговори
aaa преди 2 години
И какво ще помогне аутопсията в случая? Жената е умряла, администрацията в спешното и лекарите по никакъв начин дори не са се опитали да предотвратят смъртта и. Какво значение има от какво точно е умряла?
5
1
 
57
 
! Отговори
ку ку преди 2 години
Нова кукувица. Сваляйте тъпите мерки и ГМО ваксини незабавно!
4
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Независимо сме били викат?
3
1
 
82
 
! Отговори
zeus преди 2 години
Половината държави в ЕС вече го отмениха, но ние по стара традиция чакаме някой да вземе решението вместо нас :)
2
48
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърч до дупка за неблагодарния българин.Зелен сертификат още 5 г. да не отпада.
1
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабината ви трънкина