Сертификатът ще отпадне у нас, когато ЕС го премахне напълно

Никой не може да бъде уволнен, защото няма сертификат, подчерта д-р Петрова
Обновена: 3 фев 2022 10:56 | 3 фев 2022 10:55, Ния Христова
93
 
"Зеленият сертификат" у нас може да отпадне след месец, заяви вчера съветникът на премиера по свързаните с пандемията въпроси проф. Радка Аргирова. Лидърът на "Възраждане" Костадин Костадинов пък заяви, че премиерът Петков му е казал, че това ще се случи през април.
 
"Решението за отпадането му няма да е само на национално ниво, а целият ЕС трябва да вземе такова решение. При нас премиерът обясни, че може да отпадне, ако достигнем определен процент на ваксинация или заетост на интензивните легла. В случай, че той отпадне, може да се въведат други противоепидемични мерки, които зависят от степента на разпространение на заразата", коментира адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова пред Bulgaria ON AIR.
 
Тя е на мнение, че крахът за "зеления сертификат" е дошъл поради факта, че много хора са започнали да го свързват с придобиване и ограничаване на права.  
 
"Кратките характеристики не ни убеждават тази ваксина да ни пази цял живот. Няма безсрочни сертификати, всичко останало са спекулации и неразбиране", заяви категорично тя.
 
"Дори в един мол няма нито достатъчно охрана, нито персонал, които да съпровождат групи хора до банката, а останалите да ги проверяват със сертификат. Най-страшното нещо в пандемията е, че налагаме мерки, но без контрол те означават липса на мерки. Хората правилно роптаят, защото се оказва, че изключенията са повече от правилата и мерките се обезсмислят", смята събеседникът.
 
Специалистът по медицинско право коментира и скандалния случай с починала жена пред регистратурата на болницата във Враца. 
 
"Разбрах, че близките на жената нямат никакви претенции. Най-добре би било да се извършва аутопсия на пациентите, които са починали в болници. А не хората да подписват декларации, в които искат техните близки да бъдат освободени от аутопсия. Не е вярно, че не може да се правят аутопсии на починали с Ковид пациенти. Много е важно максимално бързо да се изземе медицинската документация преди да е претърпяла промени. Това е основно доказателство", обясни д-р Петрова.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква ви е великата полза от зеЛевия сертификат премерно в мола, като както ваксани така и неваксани си разнасят вируса съвсем спокойно, що ограничавате правата само на едните. Ваксаните ми братовчеди заразеха на събиране и ваксани и неваксани свои приятели и ква беше файдата от това че имат сертификат -НИКАКВА
37
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ТАЯ СИ МИЕ РЪЦЕТЕ С ЕС. ДА, АМА НЕ МИНАВА! ОТМЕНЯЙ, СПАСЯВАЙ КОЖАТА,Ч ЕЕЕ...
36
0
 
30
 
! Отговори
ED преди 2 години
Коя си ти, че да нареждаш?
35
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавите които махнаха сертификата да не са чакали решение на ЕС?! От девет кладенеца вода ще донесат и до последно ще пазят налаганата принуда и дискриминация. Сертификатите не пазят нито собствениците им, нито околните.
34
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ще чакаме Гърция и Австрия, значи никога няма да падне тази хартишка!
33
0
 
60
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Значи с добро няма да стане.Очаквам с нетърпение вторият протест.Възраждане -НАПРЕД!
32
1
 
42
 
! Отговори
Име преди 2 години
От Възраждане ще ги призная, ако започнат и процедура по излизане на България от ЕС. Досега можеше да сме спрали смяната на времето пролет/есен, ако имахме и политици с топки, сертификатите нямаше да бъдат допуснати. А плашилата щаха да са в съвсем друго измерение. И още много, много други неща, но трябваше да се започне с лустрация и т.н.
31
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се , че тогава ще отпадне серИтификатът ,понеже ние ,както винаги , когато ЕС npъgнam - ние се наакваме ! Те затова ни плащат , особено на някои от нас с общи пари от данъците ни ...
30
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат че ще отпадне - ще отпадне. А трябва да се направи всичко възможно да има съд за тези, които са го въвели. Не може те да ме ограничават една година от нормален живот, щото им е скимнало. Кой ще ми върне тая една година? Никой. И трябва да бъдат осъдени да лежат по една година, за всяка отнета година. Отнели по една година на 6 милиона българи? Значи трябва да лежат 6 милиона години. Ако не могат толкова - вкарваме семейства и роднини да им помагат с излежаването на присъдите.
29
1
 
53
 
! Отговори
SS преди 2 години
България е над 1300 години била е и империя била е смачкана и разцепена и във всякакви съюзи който са се разпадали и изчезвали но тя е оставала да съществува... Така че да не ни говорят че единствения път е ЕС историята показва че рано или късно ЕС ще изчезне....
28
0
 
36
 
! Отговори
Така де преди 2 години
Не смеят сами до двете нули да отидат , но се наредили да управляват !
27
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще отпадне Урсула като реши, че фирмата на мъжа и е направила достатъчно парички или като я осъдят заедно с другите гении
26
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен---"Ваксината за Ковид ще стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНА както ваксината за едра шарка." И как го разбра. Звездите ли ти го говорят? Не съм чул ваксината за едрва шарка да се бие през три месеца. На теб звездите какво ти казват по този въпрос?
25
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен разпад на ковид истерията! Идва време за съд, може и да е съд на Линч!
24
0
 
52
 
! Отговори
Метко преди 2 години
Много държави в ЕС вече го отмениха, явно са разбрали, че нито ваксини, нито мерки могат да влияят на заразата, да не говорим за дискриминацията наложена заради него, и делата, които ще се заведат в Хага. Незабавно да се отмени и в България. Тези политици всички са за затвора.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ТИЯ *** НЕ ГИ ГЛЕДАМ!
22
2
 
58
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: преди 2 години
ДА УСКОРИМ НЕЩАТА, ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС! ОРИЕНТИРАН СЪМ ПРОЕВРОПЕЙСКИ, НО ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА, ЦЕНИТЕ, СЕРТИФИКАТИТЕ И МАКЕДОНИЯ МИ ДОЙДОХА ВПОВЕЧЕ!
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ще се ваксинирам, когато дохода ми достигне средноевропейския.
20
0
 
57
 
! Отговори
А преди 2 години
Иначе сме суверенна държава , ти да видиш ! Чужди васали !
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
I KWO? ДА ЧАКАМЕ ЦЯЛ МЕСЕЦ? АЛО, ОТМЕНЯЙТЕ, ЧЕ КОНВОЯ ЩЕ ЦЪФНЕ ЕЙ СЕГА ПРЕД МС!