Проф. Александрова: Омикрон не е безобиден, както изглежда

Според нея вървим към това да живеем заедно с този вирус
10 авг 2022 14:51, Елка Василева
68
Проф. Александрова: Омикрон не е безобиден, както изглежда
Снимка: архив, БГНЕС

„Колкото и да изглежда безобиден, Омикрон не е такъв, особено при по-уязвимите”. За това предупреди пред NOVA NEWS проф. Радостина Александрова.

Тя посочи, че той може да доведе като опашка „дълъг ковид”- вече „един от водещите проблеми”. Работи се много по овладяването му, допълни професорът.

Още по темата
Оттук нататък фокусът е именно върху уязвимите групи, които трябва да бъдат защитени добре, посочи Александрова. В тази група тя включи и децата.

Проф. Александрова коментира и лекарствата срещу коронавируса, но подчерта, че те не могат да заместят ваксината.

"Смята се, че някои държави вървят към ендемичния вариант на развитие - така, както живеем с грип", обясни още Александрова.

А за отмяната на маските за повечето места на закрито от четвъртък тя посочи: „Аз мисля, че е добър ход дотолкова, доколкото хората, които смятат, че имат нужда, ще продължат да ги ползват. Изобщо ние вървим към това да живеем заедно с този вирус".

По думите на проф. Александрова това, което сме научили, е, че дистанцията, носенето на маските може да ни предпази тогава, когато е по-активен вирусът и сме в затворени помещения. А наученото ще прилагаме и при грип.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
6
 
! Отговори
Намирисва на Кризис преди 1 година
Ще ни дойде на есен с песен нови опасни вируси нови локдауни и Жан Кики Петковата Зимата ще ни дойде и никой няма да пожали.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалих температурата я с аналгин който намалява броя левкоцити и от там минимализира възможността за цитокинова буря и белодорбни усложнения.Сега съм прав здрав и с вечен имунитет от това.
27
1
 
6
 
! Отговори
Рунтава Мамуна преди 1 година
Важното хората да спазват хигиена, дистанция и да не правят секс щото нарушават мерките за дистанция и също върлува и Маймунската шарка която се предава сексуално.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако човек се замисли, може да умреш от всичко, във всеки един момент, даже и от безобидни и нелепи неща. Тази загриженост за нашите животи, защо не я пренесат, към опазване на животите на тежко болните деца, които наистинат имат нужда от пари и лечение, а не да се харчат милиарди за тестчета и маски, докато те умират понеже нямат пари. Всички в тази схема дано си платите с лихвите!
25
2
 
8
 
! Отговори
Много П-р-оЗт народ преди 1 година
Тия шушумиги с минусите тука да навиват ръкавчето за 6ти шприц!
24
2
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 1 година
Александрова, загрижи се малко за собственото си здраве, че като те гледам има нужда. Много болести са в следствие на наднормено тегло, *** ти от де да знаеш.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За хора с шеста степен на затлъстяване не е.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая да се скрие някъде
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говори се за бъдещо ендемично съжителство с вируса. Нещо подобно като с грипа. Добре, но възникна важен въпрос. Откъде да зная, че Коко 19 не е живял ендемично в нас още от 2015 година или дори и още преди това? Просто приложиха в индустриални мащаби тестове за определен вирус и го намериха в нас. А какъв е произходът на вируса? Нищо не се говори по този въпрос. Професоре, защо не намерите произхода на Коко
20
4
 
9
 
! Отговори
Я се таковайте отзад преди 1 година
"доколкото хората, които смятат, че имат нужда, ще продължат да ги ползват"Теб специално те искам с маска винаги! Аз маска повече не слагам!
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чухте ли? Наученото от Ковид да сме го прилагали и за грипа? Тъкмо се чудех защо същите тези плашила години наред по това време предупреждаваха колко страшен грип щял да дойде по нова година и задължително да сме си поставили ваксинка. Ама сега ново 20-маски и за грип!?!
18
5
 
25
 
! Отговори
УжасТ! преди 1 година
Злото и грозно чудовище Бонго-Бонго пак изпълзя,ама вече никой не му обръща внимание!
17
5
 
18
 
! Отговори
Леле мале преди 1 година
На тая мъжа как спи до нея как него задушава спалнята трябва да е 4 на 4
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не е безобиден как човек да узнае,че именно от омикрон се е разболял,а не от някой друг като оликрон за което трябва с тест да се докаже,а не само приказки,че всички са нападнати от омикрон за трети пореден сезон,че още четвърти по приказки на светила и т.н,и отпреди 2 год. все тъй приказки,но човек не може точно да узнае от кой е пострадал,а от приказки му се вменява,че от този,а не от някой друг и за това тъй го лекуват по тази пътека и лесно чрез ваксина да няма задръстване по пътеката.
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая не е ли чистачката на Чарли от Двама мъже и половина?
14
3
 
22
 
! Отговори
Zdravniq ministur преди 1 година
Г-жа тлъста бъчва уволнена сте за говорене на лъжи веднага си съберете багажа и отиваите на магистралата да печелите пари
13
3
 
26
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Това, че някой те нарича ПРОФЕСОР, не те прави автоматично умен.......и кака Рада го доказва........а и не само тя!
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е тежък, температура от 5 до 7 часа, която свалих с един парацетамол. После умора през деня, а на следващия ден вече бях на плажа!
11
3
 
20
 
! Отговори
тлъстугер преди 1 година
Джабата как е захапала ковид кокала, с щанга не можеш да й отвориш челюстите.
10
3
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Аз също!Да висят и да трият а не само да дремят на стола!Хихи