Проблемът не е броят на леглата, а ще има ли медицински персонал

Витанов: в момента сме в пика на петата вълна от COVID-19
8 фев 2022 08:50, Елка Василева
147
Проблемът не е броят на леглата, а ще има ли медицински персонал
Кадър: Нова тв

„В момента ние сме в пика на петата вълна от COVID-19. Винаги съм казвал, че този пик ще отмине, когато пречупим тренда на новите случаи и тренда на заетостта на леглата в болниците. Трендът на новите случаи го пречупихме миналата седмица. Следващият проблем е заетостта на интензивните легла расте. Болниците обаче имат още свободен капацитет”. Това заяви пред Нова тв математикът професор Николай Витанов.

Още по темата

Проблемът според него не е в леглата, които ще стигнат, а в това дали ще има персонал, който ще ги обслужва. „Министерство на здравеопазването взима мерки. Има призив за доброволци. Очакванията са заетостта на леглата да не надхвърли 60 процента. Мисля, че следващата седмица очаквам нещата да тръгнат в по-добра посока”, каза Витанов.

„По мое мнение процентът на починалите пациенти, хоспитализирани с COVID-19, е висок. Самата болест е такава, че има много висока смъртност. И именно това е причината от самото начало на епидемията да се обръща голямо внимание на този епидемичен процес”.  Така бившият директор на УМБАЛ "ПИРОГОВ" д-р Спас Спасков коментира анализа „Индекс на болниците”, който показва, че 18,3 процента е смъртността сред хоспитализираните пациенти с COVID-19 за миналата година.

„COVID е опасна болест, аз винаги съм го казвал. До болница стигат най-сериозните случаи, което не ме изненадва”, посочи от своя страна и математикът проф. Николай Витанов.

Двамата се обединиха около тезата, че освен смъртността на заболелите с и от COVID-19, се е повишила и общата смъртност, което показва, че тази болест влияе изключително много за леталния изход.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този от кога стана експерт по всичко? Да върви той да лекува,нали е ескперт в медицината и него вирус не го лови.Да вземе и да си купи *** с парите,които взима за пропаганда
53
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов е много точен в прогнозите си, щом така се нервят другарите антиваксери.
52
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Изкъпи се бе мизе рник
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ми писна да се говори едно и също, когато всички знаят истината. Борисов връща 110 милиарда и се започва спешно да се оправят и болници и пътища.... Хем знаем къде са парите и защо мизеруваме и хем само си пишем.като няма закон за "законните"крадци, ние ще сме закона. През всички тези години БЪЛГАРСКИТЕ " БИЗНЕСМЕНИ" КРАДЯХА ДЪРЖАВАТА, КОЯТО ПЪК ОГРАБВАШЕ БЕДНИТЕ, ЗА ДА НЕ ФАЛИРА!
50
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еваларка професоре, много ме кефиш. Някакви *** само те кълнат, ама това си могат.
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега, измислят нова причина за да продължи боцкането.
48
2
 
6
 
! Отговори
НАМАЛЯВАМЕ преди 2 години
50 000 ЗА 2 ГОДИНИ? И ОЩЕ 200 000 ОТ ДРУГИ БОЛЕСТИ.
47
2
 
8
 
! Отговори
художника преди 2 години
Проблемът не е нито в персонала, нито в леглата. Направете болници САМО за Ковид, да видим с колко "болни" ще се напълни! Така разпилени по болниците с Ковид леглата се спекулира, за да се усвоят едни пари и никой не може да направи проверка на всички болници, за да уточни общия брой заети легла.
46
0
 
20
 
! Отговори
МДА преди 2 години
Витанов прилича на типичен шарлатанин.. в средните векове имало такива с лопата да ги ринеш, нерядко са яли бой, а и на въжето са висяли..Непрекъснато променя изходните данни за псевдо заключенията си, с оглед обективното развитие на ситуацията.. То не бяха брой заразени, после брой починали, после заети легла, сега се изсулва към брой обслужващ персонал.. Не е нужно да си велик математик, за да вденеш, че непрекъснатата промяна на началните параметри, ще дава винаги различен резултат..
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па нали Бокичът изнесе лекарите? Още 2011 г. каза, че като сме нямали друго какво да изнасяме, ще изнасяме лекари. И ето, изнесе ги. Вече се усети износът им.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е в един фалшив вирус, витанов.
43
2
 
8
 
! Отговори
Бено преди 2 години
Две години едни и същи хора ни занимават с едни и същи проблеми. Изхарчиха се милиони, заради едни 15% от населението, които за тези две години са се заразили с грипен вирус .
42
0
 
21
 
! Отговори
В същия дух преди 2 години
Проблемът не е във Витанов, проблема е в тези, които му дават трибуна...
41
0
 
15
 
! Отговори
ОРфи преди 2 години
Витанов е роден за шоумен, само си губи времето с математика, Тошо Кантарджиев вече има творчески ангажимент
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли бихме правили ако пукне тоз Витанов
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** що го казваш сега, бре михлюз! Що не го каза преди 2-3 седмици на Премиера, когато той правеше Новите правила, та да се съобрази? Ей...... само за да ни досажда иде тоз тук!
38
0
 
6
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
сбрала лелка от 2 новини на нова една статия, и преразказала като как се преразказват вицове за баскитаристи. като резултат - читалище и боза с косми. после що имало дезинформация, ами що толко си умеят. подобни "материали" карат булнюз да изглеждат като cnn в сравнение с днесбеге
37
3
 
7
 
! Отговори
Хухур преди 2 години
Дали има или няма персонал е едно и също Цялата ни медицинс е в дълбокс кома
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанков пиле шарено. Докога ще чакаме обясненията за разбиращи. Вчера ти казах как се чупят трендове и днес вече си готов с "анализа", а мамин сладък. Плагиатстваш май? Поне си се изкъпал днес.
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът не е броят на леглата,проблемът е когато платени некаgъpнu kърkачu са ни навирани непрекъснато да ръсят мозък !