Връщат задължителните маски в някои болници

Ситуацията в момента била сравнително спокойна
83
Връщат задължителните маски в някои болници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С писмо от Министерството на здравеопазването днес ще разпоредим на регионалните здравни инспекции да издадат предписание за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост от COVID-19. Това каза пред главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БТА.

Още по темата

Ситуацията с разпространението на инфекцията е сравнително спокойна сега, допълни той и посочи, че започва началото на вълна, която ще продължи, но никой не може да каже "до какви висоти ще стигне", каза още Кунчев. По думите му може да се очаква в началото на август да бъдат достигнати максимални стойности на броя на заразените.

При въздушно-капкова инфекция, особено при подвариантите на "Омикрон" - BA.4 и BA.5, каквито и да е мерки не могат да намалят разпространението, но могат да намалят темпа му, допълни Кунчев.

По-рано днес данните на Националния център по заразни и паразитни болести показаха, че София-град, областите Бургас, Варна и Враца са в жълта зона по ниво на заболеваемост от коронавирусната инфекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
15
 
! Отговори
PG преди 1 година
Хайде започна се ,тоя пак се появи да мъчи народа
24
1
 
23
 
! Отговори
Батко преди 1 година
Няма кой да ти носи маска! Никой няма да ти спазва мерките!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бай Шиле още ли е на свобода???
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "След като целия свят разбра,че маските не помагат защо пак ще ги връщате? Вие борите ли се с болестите,или ги предизвиквате?!?!" ---- докато има хора, които продължават да търсят медицинска логика в ситуацията, никога няма да се нормализират нещата! Връщат ги защото това е част от аджендата! С тези маски се влияе психилогически на уфтсете. Прекалено дълго е да се обясни в 300 знака, така че, който го интересува ще намери начин да се информира.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано ви приседнат тия маски.
20
0
 
17
 
! Отговори
ковид бесове преди 1 година
нИскам кунчо да бъде задължен да носи маска всеки ден,нон стоп в кабината си,и в болницата,която работи,да бъде предаван онлайн нон стоп,за да го следим дали го прави,и да видим как ще завърши,с тези кила,косми,и жегата. Не може безумци да определят безумни правила,да мъчат хората,а те да се измъкват. Още помним как един от тези сатанистки ковид бесове си избърса очилата с въпросната много важна и полезна маска.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Считам, че е притеснителна за здравето да се диша с маска в горещините" -- вариант 2 - маска с клапан, като клапанът е предварително разкаран. Така че варианти бол.. само малко акъл трябва. Естествено най-добрият вариант е да окачим всички фааашаги по стълбовете, но за целта трябва уфтсете да се събудят, което май няма как да се случи в БГ.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Считам, че е притеснителна за здравето да се диша с маска в горещините" ---- сега ще ти издам една малка тайна -никога не съм дишал, през паска по време на кромид пландемията!"ама как така" ще попиташ. Ами лесно - без маска навсякъде, като някъде ми кажат, че не може без маска, слагам *** под носа. Ако ми кажат, че трябва да е над носа, слагам предварително подготвената маска над носа. Под предварително подготвена имам предвид мед.маска със изтърбушени всички освен последния слой
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като целия свят разбра,че маските не помагат защо пак ще ги връщате? Вие борите ли се с болестите,или ги предизвиквате?!?!
16
0
 
9
 
! Отговори
НИЕ: ВИЕ: ТЕ: преди 1 година
Д-Г-Д....... Да превеждам ли какво е?
15
0
 
25
 
! Отговори
Мяу преди 1 година
Мунчев пак се загрижи за здравето ми. Трогнат съм.
14
0
 
30
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
Това е безумие. Защо търпим всичко това? Тези парцали се оказаха най-голямото постижение на превантивната медицина. Абсурдни и контрапродуктивни мерки.
13
0
 
29
 
! Отговори
Киро Българоyбиец преди 1 година
Айде почнаха! Докато ни избиват децата, задължително с маски и затворени! Да не вземе някой да им потърси сметка за кръвта на българските деца!
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се започва-от далече:първо в болници и жълти зони, после навсякъде, още по жегата! Сваряват бавно жабата, упс ОВЦИТЕ! Те блеят и изпълняват
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отново се започва .....
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Витанов като по чудо почна да се къпе всеки ден,и сега като върнат маските пак само по празници..
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига се ядосвахте де, маските са новото нормално. В Нова Зеландия, вече не можеш да гледаш крави без маски, а от догодина го въвеждат и в Англия. Пишете в тубата Prince Charles backs face masks for cows in bid to tackle climate change initiative и не се притеснявайте, до някоя година и ние ще си сложим по един пластмасов наморник на корпорацията Cargill да омилостивим господарите от Вашингтон и ще си живеем като една нормална западна колония.
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам, като стана пак въпрос за пандемии, мерки, маски, първи линии, пикове, сертификти и ваксини, Кунчо Бустера един такъв се оживи, развесели.
7
0
 
34
 
! Отговори
Дан сан преди 1 година
По-скоро връщат Куньо на първа линия..Долу маските и ваксините!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчо го дублираха, оня старият шегубиец отпътува в посока неизвестна от ВМА.