В момента COVID-19 се кара по-леко, минава за 5 до 7 дни

Уместно е карантината да бъде намалена на 5 дни, смята д-р София Ангелова
31 юли 2022 09:58, Елка Василева
187
В момента COVID-19 се кара по-леко, минава за 5 до 7 дни
Снимка: архив, БГНЕС

В момента циркулиращият вариант на COVID-19 е много по-заразен от предходните, но се кара по-леко – минава за 5 до 7 дни. Това каза пред bTV д-р София Ангелова, пулмолог и специалист по вътрешни болести.

Още по темата
Според нея предложението на главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев за намаляване на карантината от 10 на 5 дни е уместно.

Обикновено заразените имат хрема, болки в гърлото и температура за кратко.

„Омикрон“ по-рядко достига до белия дроб, а ангажира предимно горните дихателни пътища. По-тежко боледуват предимно по-възрастните, уточни пулмологът.

Д-р Ангелова е категорична, че трябва да се върне възможността личните лекари да издават направления за безплатни тестове за коронавирус.

По думите й през есента ще циркулират и други респираторни вируси, но в момента преобладаващ е COVID-19.

Нейният съвет към преболедувалите вируса е да не бързат с физическото натоварване, защото COVID-19 води до изменения в сърдечния мускул.

Освен това да не се прибягва до лечение с антибиотици, защото те по-скоро вредят в този случай.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Интересно - Ти лично за колко починали от страхоужасния ковид знаеш, понеже аз знам за НУЛА. Имам предвид не от медиите, а от познати, приятели, роднини, колеги, съседи, познати на приятелите и роднините и тн? При мен НУЛА. Много, много трудно ми е да взема насериозно цялата медийна истерия около лекото грипче, което неусетно преболедувах. Все едно... ни лъжат? Заради... някакви десетки милиарди долари?
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 87 - Имаше едно вярно - че ако наръсиш около входа на блока със сол, няма да влезе ковид, аз наръсих още в началото и проблеми не сме имали.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нас се падна трудната задача да просвещаваме непросветените баби и дядовци, че пандемия няма и ковидът е грип. Те са наплашени и гледат само бтв. Костелив орех, който обаче е голяма спънка при общото бойкотиране на мерките. Аз обаче съм упорит.
73
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като върна лентата три години назад, фактите говорят, че няма нито едно твърдение за тоя ковид, което да се оказва вярно. Като почнеш от крещящата нужда от чували за трупове, минеш през ваксината ще те опази, после втора, треъа доза, маски, шалове, миене на ръце.. Нищо от всичката тая лудост не е вярно.
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 89Идеята е че при намалена карантина повече хора биха се тествали понеже в момента при 10 дневна карантина хората не искат да се тестват понеже ще трябва да седят 10 дни под домашен арест
71
2
 
28
 
! Отговори
Що преди 1 година
Не си гледате лятото и да спрете да се хабите с евтини "шокиращи" прозрения? Единици останаха да вярват на откровените измишльотини, които бълвате
70
5
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
От личен опит - Само меда ликвидира короната, в сякакъв вариант. Ваксината е отрова.
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете как изведнъж всички "специалисти" почнаха да агитират за намаляване на карантината. Е това ако не е доказателство, че са кукли на конци, не знам какво е.
68
13
 
9
 
! Отговори
Татул преди 1 година
5 дена температуратура 37,5, Гърло и след това кашлица, която е лека. Само, че гърлото и кашлицата държат почти месец. Аз така го карах и повечето около мен са така. Така, че да минава за пет дена не ми се вярва много.
67
1
 
9
 
! Отговори
До 83 преди 1 година
Що те е страх от Коцето? Заради фондацията "Америка за България" ли? Ами то си е за теб. Аз не съм се продал.
66
7
 
2
 
! Отговори
До 80 преди 1 година
Ти и да видиш такива снимки нищо няма да разбереш...и водата няма да е мокра за теб копейкин...про..ст.оват си
65
0
 
1
 
! Отговори
До 76 преди 1 година
Ще ти направя от Инфекзиозта болница...нямаш проблем. А Св.Анна е друга болница...много непросветен
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Глупосги - АЙДЕ БЕ СНИМАЙ ДА ВИДИМ!!!! Вече трета година чакам да видя тия ПРЕПЪЛНЕНИ ОТДЕЛЕНИЯ!!! Затова пък имам един куп танцуващи медицински сестри от празните болници по света през 2020г! Умряха от скука тогава!
63
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До До зозо ......... Ами аз за мен говоря. Голям приятел почина за 3 дни, уж як?!? Фирмени клиенти починаха...
62
1
 
11
 
! Отговори
До Глупости преди 1 година
Направи една снимка на инфециозно в Света Ана, щото не пускат вътре. Снимай да видя пълно отделение най- накрая!
61
1
 
19
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Лъжите и мерките почнаха отново. "Математикът" няма ли да почва с изчискенията? Между другото на оная мижитypka Радев от Козяк са му "препоръчали"(заповядали) за здравен министър някакъв си уж "доктор" Славейко Джамбазов - виден фарма слуга на Биг Фарма, който с удоволствие ще изпълнява всяко хрумване на сатанистите за тормоз над населението.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такъв тест, като тоя на снимката, като го оставиш да стои още няколко часа, му се появява и втората черта, демек става положителен.
59
15
 
2
 
! Отговори
Глупосги преди 1 година
Някои го карат по-леко...но ела да видиш има ли място в Инфекциозна и Св.Анна (единствените места за ковид болни) и да се запознаеш кой орган е поразен от лекия Омикрон. Айде стига говорили глупости. Нищо адекватно не се прави в ситемата на т.нар. здравеопазване!!!!
58
4
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Карах Делта октомври 7 дни зле..., Омикрон януари 3 дни...Тези дни хрема и дриcня 2 дни. Другото са глупости.
57
1
 
14
 
! Отговори
Баааго... преди 1 година
...Същия вирус ... дори световноизвестни вирусолози от цял свят ни уверяваха че всеки нов вариант на ковид е по-опасен и по-смъртоносен от предишния ...... и изведнАж - бил заразен .. ама минавал за 5-6 дена и дори можело да не се ходи в болница . Пиеш един аспирин и готооово ... пак си здрав и прав . Абе, прави ще се окажат тук коментиращите дето казаха че когато Путин започна войната в Украйна ... и Ковид загуби "смъртноста" си .... Направо изчезна от новините .....Слава на Путин.