Кунчев: Следващата стъпка е маски в транспорта и молове

Вирусът се предава по-леко и по-бързо
Обновена: 17 юли 2022 07:47 | 17 юли 2022 07:30, Петя Славова
420
Кунчев: Следващата стъпка е маски в транспорта и молове
Снимка: БГНЕС

Висок е броят на новозаразените с коронавирус в страната."Вероятно следващата стъпка ще е да разширим кръга на задължителното носене на маски - вероятно в градския транспорт и в места, където се събират много хора, като търговски и културни обекти". Това каза главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова телевизия относно мерките срещу разпространението на коронавируса.

Преди дни той посочи, че със заповед на министъра на здравеопазването се очаква следващата седмица да се въведе задължително носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в домове за възрастни хора.

Още по темата

Доц. Кунчев коментира, че вирусът се предава по-леко и по-бързо, но и протича по-леко, с по-малко усложнения и с по-малко хора, които се нуждаят от лечение в болница и в интензивни отделения. От тази гледна точка дори и по-висока заболеваемост мисля, че можем да изкараме доста по-добро лято в сравнение с предишните две години, коментира той.

По думите му, очакванията ни коронавирусът да стане все по-близо до един грипен вирус са налице. Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват.

Доц. Кунчев коментира, че наистина вирусът е доста непредвидим. Логичното беше в тези най-топли месеци, когато хората са на открито, да не е толкова активен, само че той изкара вариант, който се предава бързо и лесно, така че климатичните условия много малко му влияят, посочи той.

Вероятно по отношение на този вариант няма да се стигне до затваряне, смята обаче доц. Кунчев.

Относно актуализирания Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, главният държавен здравен инспектор каза, че няма мерки, които да предвиждат ограничаване на движението на хората или прекъсване на работата на някакви структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
34
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 година
Изобщо не трябваше да ги премахват
232
2
 
4
 
! Отговори
До 251 преди 1 година
Позна. От една шайка са. Но ние сме по- силни от тях, щото сме по- умни.
231
2
 
32
 
! Отговори
Народа: преди 1 година
Народа: Следващата стъпка е да закараме Кунчев и ко на площада и групово с пръчките
230
1
 
21
 
! Отговори
До 249 преди 1 година
И задето за починали "с" ковид, ние трябва да носим намордници ли? Да си гледат работата.
229
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Починали ОТ Ковид няма, има починали Със ковид, това го казват лекари ама офффцете не могат да го проумеят.
228
2
 
12
 
! Отговори
До 246 преди 1 година
Що цитираш цифри? Ние можем да си проверим, ако ни интересува. Я кажи в цифри колко кинти от пътеки и бонуси прибраха преди " високата смъртност" и след нея? И защо им ги дадоха тея пари, като умориха хората?
227
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2021 година починалите в България са 149 хиляди, а в годините преди епидемията бяха около 108 хиляди. Тази допълнителна смъртност от 41 хиляди не е паднала от небето. Починалите от Ковид-19 по регистрация са много по-малко. При това Ковид-19 изпреварва другите болести и хората умират от коронавируса вместо от рак, инфаркт и т.н. Не ги тестват за Ковид-19 и ги регистрират като починали от нещо друго.
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен241Какво значи скрита с мъ ртност бе...? Някой е болен от ковид и е толкова зле че е на умирачка обаче не търси лекарска помощ а предпочита да си умре тайно в къщи. Така излиза според о гофрени като теб.
225
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващата стъпка е конопени клупове по уличните лампи.
224
1
 
6
 
! Отговори
следващата стъпка преди 1 година
е към пропаста
223
3
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Следващата стъпка е Възраждане. Всеки който иска да живее нормално и да не го правят на майймууна с маска ще гласува за тях. Който го е страх да си носи маска и да си бие по 50 бустерни ваксини за всеки случай. Останалите искаме да живеем нормално, така както са живяли нашите родители а преди това техните родители. Искаме нормален живот.
222
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 232 "Ти как разбра че са три пъти повече" От допълнителната смъртност в България, откакто е почнала пандемията от КОВИД.
221
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От подобни статии мед им капе на хипохонриците ковид зомбита, те обичат някой да ги ограничава и да ги тъпче с неизвестни субстанции под претекст че това е за тяхно добро. По повод смъртността, мои роднини в две различни държави от ЕС се оправих от,, страшния вирус'' без да им бъде преписано НИТО ЕДНО лекарство, единият е с астма, другия изкара рак на дебелото черво, оправих се за 4-5 дни. А тук специалистите като Кунчо, баба Радка, Гломб, Тромб и прочие шамани ви почват от началото с антибиотиц
220
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що маски бе, куне, ваксините не помагат ли?
219
2
 
14
 
! Отговори
д-р Маймунчев преди 1 година
пак изпълзя от някъде. Както се казва: Умиране има, оттърване няма. Аман вече.
218
1
 
10
 
! Отговори
До 234 преди 1 година
Ти ли ше контролираш ? Кой? Как? Ние сме много..
217
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утепаха ли оня прилеп от преди 3 години?
216
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това трябваше да е първата стъпка не следващата и да има контрол не само да си пишете нещо на хартия
215
6
 
18
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Подигравката започва отново - глас за вьзраждане , не желая да ме ритат като куче псевдо демократите
214
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи регистрираните починали от ковид за половин година са 6300,обаче според един диванен експерт ковид и дот са най малко три пъти повече. Ти как разбра че са три пъти повече бе к р тен, смс от Космоса си получи, що ли?