Надежда за лято без COVID-19 на прага на летния туристически сезон

Въпреки спада на случаите по 10 души средно на ден губят битката с болеста
46

След отпадането на Ковид ограниченията в страната лабораториите и имунизационните пунктове опустяха. Експерти прогнозират, че нова вълна не ни очаква до края на септември и ще се радваме на лято без COVID-19. Така ли ще е наистина?

"Математическите модели ясно и еднозначно показват, че до края на септември е много трудно да има такава нова вълна, ако не възникне нов вариант", посочи математикът от БАН проф. Огнян Кунчев.

Още по темата
Въпреки че през последните седмици у нас се намалява тенденцията на понижаване на броя на новозаразените, процентът на смъртните случаи остава висок. Според математическите изчисления средно 10 души на ден губят живота си след усложнения, предизвикани от коронавируса.

Според професор Кунчев скритата заболеваемост е 10 пъти по-висока от официално обявяваните числа. А причината страната ни да избегне лошите математически сценарии с по 70 000 – 100 000 заразени дневно са мерките, предприети от властите в края на януари.

Готови сценарии за реакция при евентуална нова вълна на коронавируса през есента ще сведат до минимум разпространението на заразата.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Най-вероятно през лятото почти ковид няма да се разпространява, но дойде ли есента отново ще има нова вълна с много заразени и затворени училища и университети.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв сезон? Поне 80 процента от българите няма да искат да отидат на Черноморието заради украинците, които набутахте там. А това беше последният контингент, който можеше хотелиерите ни да очакват за този сезон. Но пък Кокрчо ги успокои, че ще има украински туристи и се изхили мазно.
37
2
 
2
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 2 години
Този гюрлюk още ли се упражнява да смята и да предсказва бъдещето. С купена диплома и изкаран курс за гледач нищо не става от него. Кръгъл геврек.
36
1
 
2
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Не престанаха да повтарят една и съща мантра.
35
1
 
0
 
! Отговори
Капитан Дългия Чорап преди 2 години
До: номер 35 (Док) Ми като си скъсан чорап откъде кинти за море? Що не протестираш на жълтите павета ведно със служителите от "Автомагистрали" за заплати които се бавят и не ги плащат, ами мислиш за моренце и други глезотийки?
34
5
 
1
 
! Отговори
Къф сезон бе? преди 2 години
Ние сме във война с Русия! По украинската телевизия гледах репортаж за руските туристи, че са много кахърни. Нямат вече възможност да почиват никъде това лято, освен може би Турция. Но в Турция като чуят за руснак и бягат надалече! Хотелите отказват да приемат руски туристи. В Испания също - хотелите отказват да приемат руски туристи. В България ще имаме мъртъв туристически сезон. Основна туристическа атракция ще бъдат руските мини в Черно Море!
33
0
 
6
 
! Отговори
Док преди 2 години
Надежда за лято без....туристи. Особено след като вчера и Гърция даде свободно на вход. И дори скъсани чорапи като мен ще могат да отидат на Бяло море. Не за друго, а защото е по-евтино, необяснимо защо, при все че в Гърция и заплатите на персонала са по-високи, тока им е по-скъп, горивото...
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Матиматическите модели ясно показват, че смешните медийки имат капацитет само за един вид пропаганда за края на света - преди беше ковид, сега е войната в Украйна. Мозъците трябва да се промиват целенасочено, че иначе нещата се разпърдяват и промивката не е успешна.
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид е просто една настинка. И малките деца разбраха, че правителствата лъжат на поразия.
30
3
 
16
 
! Отговори
Инжинерство преди 2 години
Нима остана клетник, на който вече не му е ясно, че Ковид-цирка имаше за цел да дресира световното население да заема страна, след зададен сигнал? Точно както се дресира куче - "Седни!" - сяда. "Дай ***!" - дава "Започни да лаеш срещу тези отвъд оградата!" - лае. Дресираха ви като малки палета. И не. Не подкрепям Възраждане, напротив. Държа здрав Център.
29
1
 
3
 
! Отговори
Златния Баланс преди 2 години
Човечеството има още доста време да страда, преди да достигне до златния баланс. Златния Баланс не е нито лява, нито дясна политика. Това е Вселенска политика. Просто казано, aко добавим още едно измерение в политиката (не само ляво/дясно), ще се получи 3D политика, а това е модерното развитие, за което целият Свят бленува днес и сега. Отчайващо е, че няма изгледи за подобна алтернатива. Всичко е или ляво или дясно, не само! Те в момента дори се разделят в още по-крайно ляво/дясно. Това е края..
28
1
 
1
 
! Отговори
Тъп и делюзионен преди 2 години
По принцип лявата идеология е добра, стига да не концентрира твърде много власт в себе си, както впрочем е и дясната идеология. Извода? Златния баланс. Нито твърде много, нито твърде малко. И така, каво е Златния Баланс в политически контекст? Ами на първо място трябва да се ограничи това, малък процент от хората да държат голям процент от властта. Това води до дистопии и катастрофи. Както и обратното. Имаме нужда от Златен Баланс - нито много, нито малко, ами ТОЧНО В СРЕДАТА!
27
0
 
4
 
! Отговори
НЕВЪЗМОЖНО! преди 2 години
Няма как да правиш зло и Вселената да ти връща добро. Ако щете ми вярвайте, но това е факт, който науката още не може да докаже, въпреки че свидетелствата са буквално навсякъде.
26
1
 
8
 
! Отговори
Ужас! преди 2 години
Ковид остави българите без черни чували за трупове, а през това време ковид-спасителя Витанов е в отпуска. Злите езици шушукат, че е в турска кожна клиника за присаждане на още брадавици.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешно заглавие. Надежда няма, ковид съвсем. Ама не се отказвате да се правите на улави.
24
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При децата кови става на жълтеница и няма лечение освен смяна на чрния дроб.
23
1
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Къв'ти сезон бре? При тази инфлация.....Че и голяма вероятност от война,те ми приказват за почивки по морето!!!!
22
2
 
14
 
! Отговори
ПОМОЩ! ЗАРАЗАТА ИДЕ! преди 2 години
ХОРА, след като Кови-Дивитнайси вече не е ТРЕНДИ, Грипа се завръща и на есен идва със страшна сила. Бог да ни е на помощ! Дано да има достатъчно фервекс по аптеките, милиарди ще умрат.
21
0
 
6
 
! Отговори
Господ гледа! преди 2 години
ГОСПОД ГЛЕДА, Витанов! Господ гледа!
20
0
 
9
 
! Отговори
ВАКСИНАЦИЯ!!! преди 2 години
За Бога братя и сестри!!! Ако сте поне малко отговорни към баба си и дядо си, милеете за техния живот и здраве... ЗА БОГА! Ако имате малко сърце! пратете им 50-100 лв, хората едвам преживяват във вашия измислен и фалшив свят.